استاد دانشگاه صربستان: اروپا راهش را از واشنگتن جدا کرده است
بلگراد - ایرنا - استاد شرق شناسی دانشگاه بلگراد درباره خروج دولت کنونی واشنگتن از برجام و تلاشهای آن برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران گفت: دولت ترامپ اکنون در اقدامات خود علیه ایران، حمایت اروپا را ندارد و در انزوای سیاسی قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، «راده بوژوویچ» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، به نقض توافق نامه بین المللی برجام از سوی دولت ترامپ و خروج غیرقانونی آمریکا از این توافق اشاره کرد و گفت: ترامپ سعی بر این دارد که با تشدید اقدامات سیاسی و اقتصادی علیه ایران و چین و برخی دیگر از کشورها و همچنین برخورداری از حمایت برخی از رسانه ها بتواند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بیش از پیش حمایت صهیونیست ها را جلب کند تا اینکه برای دومین بار متوالی اقامت خود در کاخ سفید را برای 4 سال دیگر ادامه دهد.
بوژوویچ گفت: تمامی اقدام های ترامپ بر علیه ایران صرفا برای رضایت رژیم صهیونیستی و جلب لابی های بیشتر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
استاد شرق شناسی دانشگاه بلگراد همچنین به شکست اخیر واشنگتن در شورای امنیت سازمان ملل در به انزوا کشاندن ایران اشاره کرد و افزود: ترامپ اکنون در اقدامات خود علیه ایران، حمایت اروپا را ندارد و در واقع باید گفت واشنگتن در یک انزوای سیاسی قرار گرفته است.
استاد سابق دانشگاه بلگراد به سیاست قاطعانه ایران در برنامه صلح آمیز هسته ای که از حمایت بیشتر کشورهای برخوردار است، اشاره کرد و گفت: سفر «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران و رضایت این آژانس از تعهدات ایران، خود تاییدی بر تعهدات بین المللی ایران و سیاست صلح آمیز این کشور است.
وی به اتهامات تهی و بی اساس ترامپ مبنی براینکه ایران تهدیدی برای امنیت جهان است، تاکید کرد: ایران از حمایت تقریبا تمامی کشورهای عضو سازمان ملل برخوردار است و با اقداماتی که نشان داده در صدر کشورهای مبارزه با تروریسم و در عین حال عامل ثبات و صلح در منطقه است و در زمره کشورهایی قرار گرفته که به تعهدات خود در قبال سازمان ملل متعهد است.
بوژوویچ در بخش دیگری از گفت و گو با خبرنگار ایرنا به توقف تحریم ارسال تسلیحات به ایران در 18 ماه اکتبر امسال (27 مهر 99) و افزایش تلاش های ترامپ برای تمدید این تحریم اشاره و با تاکید بر اینکه هیچ گونه دلیل برای محدودیت خرید و یا فروش سلاح برای ایران وجود ندارد، گفت: چین و فدراسیون روسیه و بسیاری از کشورها مطمئنا از طرح های ترامپ برای انزوا کردن ایران و ادامه تحریم حمایت نمی کنند.
«بطور یقین می توان گفت که این بار نیز ترامپ در تلاش های خود برای ایران و بخصوص در این مورد یعنی ادامه تحریم سلاح بر علیه ایران با شکست رو به رو خواهد شد. ایران عامل صلح و ثبات در منطقه است و تنها از سلاح های متعارف برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود استفاده می کند.»
وی گفت که اصرار آمریکا بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به دلیل اصرارهای بی امان رژیم صهیونیستی و فشار لابی قدرتمند صهیونیسم بر دولت ترامپ است.
استاد شرق شناس صربستان تحریم را یک ابزار سیاسی و در تضاد با اصول حقوق بین المللی و حقوق بشر دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران سیاستی دوستانه دارد و با پیشنهادهایی که از طرف مقام های بلندپایه این کشور از جمله «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» ارایه شده که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به تصویب رسیده است، نمی توان ایران را به ساخت سلاح های کشتار جمعی متهم کرد.
بوژوویچ همچنین با اشاره به توافق نامه اخیر بلگراد و پریشتینا در واشنگتن اشاره کرد که در آن آمریکا خواستار انتقال سفارت صربستان به بیت المقدس و همچنین به رسمیت شناختن متقابل رژیم صهیونیستی و کوزوو شده بود، گفت" ترامپ برای پیروزی خود در انتخابات پیش رو و همچنین حمایت از اسرائیل به اقدام های متفاوت دست می زند.
*س_برچسبها_س*