پنج‌شنبه 8 آذر 1403

استاد دانشگاه: ماندگارترین تاثیر اقتصادی کرونا بر بخش خدمات است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاد دانشگاه: ماندگارترین تاثیر اقتصادی کرونا بر بخش خدمات است

شهرکرد - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور شهرکرد گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت پیش‌بینی می‌شود تا 2 سال آینده با تاثیرات اقتصادی کرونا مواجه باشیم و تاثیر این تغییرات در بخش خدمات بیشتر و ماندگارتر از سایر بخش‌ها است.

پروانه کمالی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاثیرات اقتصادی کرونا در مناطق مختلف جهان و کشور را نمی‌توان از یکدیگر جدا کرد، چرا که عمق این بحران به حدی است که چنانچه یک کشور و یا یک منطقه را درگیر کند تاثیر آن در سایر مناطق نیز خود را نشان می‌دهد، با این وجود برای مناطق کمتر برخوردار مانند چهارمحال و بختیاری این تاثیرات نمود بیشتری داشته است.

وی ادامه داد: از آنجا که بخش زیادی از اقتصاد چهارمحال و بختیاری متکی بر فعالیت‌های کشاورزی و بخش خدمات است، بیشترین تاثیر را از کرونا پذیرفت و بخش زیادی از این فعالیت‌ها به ویژه در بخش گردشگری تعطیل و کمرنگ شد و این موضوع برای اقتصاد شکننده و خرد استان سنگین تمام می‌شود.

کمالی، همچنین بیشترین تاثیر شیوع ویروس کرونا در سطح ملی را متوجه بخش خدمات دانست و تصریح کرد: در ماه‌های ابتدایی شیوع کرونا، بسیاری از آژانس‌های مسافرتی، هتل‌ها، تالارهای عروسی، رستوران‌ها و مراکز خرید تعطیل شدند.

این استاد دانشگاه، تاثیر کرونا بر کارگاه‌های کوچک را نیز پررنگ ارزیابی کرد و گفت: درست است که کرونا ثابت کرد بین فقیر و غنی تفاوتی وجود ندارد و همه در برابر این ویروس در معرض تهدید قرار دارند، اما در حوزه اقتصادی این اقشار متوسط و ضعیف بودند که بیشترین آسیب را دیدند.

ویروس کرونا در اقتصاد یک پدیده بحران‌زا است

کمالی، ویروس کرونا در حوزه اقتصاد را یک پدیده بحران‌زا دانست و اظهار داشت: کرونا یک پدیده بحران‌زا در همه امور و از جمله در اقتصاد است، اقتصاد جهانی از این موضوع بسیار آسیب دید و به طور مثال کشوری همچون آلمان با چند درصد کاهش رشد اقتصاد مواجه شد.

وی با بیان اینکه بحران اقتصادی ناشی از کرونا به بزرگی بحران 1929 (سقوط وال‌استریت) است، افزود: اما با این تفاوت که کرونا به همان اندازه که مخرب است، به همان میزان هم سازنده است و نوعی همگرایی و وحدت در جهان شکل داده و کمک‌های نوع‌دوستانه از بروز و ظهور بیشتری برخوردار شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد تصریح کرد: کرونا، تجارت جهانی را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و این ضربه مهلکی به کشورهای دنیا نظیر چین زده است، اما به نظر می‌رسد جامعه جهانی با همگرایی خوبی که شکل داده، میتواند از پس این بحران برآید و با عبور از این بحران به حالت عادی خود بازگردد.

کمالی اظهار داشت: با این وصف می‌توان گفت شرایط پیش و پس از کرونا تفاوت چندانی از نظر اقتصادی نخواهد داشت چرا که دولت‌ها نیازمند همگرایی بیشتری نشان می‌دهند.

لزوم زیرساخت‌های ارتباطات در کشور

وی، برنامه‌ریزی صحیح منطبق با واقعیت‌های روز کشور را از راهکارهای عبور از این بحران دانست و گفت: توسعه زیرساخت‌ها برای ادامه فعالیت‌ها از راه دور، کسب و کارهای اینترنتی و دورکاری کارکنان، ایجاد روحیه امید، اختصاص بسته‌های حمایتی از بخش ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه از دیگر راهکارهای پیشنهادی برای عبور از بحران کرونا است.

کمالی خاطر نشان کرد: اصلاح ساختار اقتصادی کشور و دوری از سیاست‌زدگی در اقتصاد، بهبود زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه ارتباطات، سرمایه‌گذاری در امور زیربنایی و حذف واسطه‌ها و تقویت ساختار اقتصادی کشور، رونق اشتغال و تولید و ایجاد روحیه نشاط و امید در جامعه از جمله الزاماتی است که برای مواجهه و عبور از هر بحرانی باید در کشور ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، چهارمحال و بختیاری همچنان در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا قرار دارد و نیاز است تا با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک از روند صعودی این بیماری در استان جلوگیری شود.

ویروس کرونا یا کووید 19 به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*