استاندار: خراسان شمالی در تحصیل هنرستانی 11 درصد از کشور عقب است
![استاندار: خراسان شمالی در تحصیل هنرستانی 11 درصد از کشور عقب است](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/09/13/4/157614397.jpg)
بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی گفت: بر اساس اعلام آموزش و پرورش اکنون تنها 33 درصد از دانشآموزان دوره متوسطه استان در هنرستان تحصیل میکنند که این رقم 11 درصد از میانگین کشوری آن کمتر است.
به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی، شامگاه شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی سوادآموزی استان میانگین کشوری تحصیل دانش آموزان دوره متوسطه در هنرستان ها را 44 درصد عنوان و اظهار کرد: سوق دادن نیمی از دانشآموزان متوسطه به هنرستانها از برنامههایی است که باید تا سال 1400 محقق شود و بر این اساس ضروری است برنامهریزی لازم برای تحقق این امر صورت گیرد.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه باید طرحی برای شتاب دادن و رساندن شاخص 33 درصدی استان به 44 درصد کشور تدوین شود، افزود: برای شتاب بخشی به رسیدن به اهداف در این زمینه باید همه مسوولان پای کار باشند.
شجاعی با اشاره به راه اندازی هنرستان های وابسته در استان گفت: با توجه به کمبود امکانات در آموزش و پرورش، رویکرد این است که از ظرفیت و امکانان دستگاه های مختلف برای توسعه آموزش های هنرستانی استفاده شود، در این زمینه مصوب شده بود که هنرستان وابسته با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شود اما این امر معطل تامین مکان است.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: ما مصوبات را نمی نویسیم که بدون اجرا رها شود، مصوبات برای اجراست، مدیران وظیفه دارند آن را انجام دهند، اگر در این زمینه مشکلی هست، باید منعکس شود تا با کمک ما، به انجام برسد.
وی با اشاره به مشکلات دانش آموزان عشایری استان در منطقه مراوه تپه استان گلستان گفت: آموزش دانش آموزان عشایر باید به صورت جدی پیگیری شود.
وی درباره اجرای طرح کوچ (کنترل وزن و چاقی) دانش آموزان گفت: در این زمینه باید طرحی اجرایی برای ورزش و تغذیه مناسب این قشر تهیه شود.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به اجرای طرح آجر به آجر در استان گفت: بر اساس اعلام مسوولان، تاکنون پنج هزار و 800 نفر برای ساخت مدرسه در استان مشارکت کرده اند.
وی با اشاره به ضرورت کمک به فرزندان خانواده های خاص، گفت: مقرر شد کنکوری های خانواده های ویژه، از جمله فرزندان خانواده های زندانیان و یا مدجویان بهزیستی در قالب یک تفاهم نامه، زیر پوشش قرار گیرند و از خدمات آموزشی بهره مند شوند.
شجاعی درباره برنامه های استان برای ارتقای سوادآموزی گفت: طرح شتاب بخشی به سوادآموزی از سال قبل آغاز شده است، تحقق اهداف برای ریشه کن کردن بیسوادی کار فرابخشی است و باید باید همکاری بخشداری و دهیاری ها باشد.
استاندار خراسان شمالی افزود: به فرمانداران و مسوولان در شهرستان ها 10 روز مهلت داده شده تا افراد بیسوادی را که تاکنون جذب کلاس های آموزشی نشده اند، جذب کنند.
تردد جاده ای روزانه پنج هزار معلم در استان
نماینده بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه وسملقان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: روزانه پنج هزار معلم استان برای حضور در مدرسه در جاده ها تردد دارند، این افراد، بعضا بیش از 30 کیلومتر راه را طی می کنند.
محمد وحیدی با بیان اینکه جابه جایی معلمان با سرویس، خطر انتقال ویروس کرونا را به همراه دارد، خواستار توجه به این مشکل و برنامه ریزی برای آن شد.
نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: معلمان دست کم با هزار دستگاه خودرو به شهرها و روستا ها جا به جا می شوند و همین امر خود می تواند سبب انتقال کرونا باشد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مشکل چاقی و کم تحرکی دانش آموزان در دوران کرونا بیشتر شده است، اظهار داشت: باید در این زمینه هم توجه خاصی به سلامت دانش آموزان، تغذیه و ورزش آنان صورت گیرد.
180 هزار دانش آموز و پیش دبستانی در بیش از 2 هزار باب آموزشگاه خراسان شمالی زیر نظر 14 هزار نفر معلم تحصیل می کنند.
*س_برچسبها_س*