جمعه 7 اردیبهشت 1403

استان‌های خراسان تابستان سختی از نظر تولید برق در پیش دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استان‌های خراسان تابستان سختی از نظر تولید برق در پیش دارد

مشهد - ایرنا - مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: امسال دوره بسیار سختی برای تامین برق در تابستان خواهد بود زیرا طی دو هفته آینده وارد شرایط اوج گرمای تابستان خواهیم شد و مصرف برق در استان‌های خراسان افزایش قابل ملاحظه خواهد داشت.

رضا ریاحی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: پارسال به دلیل کمبود گاز مشکلاتی در تامین سوخت نیروگاه ها بوجود آمد و برای مدت طولانی گاز نیروگاه ها قطع شد که با تلاش شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی به جای گاز از سوخت گازوئیل یا به صورت خیلی محدود از مازوت برای تامین سوخت نیروگاه ها و تولید برق استفاده شد.

وی ادامه داد: پارسال با وجود همه تلاشهایی که در شرکتهای گاز و پخش و پالایش فرآورده های نفتی خراسان رضوی انجام شد، ناگزیر به استفاده از بخشی از منابع آب ذخیره شده در پشت سدها برای تولید برق شدیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: روال هرساله این است که در فصل زمستان حدود یک ششم مصرف برق کشور از طریق نیروگاه های آبی تامین شود اما به دلایل شرایطی که در زمستان پارسال برای تامین سوخت نیروگاه ها بوجود آمد مجبور شدیم بخشی از برق را از طریق نیروگاه های آبی تولید کنیم تا از خاموشی ها جلوگیری شود.

وی افزود: رشد مصرف برق در خراسان رضوی طی فروردین ماه امسال نسبت به فروردین ماه سال گذشته 23 درصد بود در حالی که افزایش تولید در این بخش طی سالهای گذشته حدود هفت تا هشت درصد بوده است.

ریاحی ادامه داد: افزایش دمای هوا، کاهش میزان بارندگی در بهار امسال، کاهش 34 درصدی ذخایر آبی سدها و تاثیر آن بر تولید نیروگاه های برق آبی، گرایش صاحبان صنایع به استفاده از حداکثر توان تولید برای جبران کاهش تولید در نتیجه شیوع کرونا، افزایش چاه های بخش کشاورزی به انضمام رشد معمولی سالانه 6 تا هفت درصدی مصرف برق به دلیل افزایش تعداد مشترکان باعث سه برابر شدن مصرف برق شده است.

وی گفت: این عوامل تامین برق در تابستان امسال را نسبت به سالهای قبل بسیار دشوارتر کرده که لازم است برای جلوگیری از خاموشی برق مشترکان انسجام بیشتری بین صنعت برق و آب با رسانه ها و مردم در مصرف بهینه ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان با بیان اینکه با اندکی همکاری از سوی مردم، مدیریت مصرف برق امکان پذیر است افزود: در غیر این صورت به دلیل اینکه افزایش مصرف در برخی ساعات ممکن است پایداری کل شبکه را به خطر بیاندازد، برای حفظ پایداری شبکه ناچار به قطع اضطراری برق در برخی موارد خواهیم شد.

وی ادامه داد: در صورت مدیریت مطلوب برای ایجاد کمترین تبعات در شبکه برق در صورتی که از قبل برنامه ریزی شود و همکاری لازم بین متولیان و مشترکان بوجود آید، از قطع ناخواسته برق جلوگیری خواهد شد.

ریاحی گفت: براساس برآوردهای انجام شده با رشد مصرف برق هر 10 سال یکبار کل تاسیسات شبکه برق اعم از تولید، انتقال و توزیع باید دو برابر شود که هزینه آن از جیب ملت پرداخت می شود، لذا صرفه جویی در مصرف برق کمک به کاهش هزینه های مردم و چرخیدن چرخ صنعت و کشاورزی است.

وی به خریدهای تضمینی برق از سرمایه گذاران اشاره و بیان کرد: براساس قراردادهای منعقد شده با سرمایه گذاران بخش انرژی های تجدیدپذیر، برق تولیدی آنها به صورت تضمینی به قیمت بیشتر از نرخ واقعی خریداری می شود تا جذابیت آن برای سرمایه گذاری حفظ گردد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خراسان افزود: از سال گذشته که نرخ دلار افزایش یافت و هزینه واردات تجهیزات پنلهای خورشیدی رشد صعودی پیدا کرد، رغبت برای سرمایه گذاری به منظور تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر کاهش یافت که در این حوزه نیازمند کمک دولت و مجلس شورای اسلامی برای ایجاد جذابیت بیشتر در حوزه سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر هستیم.

وی ادامه داد: برخورد مستقیم با صاحبان دستگاه های استخراج رمزارز و سوء استفاده کنندگان از برق سراسری، حالت مسکن دارد اما برای حفظ سرمایه گذاری در این بخش نیاز به راهکار بلندمدت داریم که باید سیاستگذاری در این خصوص در سطح کلان کشور انجام شود.

ریاحی گفت: با این حال در شرایطی که نرخ برق در کشور پایین است و صرفه اقتصادی بسیار برای استفاده غیرمجاز از آن وجود دارد، نمی توان لزوم تامین برق برای مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی را فدای رمزارزها و سوء استفاده کنندگان از نظام چند نرخی نمود.

وی حجم صادرات برق نسبت به کل مصرف برق استان خراسان رضوی را ناچیز دانست و افزود: پارسال حداکثر مصرف برق در زمان اوج مصرف چهار هزار و 200 مگاوات اما کل صادرات برق به کشورهای افغانستان و پاکستان حدود 70 تا 80 مگاوات بود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خراسان ادامه داد: از سوی دیگر بیش از 100 مگاوات برق از ترکمنستان وارد خراسان رضوی می شود که بسیار کمتر از میزان صادرات برق از این استان است، ضمن اینکه به دلیل مناسبات سیاسی و امنیتی و موقعیت ژئوپلتیکی ایران، نمی توان صادرات برق را متوقف کرد زیرا به مصلحت ملی نیست اما اگر شرایط تامین برق در کشور بحرانی شود، شاید چاره ای جز قطع صادرات نباشد.

شرکت برق منطقه ای خراسان وظیفه تامین برق استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد و ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های خراسان پنج هزار و 623 مگاوات و تولید سالانه برق آنها 21 هزار و 400 میلیون کیلووات ساعت است.

*س_برچسب‌ها_س*