استفاده از فناوری مدرن؛ راهی برای اقتصادی کردن کشاورزی سنتی
بخش کشاورزی استان کردستان و تولید محصولات باغی و دامداری در تمام فصول سال از پایههای اصلی و موتور محرکه تامین معیشت استان است که برای توسعه بیشتر نیازمند برنامه ریزی مدونی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم استان کردستان است که پس از سال ها هنوز هم به صورت سنتی قابل بهره برداری است و اقتصادی کردن آن نیازمند استفاده از فناوری مدرن است.
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 490 هزار هکتار اراضی مزروعی در استان وجود داشته که این میزان به برکت نظام جمهوری اسلامی هماکنون به یک میلیون و 17 هزار و 343 هکتار رسیده که در مقایسه با قبل از انقلاب از رشد 107 درصدی برخوردار است.
امنیت غذایی و حفظ منابع پایه استقلال هر جامعه ای را تضمین می کند و حوزه کشاورزی در این راستا دارای جایگاه ویژه است.
سیمای کشاورزی استان کردستان بسیار توانمند و دارای ظرفیت های زیادی است، زراعت، باغبانی، شیلات، دامداری، از مهمترین ظرفیت های رشد استان و جذب سرمایه گذار است.
شهرستان بیجار از شهرهای استان کردستان است که دارای قابلیت ها و ظرفیت های متعددی در زمینه معدن، کشاورزی، دامپروری، صنایع و گردشگری است که توجه به هر کدام و ایجاد زیر ساخت های آن موجب رونق و گسترش شهرستان در تمامی ابعاد می گردد.
در حال حاضر کشاورزی و درآمد حاصل آن به عنوان منبع درآمد خانواده های بیجاری است که به صورت سنتی از آن استفاده می نمایند.
اقتصادی کردن کشاوزی سنتی با بکار گیری فناوری مدرن امکان پذیر است
اقتصادی کردن کشاوزی سنتی با بکار گیری فناوری مدرن امکان پذیر است، این در حالی است که کمبود نقدینگی، بهره های بالای بانکی و بالا بودن قیمت مواد اولیه، موجب رکود در بخش تولید ماشین آلات کشاورزی و مکانیزاسیون در بخش کشاورزی بیجار شده است و از سوی دیگر چون اکثر کشاورزان دانش استفاده از این ماشین آلات را ندارند، امکان بهره برداری از این امکانات وجود ندارد.
با توجه به مساحت قابل توجه اراضی کشاورزی درشهرستان بیجار، توسعه و رشد کشاورزی با استفاده از به روزترین روشهای موجود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا کشاورزی مبنای توسعه یک شهر می تواند باشد.
حرکت به سمت توسعه و پیشرفت و نیل به استقلال، رابطه مستقیمی با تولیدات کشاورزی دارد، تکنولوژی متناسب با نوع منطقه و مزرعه از اهمیت بسزایی برخوردار است که علاوه بر مکانیزه کردن مزارع و مزیت های مرتبط بر آن صرفه اقتصادی را نیز به دنبال خواهدداشت. بنابراین برنامه ریزی در انتخاب مناسب ادوات در یک مزرعه جهت پیشبرد اهداف مکانیزاسیون از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مکانیزه کردن مزارع، تجهیز مزارع به سیستم های آبیاری نوین و نوسازی ماشین آلات مدرن کشاورزی می تواند علاوه بر کاهش هزینه سطح زیر کشت و سختی کار کشاورزی و ضایعات محصول، مقابله با آفات و بیماری ها، بهره وری از نیروهای کارگری و کیفیت کار زراعی و همچنین تولید را نیز افزایش دهد، بعلاوه امکان انجام امور کشاورزی در کمترین زمان ممکن و انجام به موقع عملیات کشاورزی را سبب می شود.
ابعاد دیگر مکانیزاسیون کشاورزی که توسعه و پیشرفت و افزایش تولید را به دنبال دارد خاک شناسی، بهبود کیفیت آبیاری، اصلاح بذر و بهینه سازی عملیات است.
کشاورزان عزیز ما باید روشهای نوین کشاورزی را جایگزین روشهای سنتی قدیمی نمایند، این امر موجب میشود که در مصرف آب به نحو چشمگیری صرفه جویی می شود، بعلاوه مکانیزه کردن سیستم آبیاری مزارع و اصلاح الگوهای کشت و آبیاری حداکثر بهره برداری از حداقل آب را بدنبال خواهد داشت.
باتوجه به فواید و مزایای مکانیزاسیون و بستر مناسب کشاورزی در بیجار، با تدبیر و همت مسؤلین و کشاورزان میتوان آینده کشاورزی روشنی را برای بیجار ایجاد کرد و با فراهم نمودن زمینه های مناسب در این زمینه مانع از مهاجرت روستائیان به شهر و رشد منفی جمعیت در شهر ستان بیجار باشیم.
5 هزار تراکتور و 500 کمپاین در فصل برداشت در بیجار فعالیت دارند
محمد شهنواز مدیر عامل تعاونی تراکتور دارن بیجار در گفتگو با خبرنگار کردتودی بیان داشت: ناوگان کشاورزی شهرستان بیجار فرسوده است و نیازمند تجهیر و مکانیزسیوان کشاورزی است که متاسفانه تعداد عرضه تقاضا در شهرستان بیجار با همدیگر همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه 5 هزار تراکتور و 500 کمپاین در بیجار وجود دارد، گفت: متاسفانه ماشین آلات کشاورزی بیجار فرسوده است و همین عامل موجب پایین آمدن راندامان تولید گندم شده است.
مدیر عامل تراکتورداران بیجار ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و 483 نفر از کشاورزان بیجاری تقاضای درخواست تراکتور داده اند که میزان سهمیه شهرستان بیجار بسیار ناچیز است.
تولید 3 میلیون تن محصولات کشاورزی در کردستان
سپری، رئیس سابق جهاد کشاورزی کردستان در آغاز هفته جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 30 درصد اشتغال کردستان در حوزه کشاورزی وجود دارد و سالانه بیش از سه میلیون تن تولیدات در این عرصه داریم.
وی افزود: در حوزه تولید گندم جزو چهار استان برتر هستیم، در تولید گوشت مرغ رتبه هشتم کشور، سیبزمینی رتبه پنجم، توت فرنگی رتبه اول، گردو رتبه چهارم و نخود رتبه چهارم را داریم.
سپری از تجهیز 58 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم نوین آبیاری خبر داد و گفت: میزان بهره وری در عرصه های کشاورزی استان نیز بالاتر از میانگین کشوری است. 88 درصد اراضی کشاورزی استان دیم هستند و این ویژگی در هیچ استان کشور وجود ندارد.
ایجاد 56 هزار شغل در حوزه کشاورزی و دامپروری کردستان
سید جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه 20 اسفند سال 99در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کردستان اظهار کرد: در حوزه کشاورزی کردستان نقشه راه درستی تبیین شده است و سه طرح پیشران برای حوزه توسعه کشاورزی کردستان تدوین شده است.
وی افزود: طرح احداث شبکههای آبیاری 100 هزار هکتار اراضی کشاورزی که با اجرای آن برای 24 هزار نفر شغل ایجاد می شود و 10 سال طول می کشد اولین طرح پیشران در کردستان است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرح افزایش 13 هزار تن گوشت قرمز با اشتغال زایی هفت هزار نفری که میزان تولید این استان را به 23 هزار تن می رساند از دیگر طرح های پیشران کشاورزی کردستان است.
انتهای پیام /