یک‌شنبه 4 آذر 1403

استقلال صنعت بیمه از بودجه عمومی / روش‌های تأمین مالی اعلام شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
استقلال صنعت بیمه از بودجه عمومی / روش‌های تأمین مالی اعلام شد

مدیرعامل سازمان بیمه مرکزی اعلام کرد: همکاری صنعت بیمه با پلیس در اجرای پروژه‌های بزرگی نظیر «کروکی آنلاین» منجر به دستاوردهایی شده است، که با بهره‌برداری در حضور رئیس دولت رونمایی خواهد شد.

علی استاد هاشمی، رئیس کل بیمه مرکزی در ایران، ضمن تأکید بر استقلال مالی صنعت بیمه از دولت و بودجه عمومی، اشاره کرد که فعالیت 300 هزار نفره این حوزه، به‌ویژه در بخش فروش، تأثیر شایانی در اشتغال‌زایی کشور دارد.

وی با تاکید براینکه تحقق این سامانه مشکلات بسیاری را از جامعه صنعت بیمه و نیروی انتظامی را حل خواهد کرد، گفت: پیاده سازی مقدمات لازم جهت صدور بیمه شخص ثالث بر اساس «راننده محوری» است همچنین بحث صدور بیمه‌نامه بر اساس میزان ریسک راننده و «راننده محوری» نیز از دیگر بحث‌های رایج در دنیا است که در ایران نیز مقدمات پیاده سازی آن انجام شده و به زودی اجرایی خواهد شد.

استادهاشمی همچنین با اشاره به عوارض وضع شده بر حق بیمه شخص ثالث در سال‌های گذشته گفت: در سال‌های گذشته حدود 6 دستگاه دولتی جهت بهبود نقاط حادثه خیز جاده‌ای از حق بیمه شخص ثالث عوارض دریافت می‌کردند، با این وجود در شش سال گذشته هیچ‌کدام از این نهادها، گزارشی مبنی بر نتایج اقدامات و هزینه‌های انجام شده ارائه نداده‌اند.

وی با اشاره به اصلاح این قانون ادامه داد: امسال خوشبختانه در لایحه بودجه مقرر شده است که 4 همت به شکل اوراق، برای رفع نقاط حادثه‌خیز توسط بیمه مرکزی و صندوق تأمین خسارات بدنی لحاظ شود و ما امیدواریم نتایج آن به رفع چالش‌های این حوزه منجر شود.

رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران همچنین به ضرورت بازنگری در بیمه‌نامه شخص ثالث اشاره و تصریح کرد: بیمه شخص ثالث فعلی نیازمند دو بازنگری در بخش افت قیمت و مبحث خودروی متعارف است که مردم را دچار مشکل ساخته است و نقش مجلس شورای اسلامی در رفع این امر بسیار مهم است.

وی همچنین از اضافه شدن بیمه تکافل به سبد بیمه‌ای کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: خدمات بیمه‌ای با این نوع بیمه گسترش می‌یابد تا مردم رضایت بیشتری از این صنعت داشته باشند.

لزوم توجه به فرصت و تهدید تحول دیجیتال در صنعت بیمه

محسن پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران نیز در بخش دیگری از این همایش با بیان اینکه مهمترین فرصت برای صنعت بیمه در کشور انباشت تجربه نیروی انسانی نخبه، تحصیل‌کرده و با تجربه در بخش‌ها و سطوح مختلف این صنعت است که نباید از آن غفلت کرد، گفت: تشکیل بانک اطلاعاتی نخبگان صنعت بیمه و جمع‌آوری تجارب آنان طی چند دهه اخیر در کشور یک ضرورت است و باید از شبکه فروش و نمایندگان تا کارکنان و مدیران تمرکز تجارب و اطلاعاتی ایجاد شود و از این بانک اطلاعاتی می‌توانیم به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند در برنامه ریزی و پیشبرد صحیح امور جاری و آینده نهایت بهره را ببریم.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کرد انواع محصولات و خدمات بیمه‌ای با قیمت مناسب به دست مردم برسد، گفت: در صورت تحقق یافتن این مسئله هم برای مردم به صرفه و مناسب است و هم برای شرکت‌های بیمه‌گر رغبت و انگیزه برای فروش محصولات و خدمات بیمه‌ای ایجاد می‌شود.

دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران وضع عوارض مختلف بر صنعت بیمه را مانعی برای توسعه فرهنگ بیمه برشمرد و همراهی مجلس و دولت برای رفع این مشکل را راهگشا و مؤثر دانست.

وی، تحول دیجیتال را از مسائل جدیدی دانست که از یک سو فرصت و از سوی دیگر در صنعت بیمه تهدید به شمار می‌آید وصنعت بیمه باید به سرعت آمادگی لازم برای تغییر و رشد تکنولوژیک خود و بهره‌مند شدن از مزیت‌های دیجیتالی شدن را ایجاد کند.

پورکیانی ادامه داد: فراهم کردن شرایط ذهنی و تجهیز برای مقابله با مشکلات این حوزه نکته بسیار مهمی است که در سرنوشت این صنعت تأثیر بالایی دارد و در مسیر تحول دیجیتال در صنعت بیمه باید به منافع تمام ذینفعان به ویژه شبکه فروش توجه شود.

لزوم گسترش فرهنگ بیمه در سطح جامعه

محسن عابدی رئیس شورای هماهنگی شرکت بیمه‌های استان قم نیز دربخش دیگری از این همایش بیان کرد: به دنبال تعامل سازنده‌ای بین این شورا با نمایندگان شرکت‌های بیمه هستیم و ایجاد فرهنگ سازی در بستر فرهنگ ایمنی از مهمترین برنامه‌هایی به شمار می‌رود که در دستور کار قرار گرفته است.

وی از تشکیل کار گروه‌هایی در ذیل این شورا خبر داد و بیان کرد: این کارگروه‌ها وظایف خاصی را دنبال می‌کنند و همچنین در راستای ارتقا فرهنگ بیمه‌ای با تدبیر و درایت مدیر بیمه ایران اتفاقات بسیار مطلوبی رقم زده شد تا بتوانیم از بازوی توانمند رسانه‌ها در این راستا بهره ببریم.

وی با تاکید براینکه رسانه‌ها به یاری شورای هماهنگی آمدند تا بتوانیم فرهنگ بیمه را در سطح جامعه گسترش بدهیم، افزود: این شورا با بیش از 15 رسانه در استان قم ارتباط مؤثری برقرار کرده و قرارداد همکاری منعقد کرده است.

عابدی همچنین از انعقاد قراردادهایی جهت استفاده کارمندان و نمایندگان شرکت‌های بیمه خبر داد و گفت: این قراردادها شامل استفاده از مراکز فرهنگی، رفاهی و ورزشی است تا عوامل شرکت‌های بیمه بتوانند با تخفیف‌های ویژه و ارزنده از آنها بهره مند شوند.

در پایان این همایش از پیشکسوتان و20 برتر صنعت بیمه در قم تقدیر شد.