اسلامی: به فعالیت تمام دوربینهای فراپادمانی پایان میدهیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی را خاتمه دادیم، به فعالیت بقیه هم خاتمه خواهیم داد.
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی پنجشنبه شب با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر با بیان اینکه تعداد این دوربین ها، 17، 18 عدد است در پاسخ به این سوال که چرا راهبرد غربیها توقف فعالیتهای هستهای ایران است، گفت: امروز شعار شفاف نظام در دنیا سلطه پیشتازی برای پیشوایی است، شما بخوانید استراتژیهای امنیتی امریکاییها را، این پیشتازی برای پیشوایی، آن آقایی کردن و سروری کردن و همه را تحت سلطه قرار دادن هدفش است و با شعارهایی که مطرح میکنند الگویی که دنبال میکنند این است که کشورها را به سمت خلع سلاح میبرند، به سمت تسلیم میبرند که بتوانند بر آنها چیره شوند. اسلامی ادامه داد: حالا هر کسی خود را تسلیم کرد، در اینها ذوب شد و تحت فرمانشان قرار گرفت به طور طبیعی کاری با آن ندارند، چون برایشان هیچ مزاحمتی ندارد، اما اگر کسی برای منافع ملی خود و امنیت ملی خود؛ حدود، ضابطه و چارچوب قائل شد و با اینها همراه نشد، خود به خود این میشود نقطه مقابل این ها، و به اشکال مختلف و به شیوههای مختلف با آن درگیر میشوند. ما با شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون با اینها در تنش هستیم. این تنش مال سیاست جمهوری اسلامی نیست مال رویکرد دولتمردان یا دولتهای مختلف جمهوری اسلامی نیست. رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه در این 20 سال گذشته تمام شیوه ها، تمام رفتارهایی که شما از آنها به یادگار دارید، تمام عملیات روانی که انجام دادند، کار دیپلماسیای که انجام دادند، تحریمهای گوناگونی که وضع کردند، قطعنامههای گوناگونی که چه در شورای امنیت سازمان ملل، چه سایر موارد وضع کردند همه در راستای پیشبرد این سیاست بوده که جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند، گفت: ایران به دنیا اجازه داد که نظارتهای فراپادمانی داشته باشید برای اعتمادسازی، بعد شما در همین برجام کل این بسته این اتهامات را، این تهمتها و این نسبتهای ناروا را در قالب پی ام دی بستید و خودتان هم هیچ کدام از تعهداتتان را انجام ندادید حالا دوباره آمدید میخواهید برگردید به برجام، برگردید بیایید، اما چرا پکیج بسته شده که دلیل وجودی برجام است همان کنار باز کردید، این بازیها چه است در میآورید سر ملت ایران؛ این کل موضوع است. اسلامی در پاسخ به این سوال که چطور میشود یک عضوی که یک رژیم جعلی هست، عضو آژانس هم نیست، عضو ان پی تی هم نیست میآید ادعایی مطرح میکند و آژانس را دنبال خودش میکشاند؟، اظهار داشت: این باعث تأسف است که یک نهاد بین المللی این گونه میتواند توسط یک رژیم غیرمشروع این گونه مورد بهره برداری قرار بگیرد و حیثیتش را این طوری زیر سؤال ببرد و این جزو نوبرانههایی است که انسان در این عصر مشاهده میکند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه همه تعهداتی که ایران در برجام پذیرفته شده، مغایر با ضوابط آژانس است، افزود: چرا جمهوری اسلامی ایران زیر بار رفته و پذیرفته؟ چرا پذیرفته خودش را محدود کند و تحت نظارت و کنترل شدیدتر در دوره زمانی نسبتاً بلند قرار بدهد؟ فقط به خاطر این که از این اتهام، کشور رها شود و اعتمادسازی کند، این حسن نیت و حسن ظنی که وجود داشته در مذاکره و در توافق برجام، این به هیچ وجه مورد توجه قرار نمیگیرد که این اصل مطلب بوده است. وی ادامه داد: یک معامله، یک داد و ستدی است، داده من چیست؟ سرعت خود را کم میکنم، فعالیتم و ظرفیتم را محدود میکنم، آن چه را که در ازای آن پذیرفتید کلیه آن تحریمهایی که در اینجا تعریف و تدوین شده لغو میکنید بعد کمک میکنید به پیشرفت هستهای جمهوری اسلامی ایران، شما تحریمها را لغو نکردید که هیچ، اضافه هم کردید، به پیشرفت هستهای ایران هم که قبلاً کمک نکردید، الآن هم کمک نمیکنید. اسلامی با تاکید بر اینکه ما طبق چارچوب داریم حرکت میکنیم یعنی ما عملیات هیجان انگیز ماجراجویانه انجام نمیدهیم، گفت: ما برنامه خودمان را کار میکنیم و امسال ما برای اولین بار در تاریخ، آن سی پی افی را که هر کشوری در آژانس باید داشته باشد، چارچوب برنامه هستهای را ما الآن در اختیار آژانس گذاشتیم، ارسال کردیم. رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: طبق آرتیکل دو و سه اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، آژانس وظیفه دارد برای گسترش فناوری صلح آمیز هستهای به کشورها کمک کند، نوشته تشویق کند، پشتیبانی بکند، حمایت بکند، وساطت کند که فناوریها انتقال داده شود و حمایت کند هم در بحث فناوری، هم در بحث آموزش و توسعه منابع انسانی یک دامنه وسیعی را برایش تکلیف کرده، خب آژانس این است، اما واقعاً این سازمان بین المللی اسیر صهیونیست هاست.
وی درباره واکنش ایران به بدعهدی اروپاییها و صدور قطعنامه شورای حکام گفت: ما گفتیم باقی مانده حسن نیت خودمان را هم خاتمه میدهیم، در برجام تعدادی دوربین اضافه شد برای این که همان محدودیتها را بتواند ثبت کند، ثبت محدودیتهایی که در برجام قید شده است. خب این دوربینها نصب بود، کارت حافظه آن را به عنوان یک گام کوچک که در همین سال گذشته ما بر اساس مصوبه مجلس و شورای عالی امنیت ملی اجازه دادیم که کارت حافظه که پر میشد بیاید عوض کند، نه این که ببرد آن جا پیش ماست و پلمپ میشود، نکتهای که وجود داشت این بود که ما ضبط دوربینهای برجامی را همین طور گذاشته بودیم باشد به عنوان باقی مانده حسن نیت در جهت اعتمادسازی اسلامی ادامه داد: الآن که دیدیم نه اصلاً رفتار یک رفتار کاملاً غیرحقوقی، یک اتهامات واهی و در حقیقت غیرقابل قبول به عنوان مثال از این چهار مکان یکی از این مکانها را بستند یعنی نوشت دیگر «No more question» دیگر سؤال ندارد. اینی که تو دو ماه پیش آمدی و «No more question» نوشتی. خب پس دوباره الآن برای چه آمدی در گزارشت زیر سؤال بردی و بازش کردی؟ این که من گفتم ارادهای در شخص مدیرکل مشاهده نمیشود که بخواهد قانع شود، خب وقتی شما اراده میکنی که قانع نشی، خب قانع نمیشوی. این چه رفتاری است؟ پس ببینید این سیاسی بودنش، نفوذی بودن و اسیر بودن است، جریان صهیونیستی بر این جریان یک امر واضح و بدیهی است، بنابراین ما فغالیت تعدادی از دوربینها را خاتمه دادیم، بقیه اش را هم امشب و فردا خاتمه خواهیم داد. تعداد این دوربینهای فراپادمانی، 17، 18 عدد است. وی تاکید کرد: توافقی که صورت گرفته دو بخش دارد؛ یک بخش تعهدات ماست، دادههای ماست، بخش دیگر ستاندههای ما. این داده و ستانده از این طرف و آن طرف هر طوری بخوانید درست است دیگر، خب شما باید به تعهداتان عمل کنید، این نمیشود که تا الآن برای من کردید تکلیف فرضی بعد به من میگویید که نه شما باید حتماً انجام دهید یعنی چه؟ این یک معامله بوده، این معامله یک طرفش با حسن نیت تعهداتش را انجام داده، شما انجام ندادی، طبیعی است که من هم نباید انجام دهم، شما اگر آمدید تعهدات را انجام دادی، من هم دوباره شروع میکنم. رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آژانس چه تضمینی میدهد که اگر ما چرخه سوخت نداشته باشیم، اینها اجازه بدهند و سوخت در اختیار ما قرار بدهند؟، گفت: اتفاقاً یکی در اینستاگرام من چند روز پیش نوشته بود که آقا چیزهایی که هست را که راحت به ما میدهند، چرا کشور را به دردسر میاندازید؟ گفتم شما لطف کن برو برایمان رادیودارو بخر بردار و بیار، میدهند به شما رادیودارو؟ حتی بعد از برجام هم ما نتوانسته است کشورمان تهیه کند رادیو دارو. همین مثالی که زدید رآکتور تهران سوخت 20 درصد، اینها روی چرخه سوخت این همه غوغا و سر و صدا راه میاندازند؛ روی چرخه سوخت است.
اسلامی درباره پیشرفتهای صنعت هستهای گفت: یک جریان سنگین علمی و پژوهشی و صنعتی الآن شکل گرفته است هم در حوزه پرتودهی ها، هم در بحث مسائل مربوط به ایزوتوپهای پایداری که تنوعی از یافتهها را دارد هم در بحث آب سنگین هست، مشتقات آب سنگین که ارزش افزوده فوق العاده بالا دارد و یا در ارتباط با بحث پلاسما که خب پلاسماتراپی را ما کار کردیم و داریم وارد عرصههایی میشویم که واقعاً روزمره برای زندگی مردم و به خصوص کسانی که از بیماری سرطان رنج میبرند این هم در کنار رادیوداروها و آن اقداماتی که در گذشته شده تازه این یک ظرفیت جدید و جبهه جدیدی را برای خدمت به مردم باز کرده که اینها دستاوردهایی است که در این چند ماهه پرشتاب داریم صنعتی میکنیم اینها را و پیش میبریم. وی اضافه کرد: شما در بخش کشاورزی وقتی که میشنوید که 30 درصد محصولات شما دورریز دارد، وقتی که پرتودهی میکنید این 30 درصد؛ 35، 36 میلیون تن محسوب میشود، کم است، یک اقتصاد کشوری را جا به جا میکند این 30 درصد، پرتودهی میشود، الآن اطلس پرتودهی کشور را تهیه کردیم و سراسر کشور داریم برنامه ریزی میکنیم که با مشارکت بخش خصوصی این ظرفیتها به وجود بیاید و در گستره ملی بتواند به مردم این خدمت را ارائه بدهد. رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای صنعت هستهای در حوزه کشاورزی گفت: یکی از مواردی که ما پرشتاب داریم میرویم همین حوزه کشاورزی است. در بحث آفت زدایی و پیشگیری از آفت پذیری پسته؛ همین آفلوتوکسینی که پستههای ما را مرجوع میکند و خسارت سنگین به بار میآورد الآن اولین نمونه صنعتی مان را رونمایی کردیم که این به زودی در قطب پسته کشور در رفسنجان و بعد از آن هم در دامغان نصب خواهیم کرد و این خدمت را به بخش کشاورزی کشور در حوزه پسته خواهیم کرد. اسلامی درباره دستاوردهای صنعت هستهای در حوزه صنایع بزرگ گفت: به طور قطع شما در هر رشتهای که وارد شوید هست مثلاً ما در صنعت فولاد همه ابزاردقیق ها؛ هستهای است یعنی شما چگالی سنج میخواهید، سطح سنج میخواهید اینها هستهای است، اینها در تحریمها کارخانهها یکی پس از دیگری میخوابید، الآن 150 - 160 کارخانه بزرگ کشور چه پالایشگاه، چه سیمان، چه فولاد اینها همه سیستمهای ابزاردقیقشان متوقف شده بودند به آنها سرویس نمیدادند و تعمیر هم نمیکردند اینها را الآن سازمان انرژی اتمی دارد این خدمت را به صنایع کشور میدهد و ما ساختیم یعنی محصول داریم به اینها میدهیم.