شنبه 29 دی 1403

اسلامی‌: دستاورد‌های فناوری هسته‌ای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اسلامی‌: دستاورد‌های فناوری هسته‌ای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و همواره انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دنبال می‌کند، تاکید کرد: دستاورد‌های فناوری هسته‌ای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است.

جمعی از میهمانان شرکت‌کننده در سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی روز دوشنبه دهم مهر از راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده تهران و آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو‌ها در سازمان انرژی اتمی بازدید کردند.

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز با سخنرانی در جمع میهمانان شرکت‌کننده در سی وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع)، خطاب به آن‌ها تصریح کرد: دستاورد‌های صنعت هسته‌ای حاصل تلاش دانشمندان جوان، متخصص و متعهد ایرانی است.

وی افزود: امروز سازمان انرژی اتمی ایران یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی محسوب می‌شود و فعالیت‌های آن بر پایه منویات حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر و فقید انقلاب اسلامی و در ادامه با هدایت‌های امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفته و اکنون تبدیل به یکی از افتخارات ایران بزرگ و حتی جهان اسلام شده است.

لزوم به اشتراک گذاشتن فناوری‌ها با کشور‌های غیرمتخاصم

اسلامی تصریح کرد: موضوع حائز اهمیت برای ما بیان این موفقیت‌ها و دستاورد‌ها برای شما از منظر آگاهی بخشی و به اشتراک گذاشتن این دستاورد‌ها و فناوری‌ها با کشور‌های دنیا و غیرمتخاصم در دنیاست.

وی خطاب به میهمانان شرکت‌کننده در سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: با حضور در راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده تهران و آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو‌ها با دستاورد‌های سازمان انرژی اتمی ایران که حاصل تلاش دانشمندان جوان، متخصص و متعهد ایرانی است، آشنا شدید. حاصل تلاش جوانان ایرانی در قالب دستاورد‌های روزافزون قابل مشاهده است و این موارد سبب شده تا جمهوری اسلامی ایران در تراز کشور‌های پیشرو در حوزه هسته‌ای قرار گیرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: دستاورد‌های فناوری هسته‌ای ایران در راستای صلح و خدمت به بشریت است و تمام فعالیت‌ها بر اساس موازین و ضوابط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و در چارچوب ضوابط موافقتنامه پادمان جامع و «ان پی تی» صورت می‌گیرد و با نظارت‌های مستمر آژانس دنبال می‌شود.

اسلامی اظهار داشت: به دلیل اهدافی که انقلاب اسلامی برای استقلال دارد و شعار مهم ما و شهدای ما و هدایت‌های امام راحل و رهنمود‌های مقام معظم رهبری، استقلال بوده و برای رسیدن به این امر مهم تلاش‌های گسترده‌ای نیز صورت گرفته و سبب شده تا جمهوری اسلامی ایران وارد محدوده و مناطقی شود که تا پیش از این در انحصار کشور‌های قدرتمند بوده و آن‌ها معمولا مخالف حضور یک کشور مستقل مانند ایران به این محدوده‌ها هستند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران تابع و پیرو نبوده و منافع ملی خود را بر اساس ظرفیت‌های ملی تعیین می‌کنیم و آنچه را که به‌دست می‌آوریم برای سایرین نیز عرضه می‌کنیم؛ با هرگونه سلطه‌طلبی در مقابل علم و فناوری مخالف بوده و مقابله می‌کنیم و به دنبال کار‌های تحقیقاتی و تولید فناورانه هستیم.

توسعه فناوری هسته‌ای ایران در بخش‌های انرژی و غیر انرژی

اسلامی تصریح کرد: فناوری هسته‌ای هم در بخش انرژی و هم غیر انرژی کاربرد دارد و ما توانسته‌ایم در بخش انرژی به سمت توسعه نیروگاه‌های اتمی حرکت کنیم، زیرا تغییرات آب و هوایی و اقلیم، دنیا را به سمت انرژی‌های پاک هدایت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای تولید 20هزار مگاوات برق هسته‌ای برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری می‌کنیم. هم اکنون دارای نیروگاه هزار مگاواتی هستیم که موجب صرفه‌جویی در مصرف 90 میلیون بشکه نفت و نیز مانع تولید 58 میلیون متر مکعب گاز‌های گلخانه‌ای شده است. باید توجه داشت که صرفه‌جویی و پرهیز از مصرف سوخت‌های فسیلی نیاز امروز مردم و لازمه حفظ محیط زیست است؛ زیرا تولید گاز‌های گلخانه‌ای موجب تغییرات اکوسیستم شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: در یکی از بخش غیرانرژی توانسته‌ایم 60 نوع رادیودارو تولید کنیم؛ به‌طوری‌که اکنون تعدادی از این دارو‌ها صادر می‌شود. همچنین حدود یک میلیون بیمار از این دارو‌ها در داخل کشور استفاده می‌کنند.

وی افزود: حجم تولید رادیودارو‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از نیاز بیماران داخلی و خارجی را پاسخ می‌دهد. این درحالی است که اگر صنعت هسته‌ای نداشتیم و قادر به غنی‌سازی اورانیوم نبودیم، نمی‌توانستیم نسبت به تولید رادیودارو‌ها اقدام کنیم.

اسلامی با بیان اینکه چند دهه است که علیه ایران تحریم‌هایی اعمال می‌شود، گفت: سال‌هاست که ایران و دانشمندان ما را تحریم کرده‌اند و هر روز فشار بیشتری به برنامه هسته‌ای می‌آوردند و شاهد دروغ پردازی‌های مختلف علیه صنعت هسته‌ای هستیم؛ درحالی که اگر این صنعت را در اختیار نداشتیم، قادر به نجات جان بیماران مبتلا به سرطان نبودیم.

ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و همواره انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را دنبال می‌کند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها اعلام کرده که در استراتژی امنیت ملی خود به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و برنامه‌ای برای آن ندارد. اما بار‌ها شاهد بوده‌ایم که آن‌ها با فشار‌های فراوان بر تهمت‌های خود اصرار می‌ورزند.

اسلامی با بیان اینکه فناوری هسته‌ای زمینه‌ساز تولید ابزار دقیق صنعتی شده است، تصریح کرد: ابزار دقیق صنعتی در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، سیمان، فولاد، محصولات سلولزی، محصولات غذایی و... کاربرد دارد درحالی که ورود این‌گونه تجهیزات به دلیل تحریم‌ها به کشور ممنوع است، اما با تلاش متخصصان داخلی توانسته‌ایم، تحریم‌ها را خنثی کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برخی کشور‌ها علاقه داشتندکه غنی‌سازی ما را از بین ببرند و وارد حوزه تولید آب سنگین نشویم؛ این در حالی است که امروزه مشتقات آب سنگین جزو پیشران‌های صنایع دنیا بوده و پایه تولید دارو‌های نسل جدید محسوب می‌شود. فناوری هسته‌ای تحول جدی در سلامت جامعه به‌وجود می‌آورد.

تحقیقات درون‌زا؛ بسترساز پیشرفت‌های هسته‌ای ایران

وی تاکید کرد: پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در این عرصه را باید نتیجه تحقیقات درون‌زا و تکیه بر دانش بومی دانست، زیرا سایر کشور‌ها نه تنها کمکی نکرده‌اند بلکه موانعی نیز به‌وجود آورده‌اند.

اسلامی با اشاره به توافق برجام توضیح داد: شاهد 20 سال مذاکرات سیاسی بودیم و سرانجام جمهوری اسلامی ایران با طرف‌های مقابل به توافق رسید تا روند پیشرفت فعالیت‌های خود را محدود کرده و کاهش دهیم. اما آن‌ها همکاری‌های خود را در چارچوب توافق برجام انجام ندادند و به تعهدات خود عمل نکردند درحالی که جمهوری اسلامی ایران به شکل یک‌طرفه به این پیمان پایبند بوده است. اکنون طرف‌های مقابل طلبکار هستند و با عملیات‌های روانی و فشار‌های مستمر انتظار دارند، فعالیت‌هایمان را محدود کرده و سرعت پیشرفت فناوارانه را کاهش دهیم.

وی اضافه کرد: طرف‌های مقابل نه تنها تحریم‌ها را لغو نکرده‌اند بلکه بر تحریم‌ها نیز افزوده‌اند و حتی به سایر کشور‌ها اجازه همکاری با ایران را نمی‌دهند.

اسلامی تاکید کرد: لطف الهی موجب رشد و شکوفایی صنعت و فناوری هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شده و امید است شما نیز با بازدید از دستاورد‌های صنعت هسته‌ای بتوانید پیام‌رسان حقیقت برنامه هسته‌ای ایران در کشور خود و سایر کشور‌ها باشید. ایران در مسیر پیشرفت علم و فناوری بوده و به دنبال در اختیار قراردادن دستاورد‌های فناورانه به مردم عزیز ایران و سایر ملت‌ها هستیم.

چرایی ضرورت اجرای سیاست «در‌های باز و نوآوری باز»

وی درباره لزوم اجرای سیاست «در‌های باز و نوآوری باز» و امکان بازدید اقشار و افراد مختلف از توانمندی‌های صنعت هسته‌ای بیان کرد: سال‌هاست که با روایتگری‌های ظالمانه، دروغ‌پردازی‌های سنگین و سیاه‌نمایی‌های فراوان مواجه هستیم که دشمنان ما در دنیا با کار سیاسی و رسانه‌ای به گونه‌ای اذهان را به سمتی هدایت می‌کند که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران غیرصلح آمیز بوده و مطابق موازین آژانس نیست. با امکان بازدید اقشار و افراد مختلف از توانمندی‌های هسته‌ای می‌توانیم مقابل دروغ پردازی‌های جهانی، شفافیت ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: روشنگری‌ها می‌تواند کمک کند تا تصویرسازی واضحی از فعالیت‌های هسته‌ای در اذهان داخلی و جهانی ایجاد شود و نسبت به صنعت هسته‌ای ایران آشنایی بیشتری پیدا می‌کنند و این مساله سبب می‌شود تا شاهد گسترش این باور که جمهوری اسلامی ایران به دلیل استقلالی که دارد و نیز عدم تبعیت از سیاست‌های کشور‌های سلطه‌گر با این موانع مواجه شده و آن‌ها با فشار‌های سیاسی به دنبال متوقف کردن ما هستند.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: میهمانان سی و هفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که از کشور‌های مختلف به ایران سفر کرده‌اند، از بازدید از راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده تهران و آزمایشگاه‌های تولید رادیودارو‌ها سازمان انرژی اتمی ایران استقبال کردند و اظهار داشتند که ایران با وجود دشمنی‌های فراوان و فشار‌های متعدد توانسته به دستاورد‌های فراوان دست یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی