دوشنبه 5 آذر 1403

اسلام نخواسته حلبی‌آباد در کنار زعفرانیه باشد!

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اسلام نخواسته حلبی‌آباد در کنار زعفرانیه باشد!

اقتصادنیوز: مهم‌ترین سرتیترهای صفحه‌های اقتصادی مطبوعات7 اسفند در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:

به گزارش اقتصادنیوز، تکرار اشتباهات محصول ندانستن‌ها است، اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم. یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.«در نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم. سال اول هر دهه را به عنوان نقطه بررسی تاریخ اقتصادی قرار داده ایم. این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می شود، در طول بررسی تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این بررسی قرار گرفته است.

هفتم اسفند 1351؛ قولنامه رسمی جایگزین قولنامه‌های عادی می‌شود

پیشنهاد اتحادیه صنوف بنگاه‌های معاملات املاک و نمایشگاه اتومبیل در مورد جایگزین شدن قولنامه رسمی به جای قولنامه عادی به وسیله کارشناسان وزارت دارایی پذیرفته شد. از طرف وزارت دارایی از صنوف مزبور دعوت به عمل آمد تا در این مورد با کارشناسان دارایی مذاکره کنند.

پیشنهاد اتحادیه معاملات املاک این است که وزارت دارایی با چاپ اوراق قولنامه رسمی و فروش این اوراق به اتحادیه‌ها به قراردادهای عادی برای همیشه خاتمه دهد و اتحادیه‌ها به این ترتیب قولنامه‌ها را به افراد عضو داده و دلالان سرپایی دیگر نخواهند توانست در کار افراد دیگر نخواهند توانست در کار افراد این دو صنف مداخله کنند.

اتحادیه صنف معاملات املاک اعلام کرد که چاپ و فروش اوراق قولنامه رسمی صرف‌نظر از اینکه موجب افزایش درآمد وزارت دارایی خواهد شد، امکانات تازه‌ای نیز برای انجام صحیح معاملات ملکی و دادوستد نمایشگاه‌های اتومبیل به‌وجود می آورد.

هفتم اسفند 1361؛ هاشمی رفسنجانی: اسلام نخواسته حلبی‌آباد در کنار زعفرانیه باشد

اکبر هاشمی رفسنجانی، امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه گفت: وظیفه دولت و حکومت اسلامی است که با ایجاد مشاغل نگذارد مردم محتاج شوند، اما پرداخت‌ها و اداره کردن‌ها در صورتی است که اشخاص آماده کار باشند، ولی کار لازم برای آنها پیدا نشود و یا قدرت کار نداشته باشند و یا حتی با وجود کار کردن آنها محتاج باشند و در جامعه ما شاید 10 درصد مردم به این ترتیب به کلی نیازمند باشند.

وی تاکید کرد: برای جامعه اسلامی قابل‌قبول نیست که در جامعه اسلامی مردم از پرداخت وجوه شرعی خودداری کنند و در جامعه اسلامی انسان مسلمان و مقروض نباید وجود داشته باشد و باید وجوه پرداختی شرعی تامین‌کننده نیازهای مردم محروم جامعه باشد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به اقوال ائمه اطهار گفت: متناسب با زمان و شرایط زندگی باید وجوه شرعی را به نحوی تقسیم کرد که مردم محروم جامعه اطمینان داشته باشند که در مدت یک سال از نظر آذوقه تامین هستند و جای نگرانی برای کمبود برایشان وجود ندارد.

وی تاکید کرد: امروز در کشور ما اگر آن مقدار پولی که از وجوه شرعتی باید به دست دولت اسلامی برسد، حاصل شود، ما در جامعه فقیر و محتاج نخواهیم داشت.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: البته ما تا اسلام واقعی خیلی فاصله داریم و ما مسلمان‌ها آبروی اسلام را برده‌ایم و ما برده شده‌ایم و داریم آبروی اسلام را می‌بریم و ما هنوز آدم‌هایی داریم که به اسم علم و به اسم دین از میلیاردرها دفاع می‌کنند علیه فقرا.

ما جامعه اسلامی‌مان باید اینجوری باشد که آدمی در این جامعه نباشد که بتواند زندگی‌اش و قوت سالش را تامین کند.

وی ادامه داد: ولی فقیه حق دارد مالیات جدید ببندد و از دیگر بگیرد. حق است این حق را به او داده‌اند و حق را می‌تواند بگیرد. «اسلام نخواسته است که در کشور ما حلبی‌آباد در کنار زعفرانیه باشد.» این را نخواسته است. این عیبی است که ما داریم و متاسفانه به نام اسلام تمام می‌شود. جوانان ما برای رفع این عیب وقتی که می‌بینند بنده و امثال بنده این حرف را نمی‌زنیم وقتی که ببینند فقهای ما حاضر نمی‌شوند با این صراحت مسائل را مطرح کنند دستشان را دراز می‌کنند از مارکس و لنین حل این مساله را می‌خواهند. بدون نیاز به توسل به احکام ثانویه، بدون نیاز به حق حکومتی اگر اسلام را اجازه بدهند ما درست اجرا کنیم ما در مملکت محتاج و فقیر نداریم.

حالا وقتی که می‌دانیم پول‌دار هم حق اسراف ندارد، وقتی ما به فقیر می‌توانیم اجازه دهیم خانه‌اش را و فرشش و نوکرش را، اگر لازم داشته باشد همه این چیزها را می‌شود تامین کرد برای اینها و داریم تامین بکنیم.

اگر نداشتیم می‌گفتیم خوب از کجا بیاوریم. میلیاردها پول مردمی را که زکات نمی‌دهند، خمس نمی‌دهند، کفاره ها را نمی‌دهند، دزدی هم کردند، احتکار هم کردند توی این بانک‌ها خوابیده، ارقامش را نمی‌توانند بشمارند، اینها خوابیده و به صورت‌های مختلف تبدیل شده به اشیای عتیقه و تابلوهای میلیونی که هیچ ارزشی ندارد جز یک خیال، اینها خوابیده و الان به این صورت دارند زندگی می‌کنند.

هنوز شرایط، شرایط اسلامی نیست، جامعه با مسیر اسلامی حرکت نمی‌کند، لااقل ما حداقل‌اش این را وارث یک دوران طولانی ضداسلامی بودیم که این تبعیض‌ها به وجود آمده و باید روی این حرکت کرد و ما برسیم به آن جامعه.

هفتم اسفند 1381؛ قرارداد سرمایه‌گذاری آلمان و ایتالیا در فولاد هرمزگان نهایی شد

قرارداد ساخت کارخانه فولاد هرمزگان با حضور وزیر صنایع و معادن در مجتمع فولاد بندرعباس امضا و مبادله شد.

اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن ضمن اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری مشترک گفت: هم‌اکنون وضعیت صنعت فولاد کشور به گونه‌ای است که به لحاظ قیمت تمام‌شده، تولید، واردات و صادرات قابل رقابت با سایر تولیدکنندگان خارجی است.

وی با بیان اینکه در ایران پتانسیل خوبی برای تولید و بهره‌برداری از فولاد وجود دارد، ادامه داد: میادین فراوان گازی و بیش از 3 میلیارد تن ذخیره سنگ‌آهن در داخل ایران و نواحی مرزی باعث شده که بهره‌برداری و تولید این ماده معدنی مقرون به صرفه باشد.

وی تاکید کرد: تا پایان برنامه سوم باید تکلیف طرح‌های 20 میلیون تن فولاد مشخص شود و در این راستا برای تحقق این امر قطعا ظرفیت فولاد هرمزگان 1.5 میلیون تن نخواهد ماند.

مهندس علی سلاجقه، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: این قرارداد که بین فولاد هرمزگان و در شرکت سرمایه‌گذار آلمانی و ایتالیایی به امضا رسیده به مدت 36 ماه اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برای احداث این کارخانه 134 میلیون دلار و برای واحد احیا و ذوب و ریخته‌گری 331 میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است.

هفتم اسفند 1391؛ پیش‌فروش سکه به افراد بالای 18 سال

دستورالعمل ثبت‌نام پیش‌فروش سکه با ذکر جزئیات بیشتر اعلام شد. مقامات مسوول در بانک مرکزی نیز با اینکه دریافت کل بهای سکه را به هنگام ثبت‌نام قطعی اعلام کرده‌اند، اما روز گذشته نیز رقم دقیقی برای آن اعلام نکردند و آن را موکول به امروز کرده‌اند؛ به عبارتی منتظرند تا کف قیمت بازار را برای تعیین و اعلام قیمت سکه ببینند. با اعلام دستورالعمل ثبت‌نام سکه برخی ملاحظات جدید در این دوره مورد توجه قرار گرفته که نسبت به دوره قبل تازگی دارد.

تعیین کف سنی 18 سال برای ثبت‌نام سکه از این نوع تمایزها است. ممنوعیت ورود اشخاص حقوقی به این دوره نیز قابل‌توجه است. در این دوره نیز سقف 5 سکه تمام بهار و 10 سکه نیم بهار آزادی برای افراد حقیقی مشخص شده است.

مدت‌ها پیش از اعلام زمان ثبت‌نام دوره اول، مبلغ و دوره ثبت‌نام مشخص بود، اما این دوره رقم دریافتی البته باز هم یکجا دریافت می‌شود اما ظاهرا قیمت نهایی روزانه اعلام می‌شود.

براساس اطلاعیه بانک مرکزی، به‌منظور ارائه خدمات‌رسانی مطلوب در راستای تامین نیازهای خود هموطنان به مسکوک طلا از روز هشتم اسفند با عاملیت بانک تجارت اقدام به پیش‌فروش سکه می‌کند. طبق این بخشنامه قیمت هر قطعه مسکوک طلا (اعم از سکه یک بهار و نیم بهار) توسط بانک مرکزی و از طریق سامانه (بدون محاسبه مالیات بر ارزش افزوده) اعلام می‌شود.

در بخش سوم این دستورالعمل تحت عنوان شرایط و الزامات تحویل مسکوک طلای پیش‌فروش شده آمده است، مهلت دریافت مسکوک طلای پیش‌فروش شده توسط متقاضی حداکثر تا دو ماه تقویمی پس از تاریخ سررسید می‌باشد.