اصولگرایان
اصولگرایان
ادعای گزافی نیست اگر محمود نبویان را در کنار جواد کریمی قدوسی دوقلوهای پارلمانی ضدبرجام و ضدظریف بدانیم. مرور اظهارات نبویان و اظهاراتش در مجلس نهم و مجلس یازدهم نشان از این دارد که رویکرد او درقبال برجام تغییر قابلتوجهی نداشته است.
در انتخاباتهای مختلف همه کاندیداها در کنار ارائه ایدههای ایجابی از رویکردهای سلبی نیز برای پیروزی استفاده کردهاند اما تجربه انتخاباتهای ریاست جمهوری 76 به بعد نشان میدهد توازن کنشهای سیاسی به سمت ایدههای سلبی سنگینی کرده است.
نماینده انزلی در مجلس گفت: جامعه امروز تنوع طلب و به دنبال حرفهای نو است. امروز مجموعههایی که حرفهای نو بزنند و در خصوص جریان حکمروایی ایدههای جدید داشته باشند، مورد توجه قرار میگیرند.
ادامه اختلافات و دعواها میان برخی از منتخبان نمایندگی مجلس با رئیس مجلس و مجلس یازدهم، در هفته بعد از پایان انتخابات مجلس، حتی واکنش رهبر انقلاب را نیز به همراه داشت.
متاسفانه در کشور ما، واژه «مردم» بیمحابا در ادبیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و حتی نخبگان به کار گرفته میشود؛ بدون اینکه هیچ مستند علمی مبنی بر آنچه به مردم نسبت داده شده، بیان شود.
برخی از اصلاحطلبان که معتقد بودند باید از هر روزنهای برای ارسال پیغام ملت به حاکمیت استفاده کرد، تجربه حمایت از اعتدالیون را در دستور کار قرار دادند و در تهران به رغم اینکه جبهه اصلاحات بیانیه داده بود که در انتخابات شرکت نخواهیم کرد، از لیست علی مطهری حمایت کردند
جریان اصولگرایی نه تنها در تهران بلکه در کل کشور هم خوب عمل نکردند.
آنطور که از شواهد و قراین مشخص است مجلس دوازدهم، مجلس پرچالشی برای قالیباف خواهد بود.
امام جمعه مشهد گفت: بنده لازم میدانم از همه شما مردم دلداده حماسهآفرین برای شرکت در دو انتخابات سرنوشت ساز تشکر کنم.
خطیب نماز جمعه تهران اظهار داشت: در این چند ماه منتهی به انتخابات بمباران تبلیغاتی بود اما با این بمباران تبلیغاتی این میزان مشارکت قابل قبول است.
اگر مجلس یازدهم و دولت سیزدهم که با روی کار آمدنشان حاکمیت یکدست را تشکیل دادند، عملکردی مناسب و مثبت و تاثیرگذار داشتهاند، چرا نتوانستهاند که اثری روی مشارکت در انتخابات بگذارند و مردم را پای صندوقها بکشانند؟
با اینکه اختلاف تندروهای جریان راست درباره انتخابات مجلس در جریان بود، اما آنها در یک موضوع مهم وحدت دارند. وحدت در این حوزه در «حمایت همهجانبه از دولت سیزدهم» خلاصه شده است.
از مدتها پیش برخی معتقد بودند که سیدابراهیم رئیسی که از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی و در یک رقابت ساده و ممکن پیروز انتخابات در آن استان شد، رئیس آینده خبرگان رهبری خواهد بود.
تا این لحظه، نام های محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، مرتضی آقاتهرانی، حمیدرضا حاجی بابایی، سیدمحمود نبویان، علی نیکزاد، مجتبی ذوالنور و حمید رسایی برای ریاست مجلس مطرح شده است. با مشخص شدن ترکیب کلی مجلس دوازدهم، از هم اکنون رقابت و لابی های پشت پرده برای تعیین رئیس مجلس آینده آغاز شده است. چهار جریان اصلی در این آوردگاه سیاسی نقش آفرین خواهند بود:
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه انتظامی کشور تقریبا در همه روزهای هفته برای برقرای امنیت تلاش می کند و از جمله ماموریت های اخیر را (مراسم نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران و 22 بهمن و انتخابات) با موفقیت پشت سر گذاشت، اظهار داشت: این در حالی بود که تعدادی از اعضای گروه های تروریستی برای اقدامات خرابکارانه وارد کشور شده بودند که قبل از هر اقدامی به همراه تجهیزات، دستگیر شدند.
تا این لحظه، نام های محمدباقر قالیباف، منوچهر متکی، مرتضی آقاتهرانی، حمیدرضا حاجی بابایی، سیدمحمود نبویان، علی نیکزاد، مجتبی ذوالنور و حمید رسایی برای ریاست مجلس مطرح شده است.