سه‌شنبه 6 آذر 1403

اصول‌گراها دنبال افراد خاص هستند، ما را نمی خواهند!/ مجلس دهم مجلس اصولگرا بود / اصلاح طلبان 105 کرسی در مجلس خواهند داشت

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
اصول‌گراها دنبال افراد خاص هستند، ما را نمی خواهند!/ مجلس دهم مجلس اصولگرا بود / اصلاح طلبان 105 کرسی در مجلس خواهند داشت

هستند کسانی در میان نمایندگان، که نام نویسی نکرده و یا در انجام این کار مردد هستند. برخی به دلایل سیاسی یا خستگی ناشی از حضور چند دوره در مجلس، قصد انصراف دارند، ولی بعضی از آنان می گویند، مجلس آن گونه که باید در راس امور نبوده و نمایندگان نتوانسته اند در چهار سال گذشته، وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

این روز‌ها نام‌نویسی از کاندیدا‌های انتخابات مجلس یازدهم در حال انجام است و برخی از نمایندگان کنونی نیز جزو کسانی هستند که در سه روز گذشته به وزارت کشور و یا فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه خود مراجعه کرده و کار‌های نام‌نویسی را انجام داده اند.

به گزارش «تابناک»؛ هستند کسانی در میان نمایندگان که نام نویسی نکرده و یا در انجام این کار مرددند. برخی به دلایل سیاسی یا خستگی ناشی از حضور چند دوره در مجلس، قصد انصراف دارند، ولی بعضی از آنان می گویند، مجلس آن گونه که باید در راس امور نبوده و نمایندگان نتوانسته اند در چهار سال گذشته، وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

محمدجواد کولیوند، رئیس کمیسیون شورا‌ها در مجلس، در این زمینه گفت‌وگویی با تابناک انجام داده است. وی بر خلاف برخی نماینده‌ها بر این باور است، مجلس نمره قبولی گرفته؛ هر چند برخی ایرادات وارده به نماینده‌ها را نیز رد نمی‌کند و جو لابیگری در بین آن‌ها را تا حدودی قبول دارد.

این نماینده مجلس در پاسخ به این که به مجلس نمره چند می‌دهید، گفت: من فکر می‌کنم مجلس از 20، نمره 15 یا 16 را می‌گیرد.

وی ادامه داد: یکی از ایراداتی که می‌گویند باعث تضعیف جایگاه مجلس شده و مجلس را از راس امور بودن انداخته، نگاه برخی نماینده‌ها به وزارت‌خانه‌ها، وزرا، سازمان‌ها و نهاد‌ها و لابی‌گری بابت پیشبرد کار‌های خود است. البته بخشی از این گفته درست است، اما کامل نیست.

این نماینده مجلس گفت: کار شخصی را رد می‌کنم یا نهایتا 20 درصد نمایندگان شاید اینطور عمل کرده باشند. 80 درصد این نیست. مراجعات به دفاتر نماینده‌ها زیاد است، اما بنده در قالبی دنبال می‌کنم که جایگاه مجلس حفظ شود، نه این که خودم را کوچک کنم و پشت در اتاق وزیر بنشینم. خیر؛ هیچ گاه این کار را نمی‌کنم. الان موضوعی را دنبال می‌کنم که موضوع کشور است؛ برای مثال، موضوع مربوط به نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای است. گفتند هر شرکتی بتواند این نوسازی را انجام دهد، از محل هدفمندی به آن شرکت بازمی‌گردانیم. الان شرکت ماموت در استان البرز، بیش از 600 میلیارد تومان هزینه کرده و کشنده‌های نو در جاده گذاشته و سراغوزارت نفت رفته و خودمان نزد وزیر رفتیم می‌گوید، در تبصره 12 قانون هدفمندی در مجلس به من گفتید، این پول را به حساب هدفمندی بریزید و این را باید از هدفمندی بگیرد.

اما سازمان هدفمندی می‌روید، می‌گوید این پول را باید به مردم بدهم. من این مورد را پیگیری می‌کنم. این تقریبا به نظر من ملی است، ولی طرف شخص است. این که یکی بگوید برای من مجوز فلان بگیرید، اصلا کسی به من تا الان مراجعه این چنینی نداشته است. این که می‌گویید 250 نفر این چنین کار می‌کنند، خلاف واقع است.

وی در پاسخ به این که برخی ادعا می‌کنند، بعضی نماینده‌ها دلالی می‌کنند، گفت: من این را رد نمی‌کنم. قبول دارم، نمی‌توان سر یک موضوعی در حوزه انتخابیه خود از یک وزیری سوال کنید و بگویند این را حل می‌کنیم و شما امضای خود را پس بگیرید. این خوب نیست. هم باید در این دنیا جواب بدهید و هم آن دنیا. نماینده مجلس بر اساس اصل 84 قانون اساسی، نماینده کل ملت ایران است؛ لذا نماینده کل ملت ایران کلید بله یا خیر را فشار می‌دهد. باید جواب دهد تا ماموریت‌ها و حضور در صحن علنی، حضور در کمیسیون و پیگیری‌ها را باید جواب دهد.

وی در پاسخ این که چند درصد نمایندگان فعلی کاندیدا می‌شوند نیز گفت: من استمزاج نکردم، ولی فکر کنم 70-65 درصد کاندید می‌شوند. به نظرم کمتر از 30 درصد رای بیاورند و حدود 70 درصد می‌افتند. احساسم این دوره این چنین است، چون قدری لیستی‌ها بیشتر جواب می‌دهد. رای نیاوردن یک موضوع است.

وی در پاسخ به این سوال که این مجلس را مجلس اصلاح‌طلب یا اصولگرا می‌دانید، گفت: این مجلس تقریبا به اصولگرایی می‌زند، چون مستقلین ولایی هم بودند که بیشتر آن‌ها از طیف لاریجانی و اصولگرا‌های معتدل بودند.

وی در پاسخ به اینکه عده‌ای می‌گویند مجلس بعدی اصولگراست؛ نظر شما چیست، گفت: به خاطر عملکرد‌های قوه مجریه این تصور به وجود آمده است و درواقع کاری که دولت روحانی کرد، مردم را نسبت به جناح اصلاح طلب بدبین کرده است.

وی گفت: نباید این مجلس را عمدتا به عملکرد فراکسیون امید وصل کنند، این درست نیست. فراکسیون امید، فراکسیون مستقلین، فراکسیون ولایی فعالیت‌های متعدد در مجلس داشتند، ولی روند قابل دید مردم از قوه مجریه است که دولت است.

وی در خصوص ترکیب مجلس بعدی نیز گفت: فکر می‌کنم تناسب در همین کرسی‌هاست که حفظ می‌شود. تدبیر و امید و اصلاح طلبان می‌چربند و فکر میکنم 105 نماینده را در مجلس بعد دارند.

وی گفت: در انتخابات قبلی احساس می‌کنم اصولگرایان استان‌ها را رها کردند. من پیگیری کردم و بعد متوجه شدیم گفتند استان‌ها را در اختیار خودشان قرار داده بودند. حتی من و آقای اکبریان در استان خود مستقل آمدیم. اصولگرایان تصمیم گرفتند ما را کنار بگذارند و ما را صدا نکردند. پس معلوم شد آن‌ها دنبال نیرو‌هایی هستند که خودشان تعیین کنند؛ اما احساس می‌کنم این بار مجموعه‌ای ائتلاف می‌کند که نیرو‌های انقلاب هستند، ولی فکر کنم جبهه پایداری حرف دارد، هنوز با این‌ها ائتلاف نکرده، ولی بعید است بیایند.

وی در پاسخ به این که بالاخره لاریجانی کاندیدا می‌شود یا خیر، گفت: به نظرم آمدنش 50-50 است؛ یعنی فکر می‌کنم وی همیشه استمزاج می‌کنند. این که از قم یا تهران بیاید هنوز مشخص نیست، ولی فکر می‌کنم می‌آید.

وی در پاسخ به این که به نظر شما شورای نگهبان قدری بحث نظارتی را در مورد اصلاح‌طلبان این دوره تخفیف می‌دهد، گفت: شورای نگهبان مسیر قاعده خود را طی می‌کند و اصلا به این سبک نیست که هر سال چنین موضوعی را داشته باشند. هر سال هم شورای نگهبان رویه مشخص دارد. شورای نگهبان یکسری شاخصه دارد.

وی در پایان یادآور شد: برخی می‌گویند دوره قبلی اصلاح‌طلبان و وابستگان به اصلاح‌طلبی رد صلاحیت شدند، ولی به نظر من این طور نبود. هر کدام را که رد صلاحیت کردند، ادله داشتند. ضمن این که الان سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره انتخابات و هم شورای نگهبان و هم مجلس و هم ریاست جمهوری و هم برای شورا‌ها ابلاغ شده است. یک بند این است که هر کسی را رد کردند، اگر بخواهد باید کتبا بگویند مشکل او چیست.