اطلاعیه مهم درباره شرایط جدید صدور و تعویض شناسنامه و کارت ملی
سازمان ثبت احوال کشور یک اطلاعیه جدید صادر کرد.
سازمان ثبت احوالکشور یک اطلاعیه جدید صادر کرد. سازمان ثبت احوال کشور در اطلاعیهای، درباره روند صدور کارت هوشمند ملی توضیحاتی ارائه کرد. سازمان ثبت احوال کشور از شهروندان خواست هرچه سریعتر برای تعویض کارت ملی، شناسنامه و ثبت آدرس و نشانی جدید خود اقدام کنند.
سازمان ثبت احوال کشور با صدور یک اطلاعیه جدید، جزئیات و نحوه استعلام نشانی، صدور کارت ملی هوشمند، تعویض شناسنامههای قدیمی و ثبت نشانی جدید را اعلام کرد. سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور رونمایی شد.
خبر مهم رئیس سازمان ثبت احوال از شرایط جدید صدور و تعویض شناسنامه
رئیس سازمان ثبت احوال کشور از راهاندازی سامانه الکترونیکی جهت ثبتنام فاقدین شناسنامه خبر داد.
هاشم کارگر، معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور در خصوص تخصیص شناسه و صدور کارت موقت برای فاقدین شناسنامه، گفت: با توجه به رویکردهای دولت سیزدهم مبنی بر تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه، سازمان ثبت احوال کشور در سال 1401 با مهیا نمودن زیرساختهای لازم، اختصاص شناسه واحد برای ایرانیان فاقد شناسنامه را در دستور کار خود قرار داد.
او با اشاره به اینکه هم اکنون به منظور تسهیل امور شهروندان ثبت نام این افراد با راه اندازی سامانه الکترونیکی http://faghedin.sabteahval.ir صورت میگیرد، عنوان کرد: این امر به منظور شناسایی، صدور کارت موقت و در نهایت تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه با هدف استفاده از خدمات اجتماعی در راستای تکالیف دستورالعمل مقابله با فقر مطلق و کمک به ایجاد سازو کارهای قانونی برای ارائه خدمت به این افراد و کاهش هزینههای حاکمیتی صورت گرفته است.
معاون وزیر کشور افزود: تا پیش از راه اندازی این سامانه بیش از 11 هزار پرونده در ادارات کل ثبت احوال استانها تشکیل و به این افراد شناسه اختصاص یافته است که حدود پرونده بررسی و تعیین تکلیف شدهاند و برای سایر افراد کارت شناسایی موقت صادر گردیده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور بیان کرد: رسیدگی به درخواستها مطابق قوانین و مقررات و در صورت لزوم طرح در شورای تأمین شهرستانها به انجام خواهد رسید و تلاش بر آن است که تأیید یا رد تابعیت ایرانی این افراد و تعیین تکلیف پروندههای آنان در سریعترین زمان ممکن به انجام رسد.
گفتنی است، دکتر احمد وحیدی، وزیر کشور طی بخشنامهای خطاب به استانداران مبنی بر تعیین تکلیف هر چه سریعتر افراد فاقد شناسنامه تاکید و در این راستا رئیس سازمان سازمان ثبت احوال کشور نیز با صدور بخشنامهای به مدیران کل ثبت احوال کشور از آنان خواسته است تا ترتیبی اتخاذ کنند تا ضمن هماهنگی با استانداران و فرمانداران، برنامهریزی لازم برای اقدام ویژه ادارات ثبت احوال و شورای تامین استان و شهرستان در خصوص شناسایی، تشکیل پرونده، اختصاص شناسه، صدور کارت و نهایتاً تعیین تکلیف فاقدین شناسنامه صورت پذیرد.
فعالیت سامانه احراز هویت و تشخیص چهره سازمان ثبتاحوال کشور
رئیس سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به سوالی درباره سامانه تشخیص چهره ایرانیان نیز گفت: پردازش تصویر در حوزههای مختلف در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد؛ در حقیقت احراز هویت باید غیرحضوری باشد.
بر همین اساس باید سامانهای وجود داشته باشد که به لحاظ چهره تشخیص انجام و اصالت هویتی فرد را احراز کند. این سامانه در حال حاضر مبتنی بر توان داخلی تولید و در حال استفاده است و در آینده نیز سامانه های دیگر سازمان ثبت احوال کشور همانند «هدا» از سامانه تشخیص چهره استفاده خواهند کرد.
او درباره تعویض شناسنامه ها نیز گفت: برای تعویض شناسنامه ها بازه زمانی نگذاشتیم؛ اما توصیه جدی ما این است که شهروندان حتما برای تعویض شناسنامه اقدام کنند. به این ترتیب هم اطلاعات آنها در پایگاه داده های ثبت احوال به روز می شود و هم از بسیاری سو استفاده ها جلوگیری خواهد شد و البته امکان دارد تا چندی دیگر پس از هماهنگی با دستگاه های مختلف، بازه زمانی برای تعویض شناسنامه ها تعریف کنیم.
کارگر درباره زمان لازم برای تعویض و صدور شناسنامه های جدید گفت: در سازمان ثبت احوال زمان صدور شناسنامه ها یک تا سه روز زمان می برد، اما زمان ارسال آنها توسط پست و رسیدن به دست متقاضی موضوعی است که به شرکت پست ارتباط دارد و در شهرهای بزرگ طولانی تر است.
او تاکید کرد: دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات دولتی هستند و برای ارائه خدمات ثبت احوال ضوابطی وجود دارد که اگر آنها را رعایت کنند سازمان ثبت احوال برای ارائه این خدمات به آنها مجوز می دهد.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره ارائه آمارهای ثبتی از سوی سازمان ثبت احوال کشور نیز گفت: سازمان ثبت احوال سازمانی است که هر آماری که ارائه می دهد مبتنی بر داده های ثبتی است؛ لذا این آمار قابل اتکا هستند. نرخ باروری بر همین اساس برای سال 1400 محاسبه و اعلام شد و بزودی نرخ باروری برای سال 1401 نیز محاسبه و اعلام خواهد شد.
او درباره صدور گواهی ولادت و فوت الکترونیکی نیز گفت: در تلاش هستیم فرایندها را الکترونیک کنیم و در همین راستا ظرف یک ماه آینده بحث الکترونیک شدن گواهی های ولادت و فوت اجرایی خواهد شد.
خدمات جدید ثبت احوال برای مشاهده شجره نامچه خانواده ها و ویرایش نشانی افراد
کارگر در بخش دیگری از صحبت های خود به سامانه «سهیم» سازمان ثبت احوال کشور اشاره کرد و افزود: بستری فراهم شده تا در تعامل با مردم، همه خدمات ثبت احوال را در قالب آن ارائه کنیم که در حال حاضر 19 خدمت در این سامانه ارائه می شود و روز به روز نیز تعداد این خدمات افزایش می یابد. یکی از اقدامات سازمان شجره نامچه خانواده است که مشخصات فرد، پدر، مادر و همه فرزندان را قابل مشاهده کرده است و نشانی که از افراد در پایگاه ثبت احوال وجود دارد نیز قابل مشاهده است و امکان ویرایش برای همه آنها فراهم شده است.
او تاکید کرد: این شجره نامچه روز به روز کامل تر خواهد شد. بی تردید یکی از موضوعات مهم در کشور روابط سببی و نسبی است که در موضوعات اقتصادی و... بسیار حائز اهمیت است و بحث ذینفع واحد در مسائل اقتصادی نیز در حال حاضر در کشور ما جایش خالی است که در صورت تحقق از بسیاری تخلفات جلوگیری میشود.
تعرفه سازمان ثبت احوال کشور برای تعویض شناسنامه قدیمی و صدور شناسنامه جدید
هزینه تعویض شناسنامه و کنارگذاشتن شناسنامههای قدیمی امسال 50 هزار تومان است. فعلا برای تعویض شناسنامههای قدیمی ضربالاجلی وجود ندارد اما سازمان ثبتاحوال توصیه میکند مردم هرچه زودتر برای تعویض شناسنامههای قدیمی دستبهکار شوند.
تعرفه سازمان ثبتاحوال در سال 1402 منتشر شده و نشان میدهد هزینه صدور شناسنامه نوزاد امسال به 40 هزار تومان رسیده اما اگر والدین نوزاد در فرصت قانونی برای دریافت شناسنامه اقدام نکنند، ممکن است مجبور شوند حدود 40 درصد بیشتر هزینه کنند. براساس تعرفه جدید سازمان ثبتاحوال در سال 1402 ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند 20 درصد بیشتر از پارسال یعنی 60 هزار تومان هزینه دارد و تعرفه صدور گواهی ازدواج و طلاق با رشد 13 درصدی نسبت به 1401 به 85 هزار تومان رسیده است.
تعرفه سازمان ثبت احوال کشور خدمات صدور و تعویض شناسنامه
هزینه صدور شناسنامه نوزاد امسال 40 هزار تومان است؛ بهشرطی که برای دریافت شناسنامه در مهلت قانونی اقدام شود. منظور سازمان ثبتاحوال از مهلت قانونی برای دریافت شناسنامه نوزاد، 15 روز است و بعد از این فرصت اگر تا ظرف سه ماه والدین نوزاد برای گرفتن شناسنامه اقدام کنند، باید 45 هزارتومان بپردازند. هزینه صدور شناسنامه نوزاد بعد سه ماه از ولادت به 55 هزارتومان افزایش پیدا میکند.
هزینه صدور شناسنامه جدید امسال 50 هزار تومان است و وقتی نرختعرفههای سازمان ثبتاحوال را نگاه میکنیم، این هزینه درمقایسه با پارسال تفاوتی ندارد. حالا اگر شناسنامه جدید دوباره گم شود، برای صدور شناسنامه جدید 100 هزار تومان از شما میگیرند و اگر برای سومین بار برای صدور شناسنامه جدید دستبهکار شوید، ایندفعه هزینه پرداختی به 150 هزارتومان میرسد. از مرحله سوم بهبعد هزینه صدور شناسنامه به 350 هزارتومان میرسد.
تعرفه سازمان ثبت احوال کشور برای صدور و تعویض شناسنامه در سال 1402
خدمات تعرفه
صدور شناسنامه نوزاد در مهلت قانونی 40 هزار تومان
صدور شناسنامه نوزاد بعد از مهلت قانونی (تا سهماه) 45 هزار تومان
صدور شناسنامه نوزاد بعد از مهلت قانونی (بیش از سهماه) 55 هزار تومان
تعویض شناسنامههای قدیمی 50 هزار تومان
صدور شناسنامه جدید (بار دوم) 100 هزار تومان
صدور شناسنامه جدید (بار سوم) 150 هزار تومان
صدور شناسنامه جدید (از دفعه سوم بهبعد) 350 هزار تومان
ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند امسال 60 هزار تومان هزینه دارد. این هزینه درمقایسه با پارسال 10 هزار تومان یعنی 20 درصد افزایش پیدا کرده و اگر برای اولین بار خواستار دریافت کارت ملی هوشمند باشید، چنین هزینهای از شما میگیرند وگرنه اگر بعد از دریافت کارت ملی هوشمند جدید آن را گم کنید، ایندفعه هزینه دریافت کارت ملی هوشمند 72 هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد.
صدور کارت ملی هوشمند بعد از دوبار گمکردن 120 هزار تومان هزینه دارد و اگر برای بار سوم به بعد خواستار صدور کارت ملی هوشمند باشید، باید هر دفعه 180 هزارتومان به حساب سازمان ثبتاحوال واریز کنید.
تعویض کارت ملی هوشمند ناشی از تغییر مشخصات فردی امسال 50 هزار تومان هزینه دارد. البته اگر در موقع صدور کارت ملی هوشمند مامور ثبتاحوال اشتباهی مرتکب شده باشد و بخواهید برای تعویض کارت هوشمند ملی درخواست بدهید، پولی از شما نمیگیرند. نگران نباشید.
تعرفه سازمان ثبت احوال برای صدور کارت ملی هوشمند در سال 1402
خدمات تعرفه
ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند 60 هزار تومان
صدور کارت ملی هوشمند بعد از یکبار گمشدن 72 هزار تومان
صدور کارت ملی هوشمند بعد از دوبار گمشدن 120 هزار تومان
صدور کارت ملی هوشمند از دفعه سوم به بعد 180 هزار تومان
تعویض کارت ملی هوشمند (ناشی از تغییر مشخصات فردی) 50 هزار تومان
شرایط سازمان ثبت احوال کشور برای تعویض شناسنامه و شرایط تغییر نام و نام خانوادگی
تغییر نام یا نام خانوادگی در شناسنامه شرطوشروطی دارد. یعنی کسی نمیتواند بدون ادله مورد تایید ثبتاحوال برای تغییر نام و نام خانوادگی درخواست بدهد.
طبق شرایط، اگر نام یا نام خانوادگی کسی حاوی عبارات نامناسب باشد، بهشرط داشتن حداقل 18 سال سن میتواند پروسه تغییر نام یا نام خانوادگی را کلید بزند، اما فراموش نکنیم که تصمیم نهایی با شورای عالی ثبت احوال است.
تغییر نام و نام خانوادگی اگر با تایید خود سازمان ثبتاحوال انجام شود، 350 هزار تومان هزینه دارد. اگر متقاضی نتوانست سازمان ثبتاحوال را راضی کند و با حکم مراجع قضایی چنین درخواستی داشته باشد، هزینه تغییر نام و نام خانوادگی به 400 هزار تومان میرسد. از یک طرف دیگر تغییر نام و نام خانوادگی برای دفعه دوم یا تبدیل نام و نام خانوادگی بههمان چیزی که اول بوده، 40 هزار تومان هزینه دارد.
تعرفه سازمان ثبت احوال کشور برای تغییر نام و نام خانوادگی در سال 1402
خدمات تعرفه
تغییر نام و نام خانوادگی با تایید سازمان ثبت احوال 350 هزار تومان
تغییر نام و نام خانوادگی با حکم مراجع قضایی 400 هزار تومان
تغییر نام و نامخانوادگی برای دفعه دوم یا بازگشت نام و نامخانوادگی قبلی 400 هزار تومان
هزینه صدور گواهی ازدواج و طلاق فرقی ندارد. اگر عروس و دامادی امسال بخواهند گواهی ازدواج دریافت کنند، از آنها 85 هزار تومان دریافت میشود و اگر زبانمان لال خواستار دریافت گواهی طلاق باشند، همین هزینه از آنها گرفته میشود.
تعرفه سازمان ثبت احوال کشور برای ثبت ازدواج و طلاق در سال 1402
خدمات قیمت
صدور گواهی ازدواج و طلاق 85 هزار تومان
انتقال واقعه ازدواج به اسناد هویتی 12 هزار تومان
انتقال واقعه طلاق به اسناد هویتی 24 هزار تومان
صدور گواهی تجرد 85 هزار تومان
تعرفه ثبت احوال 1402 نشان میدهد انتقال واقعه ازدواج از سوی دفاتر رسمی ازدواج و طلاق به اسناد هویتی (شناسنامه) 12 هزار تومان هزینه دارد، اما ثبت طلاق در شناسنامه برای هر کدام از عروس و دامادها 24 هزار تومان آب میخورد. در این مبحث باید به مواردی مثل صدور گواجی تجرد هم اشاره کنیم که طبق تعرفه ثبت احوال 1402، این هزینه 85 هزار تومان اعلام شده است.
اطلاعیه سازمان ثبت احوال درباره ثبت درخواست کارت ملی هوشمند
سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد: 7 هزار و 926 نفر از ایرانیان مقیم خارج از کشور درخواست کارت هوشمند ملی داده اند.
سازمان ثبت احوال کشور در اطلاعیهای اعلام کرد: «صدور کارت هوشمند ملی ایرانیان خارج از کشور و اخذ درخواست برخط کارت ملی از اوایل فروردین ماه سال 1401 در نمایندگیهای کوالالامپور، فرانکفورت، وین، نمایندگیهای اسلو، واشنگتن و استکهلم و بانکوک فعال شدهاند و در حال حاضر این نمایندگیها به 19 مورد توسعه یافته است.
یکی از سیاستهای دولت سیزدهم و تأکیدات ریاست جمهور و وزیر کشور، ارتباط ایرانیان خارج از کشور با داخل بوده است که با هماهنگیهای سازمان ثبتاحوال کشور، زیرساختهای لازم فراهم و امکان صدور و تحویل کارت هوشمند ملی برای ایرانیان خارج از کشور فراهم شده است.
در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در استانبول، استکهلم، اسلو، باکو، بانکوک، بروکسل، پاریس، دبی، رم، فرانکفورت، کوالالامپور، مادرید، مسکو، مومبای، هامبورگ، واشنگتن، وین و کپنهاک و تفلیس خدمت مربوط به کارت هوشمند ملی را به ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه میکند.
بیشترین درخواستهای کارت هوشمند ملی مربوط به نمایندگی فرانکفورت با 2 هزار و 211 مورد بوده است.
تاکنون بیش از 7 هزار و 926 نفر از ایرانیان مقیم خارج از کشور درخواست کارت هوشمند ملی خود را در نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران به ثبت رساندهاند.
سازمان ثبت احوال کشور از تعیین تکلیف کارتهای هوشمند ملی خبر داد و اعلام کرد: از شهروندان خواسته میشود نسبت به تعویض شناسنامهها و ثبت نشانی و اقامتگاه قانونی در سامانه هویت اقدام کنند.»
درخواست سازمان ثبت احوال برای تعویض شناسنامه و ثبت نشانی جدید
از این پس نشانی اقامتگاه قانونی هر فرد، نشانی مندرج در سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان سازمان ثبت احوال خواهد بود.
سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور، به نشانی https://sahim.sabteahval.ir؛ سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان، با عنوان اختصاری سهیم است که از این پس نشانی و آدرس اقامتگاه قانونی هر فرد و هر کد ملی، نشانی مندرج در این سامانه خواهد بود.
تمامی دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی، دولتی و غیردولتی مکلف هستند آدرس و نشانی هر فرد را از سامانه ثبت احوال استعلام بگیرند و مردم هم موظف هستند تغییر نشانی خود را در این سامانه ثبت کنند تا دچار مشکل نشوند.
محمدباقر عباسی، معاون امور هویتی سازمان ثبت احوال کشور از امکان احراز هویت و تطبیق کدملی با کد پستی هر فرد خبر داد.
معاون امور هویتی سازمان ثبت احوال کشور گفت: طبق قانون که سالها قبل به تصویب رسید؛ دستگاههای مربوطه مکلف شدند یک شماره ملی و یک کد پستی به همه افراد اختصاص دهند.
عباسی افزود: بر اساس سامانه ثبت احوال برای هر فرد با یک کد ملی یک آدرس به صورت قانونی در سامانه ثبت احوال ثبت میشود.
معاون امور هویتی سازمان ثبت احوال کشور با تاکید بر یکپارچه سازی خدمات با این تحول جدید گفت: کلیه دستگاههای اجرایی از سال 1378 مکلف شدند آدرس و مشخصات ثبت شده افراد در سامانه ثبت احوال را ملاک عمل خود قرار دهند.
معاون امور هویتی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه سامانه ثبت احوال به صورت برخط و الکترونیکی به تمام دستگاههای اجرایی و دولتی متصل شده است؛ گفت: در سال 97 تمام شهروندان طبق مصوبه شورای فناوری اطلاعات مکلف شدند که ظرف 20 روز از جابجایی خود، نشانی جدید را در پایگاه قانونی ثبت احوال ثبت کنند. امسال در قانون بودجه مقرر شدهاست که از این پس نشانی اقامتگاه قانونی هر فرد، نشانی مندرج در سامانه مندرج در سامانه ثبت احوال خواهد بود.
سازمان ثبت احوال باید از طریق تبادل اطلاعات و برقراری سرویسهای الکترونیکی، این نشانی قانونی را به تمام دستگاهها و شرکتهای دولتی موسسات و نهادهای عمومی و غیر دولتی ارسال کند؛ این مبادی به هیچ عنوان حق اخذ نشانی از اشخاص حقیقی را به غیر از سرویس الکترونیکی سازمان ثبت احوال ندارند.
خبر مهم رئیس سازمان ثبت احوال از شرایط جدید صدور و تعویض شناسنامه
رئیس سازمان ثبت احوال کشور از راهاندازی سامانه الکترونیکی جهت ثبتنام فاقدین شناسنامه خبر داد.
هاشم کارگر، معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور در خصوص تخصیص شناسه و صدور کارت موقت برای فاقدین شناسنامه، گفت: با توجه به رویکردهای دولت سیزدهم مبنی بر تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه، سازمان ثبت احوال کشور در سال 1401 با مهیا نمودن زیرساختهای لازم، اختصاص شناسه واحد برای ایرانیان فاقد شناسنامه را در دستور کار خود قرار داد.
او با اشاره به اینکه هم اکنون به منظور تسهیل امور شهروندان ثبت نام این افراد با راه اندازی سامانه الکترونیکی http://faghedin.sabteahval.ir صورت میگیرد، عنوان کرد: این امر به منظور شناسایی، صدور کارت موقت و در نهایت تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه با هدف استفاده از خدمات اجتماعی در راستای تکالیف دستورالعمل مقابله با فقر مطلق و کمک به ایجاد سازو کارهای قانونی برای ارائه خدمت به این افراد و کاهش هزینههای حاکمیتی صورت گرفته است.
معاون وزیر کشور افزود: تا پیش از راه اندازی این سامانه بیش از 11 هزار پرونده در ادارات کل ثبت احوال استانها تشکیل و به این افراد شناسه اختصاص یافته است که حدود پرونده بررسی و تعیین تکلیف شدهاند و برای سایر افراد کارت شناسایی موقت صادر گردیده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور بیان کرد: رسیدگی به درخواستها مطابق قوانین و مقررات و در صورت لزوم طرح در شورای تأمین شهرستانها به انجام خواهد رسید و تلاش بر آن است که تأیید یا رد تابعیت ایرانی این افراد و تعیین تکلیف پروندههای آنان در سریعترین زمان ممکن به انجام رسد.
گفتنی است، دکتر احمد وحیدی، وزیر کشور طی بخشنامهای خطاب به استانداران مبنی بر تعیین تکلیف هر چه سریعتر افراد فاقد شناسنامه تاکید و در این راستا رئیس سازمان سازمان ثبت احوال کشور نیز با صدور بخشنامهای به مدیران کل ثبت احوال کشور از آنان خواسته است تا ترتیبی اتخاذ کنند تا ضمن هماهنگی با استانداران و فرمانداران، برنامهریزی لازم برای اقدام ویژه ادارات ثبت احوال و شورای تامین استان و شهرستان در خصوص شناسایی، تشکیل پرونده، اختصاص شناسه، صدور کارت و نهایتاً تعیین تکلیف فاقدین شناسنامه صورت پذیرد.
هم اکنون دیگران می خوانند-
افشاگریهای باورنکردنی درباره یوفوها و آدم فضایی در کنگره آمریکا / خبری که دنیا را شوکه کرد /
-
این مجری ممنوع التصویر شد؟ + عکس
-
زینب موسوی از ایران رفت؟ ماجرای ازدواج امپراطور کوزکو + عکس
-
این عکس ماساژور خانم تیم تراکتور جنجال به پا کرد
-
نوحه خوانی جنجالی از خون جوانان وطن در یزد
-
نقشه شوم مرد مرموز موتورسوار برای تجاوز شبانه به پسران جوان افشا شد + جزئیات تکاندهنده «18+»
-
معلمان و والدین بخوانند / وضعیت وحشتناک خانه خرابکن در آموزش و پرورش