اعتبار 2 میلیون یورویی شهرداری برای برقیسازی حمل و نقل عمومی پایتخت
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه 2 میلیون یورو در بخش برقیسازی حمل و نقل ظرفیتسازی شده گفت: بنا داریم 2500 دستگاه اتوبوس برقی، 30 هزار دستگاه خودرو سواری و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را وارد پایتخت کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، لطفالله فروزنده امروز در نشست خبری اظهار کرد: منابع درآمدی شهرداری تهران از 3 بخش تامین میشود که از آن جمله میتوان به منابع شهرسازی (عوارض و خدمات)، مولدسازی و استفاده از ظرفیتهای شهرداری تهران در حوزه املاک و منابع دولتی اشاره کرد.
وی افزود: 80 درصد از منابع شهرداری توسط همین مجموعه تامین می شود.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به درآمد شهرداری تهران در سال 1400 تصریح کرد: در نیمه دوم سال 1400 رشد خوبی در جذب منابع شهرداری داشتیم به طوریکه در نیمه اول سال 1400، 12 همت درآمد کسب کردیم و در نیمه دوم 1400 به 37 همت افزایش پیدا کرد.
فروزنده گفت: در سال 1401 نیز رشد خوبی در بحث جذب درآمدها داشتیم به طوریکه توانستیم 80 هزار میلیارد تومان از منابع شهرداری را تامین کنیم و رشد 135 درصدی نسبت به سال 1400 پیدا کرد.
وی در ارتباط با میزان جذب بودجه شهرداری تهران در سال 1402 تصریح کرد: تا پایان در ماه به میزان بودجه مصوب شورا رسیدهایم و در ادامه نیز شهرداری لایحه متمم بودجه را تقدیم شورای شهر تهران کرد و در واقع میزان بودجه سال 1402 شهرداری تهران به 104 همت رسیده و انشاءالله این میزان نیز تا زمان مقرر محقق خواهد شد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به نوسازی بافت فرسوده در این دوره از مدیریت شهری گفت: بنا بر آمار، 80 درصد از پروانههای ساختمانی در بافت فرسوده صادر شده است و این موضوع به تسهیلاتی که برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است ارتباط دارد.
فروزنده با اشاره به محسنات نوسازی بافت فرسوده گفت: این موضوع علاوه بر محسنات برای شهروندان برای شهرداری نیز اثرات خوبی را در بر داشته چرا که ما میتوانیم به سمت ایمنسازی گام برداریم.
وی به موضوع مولدسازی املاک شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: در این حوزه نیز توانستیم از ظرفیتی که وجود دارد بابت پرداخت دیون استفاده کنیم به طوریکه 170 هزار میلیارد تومان از بدهیهای شهرداری تهران به بانکهای عامل از این محل تامین شده و 40 هزار میلیارد تومان نیز در آینده نزدیک از بدهیهای شهرداری تهران از محل مولدسازی پرداخت خواهد شد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران ادامه داد: بانک شهر به عنوان یکی از بانکهای حامی شهرداری تهران در پروژههای شهری به حساب میآید و شهرداری توانست سال گذشته 10 هزار میلیارد تومان و امسال 20 هزار تومان از بدهیهایش را تسویه کند.
فروزنده با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران در بحث حمل و نقل بویژه ورود اتوبوس برقی، تاکسی برقی ون برقی و موتورسیکلتهای برقی گفت: در سفر شهردار تهران به چین توافقات و قراردادهای خوبی به امضا رسید و در ادامه با سفر شرکتهای چینی به تهران این قراردادها تکمیل شده است.
وی بیان کرد: یکی از منابع درآمدی پایدار شهرداری تهران از محل اخذ عوارض و بهای خدمات در نوسازی است که در این ارتباط نیز شهرداری تهران امسال قبوضی را صادر و در اختیار شهروندان قرار داده است. امیدواریم که شهروندان نیز به موقع قبوض را پرداخت و از تخفیفات این محل استفاده بکنند. در پشت قبوض عوارض نوسازی و کسب و پیشه، اشارهای به اقدامات شهرداری تهران در حوزههای مختلف شده و شهروندان میتوانند از اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران مطلع شوند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در ادامه به تعیین تکلیف قراردادهای شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: تا قبل از این دوره از مدیریت شهری 50 قرارداد شهرداری بلاتکلیف بود که تاکنون 90 درصد از این قراردادها حل و فصل شده و از محل این قراردادها نیز قدرالسهم شهرداری تهران 10 هزار میلیارد تومان بوده است.
فروزنده درخصوص تقسیمبندی درآمدی شهرداری تهران اظهار کرد: در گذشته 70 درصد از منابع شهررداری از محل شهرسازی و 30 درصد از منابع پایدار بود که در حال حاضر این میزان به 60 درصد از محل شهرسازی و 40 درصد از محل منابع پایدار رسیده است.
وی در خصوص آخرین میزان طلب شهرداری تهران از دولت گفت: دولت در بخش حمل و نقل (بلیت مترو و اتوبوس) تعهداتی را دارد. همچنین برخی از دستگاهها و سازمانهای دولتی باید عوارض خود را در بحث ساخت و ساز پرداخت کنند که این موضوع در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته و میزان بدهی دولت به شهرداری تهران حدود 150 هزار میلیارد تومان است که ما اعلام آمادگی کردیم که با توجه به شرایط دولت بتوانیم بدهی دولت را در قالب تهاتر انجام بدهیم و این مسئله در حال بررسی است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به ورود جدی شهرداری تهران در بحث برقیسازی حمل و نقل عمومی تصریح کرد: با توجه به کمبود سوخت فسیلی و بنزین، تنها راه ممکن رفتن به سمت برقیسازی است که در این زمینه شهرداری تهران از فرصت طلایی استفاده کرده و با شرکتهای چینی وارد مذاکره شده است.
بهرهبرداری از فاز یک پایانه شرق در خرداد سال 1403/ تامین منابع مالی خرید اتوبوس و تاکسی برقیفروزنده ادامه داد: 2 میلیون یورو در بخش برقیسازی حمل و نقل ظرفیتسازی شده به طوری که بنا داریم 2500 دستگاه اتوبوس برقی، 30 هزار دستگاه خودرو سواری و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی را وارد پایتخت کنیم.
وی با اشاره به پیگیریهای مکرر از سوی شهرداری تهران برای ورود دستگاههای اشاره شده گفت: در این بخش از حمایت دولت و بانک مرکزی نیز استفاده کردهایم و توانستهایم ثبت سفارش بدهیم. علاوه بر اینکه نرخ عوارض برای این دستگاهها نیز یک درصد در نظر گرفته شده است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: در مرحله دوم با توجه به توافقی که با شرکت چینی انجام دادهایم بنا داریم قطعات مورد نیاز را وارد کشور کنیم و در مرحله سوم انتقال تکنولوژی را از کشور چین وارد کشور کنیم. با این اتفاقات صنعت خودروسازی ما نیز تغییر پیدا خواهد کرد.
فروزنده همچنین در خصوص ورود چینیها به ساخت مسکن در پایتخت گفت: با توجه به مشکلی که در ساخت مسکن داریم میتوانیم از حضور چینیها برای صنعتی شدن در حوزه مسکن استفاده بکنیم و از تکنولوژی آنها در این حوزه بهره ببریم.
وی در رابطه با بحث جمعآوری پسماند گفت: با اشاره به تغییر رویکرد و کاهش پیمانکاران و تجمیع آنها در حال حاضر ماهیانه 250 میلیارد تومان هزینه جمعآوری پسماند در سطح پایتخت میشود که قاعدتا این میزان در سال آینده 20 الی 25 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران ضمن حمایت از احداث مسکن در دوره احمدینژاد تصریح کرد: این مسئله در آن دوره توانست موجب ارزانسازی مسکن شود و هر زمانی که ما بتوانیم شرایط خوبی را در بخش مسکن فراهم بکنیم این مسئله میتواند مورد توجه شهروندان قرار بگیرند.
فروزنده در خصوص ورود اتوبوس برقی، تاکسی برقی و ون برقی به پایتخت گفت: بنا بر اعلام سخنگوی شهرداری تهران، امروز چندین دستگاه (یک نمونه اتوبوس، 20 دستگاه تاکسی و چندین دستگاه ون) وارد پایتخت میشود.
به گزارش تسنیم، علی خشنود مدیر کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه شهرداری تهران در تعیین عوارض نوسازی و کسب و پیشنه هیچ دخل و تصرفی ندارد گفت: عوارض نوسازی بر مبنای ارزش ملک محاسبه میشود و شهرداری هیچ دخل و تصرفی در این بخش ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که امسال منابع شهرداری تهران از محل عوارض نوسازی و کسب و پیشه به چه میزان است گفت: پیشبینی میشود که این میزان 10 الی 11 همت باشد.