شنبه 14 مهر 1403

اعتراض یک حق شهروندی است / فساد سیستماتیک در کشور را قبول ندارم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اعتراض یک حق شهروندی است / فساد سیستماتیک در کشور را قبول ندارم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، وحید یامین پور معاون وزیر ورزش و جوانان امروز سه شنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه الان «آزادی» به عنوان یک سوژه مدرن مطرح است، اظهار داشت: بعضی وقت‌ها ما دچار ساده انگاری هستیم و خیال می‌کنیم که اعمال حکمرانی یا کار فرهنگی و علمی در دنیای جدید، بدون توجه به اینکه در دنیا چه اتفاقی رخ می‌دهد، کار ساده‌ای است، این ساده انگاری ما را به خطا می‌اندازد، بعد از چند سال بعضی از مسئولان چشم باز کردند و دیدند که نسل جوان نگاهش به زندگی، سبک زندگی و مفاهیم مبنایی کاملاً متفاوت شده است.

* راجع به سبک زندگی در سینما، تلویزیون و نظام آموزشی انتقاد وجود دارد

وی عنوان کرد: این مفهوم و سوژه مدرن از آزادی با این نگرش الان دیگر وجود دارد، دستگاه فرهنگی و علمی معتقد است که من می‌خواهم در مقابل درک مدرن از آزادی حرف خودم را بزنم، باید تلاش کند تا تلقی خودش را ارزش‌های خود به نسل جوان تبیین و ارائه کند، در جهان به این وضعیت شکاف نسلی گفته می‌شود.

معاون وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه این شکاف نسلی وجود دارد و یک واقعیت است، افزود: دستگاه تعلیم و تربیت و یک سیستم یا باید این سوژه مدرن، آزادی مطلق در پوشش، آزادی مطلق در روابط با جنس مخالف و... را بپذیرد یا اینکه بگوید من آن را تأیید نمی‌کنم و با آن مخالف هستم، این دقیقاً نقطه‌ای است که هر دو گارد مقابل هم می‌گیرند.

یامین پور با تاکید بر اینکه یک نظام ارزشی تلاش می‌کند که از طریق کتاب‌های درسی، کار‌های فرهنگی و... مفاهیم خود را تبیین و مطرح کند، گفت: ایران و دستگاه‌های فرهنگی تلاش کرده به این گونه عمل کند، آیا همیشه درست رفتار کرده؟ خیر، آیا اساساً دولت‌هایی که در طول 44 سال بعد از انقلاب روی کار آمده‌اند، به این اعتقاد داشته‌اند؟ خیر، خیلی اوقات دولت‌ها و مسئولان ما اعتقادی به این چالش نداشته‌اند و اتفاقاً سویه معارض خودش را تقویت کرده است، یعنی همان حکمرانی «کج دار و مریز».

وی با بیان اینکه به هر حال جمهوری اسلامی با صدای بلند اعلام می‌کند که من اهل «شانه خالی» کردن و «جا خالی» دادن در مقابل این چالش نیستم و تلاش می‌کنم سبک زندگی خود را در مقابل دشمنان ترویج کنم، گفت: راجع به سبک زندگی که از سوی سینما، تلویزیون، نظام آموزش و پرورش و... ترویج می‌شود انتقاد وجود دارد، چون ما با وجود شبکه جهانی، حکمرانی دو گانه داریم.

* برنامه‌ریزی در حوزه مشاوره و فرهنگ‌سازی ازدواج

معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه‌های این وزارت خانه در فضای دانشگاه‌ها و دانشجویی عنوان کرد: این وزارت خانه در حد خودش امکانات ورزشی، فراغتی و... برای دانشجویان در نظر می‌گیرد.

یامین پور با بیان اینکه الان با وزارت علوم کار‌های مشترکی را در دستور کار داریم، گفت: این امر به خصوص در حوزه مشاوره و فرهنگ سازی حوزه ازدواج در حال انجام است.

وی بیان داشت: ما استقبال می‌کنیم که در حوزه فعالیت‌های علمی یا دانش بنیان و همچنین سازمان‌های مردم نهاد دانشجویان همکاری داشته باشیم، حمایت مالی را از این سازمان‌های مردم نهاد را نیز خواهیم داشت.

* فیلم‌های سینمایی مروج حجاب و سبک زندگی جمهوری اسلامی نیست

معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه سخنان خود با اشاره به طرح سوالی مبنی بر اینکه جایگاهی برای اعتراض وجود ندارد، چرا کسی نمی‌تواند علیه حجاب حرفی بزند؟ گفت: انصافاً کسی علیه حجاب یا سبک زندگی که نظام جمهوری اسلامی به آن علاقه‌مند است و آن را ترویج می‌کند، حرفی نمی‌زند؟ مثلاً در روزنامه‌ها کسی حرفی نمی‌زند؟ در کلاس‌های دانشگاه کسی حرفی نمی‌زند؟ راجع به آن میتینگ برگزار نمی‌شود؟ نقد نمی‌شود؟ این همه سایت، روزنامه، استاد دانشگاه و مجله سبک زندگی جمهوری اسلامی را نقد می‌کنند و علیه آن حرف می‌زنند، حتی جا‌هایی مسخره می‌کنند، کاریکاتور را می‌کشند، این همه میتینگ، نشست، جلسه.

یامین پور ادامه داد: الان فیلم‌های سینمایی ما مروج حجاب و سبک زندگی جمهوری اسلامی هستند؟ نه، چند درصد در این چارچوب فعالیت می‌کنند؟ الان افرادی که ریش دارند، بسیجی‌ها و حزب الهی‌ها در سینمای طنز ایران ریشخند می‌شوند، غیر از این است؟ کسی جلوی این فیلم‌ها را گرفته؟ خود مفهوم «گشت ارشاد» نام یک فیلم است.

وی بیان داشت: این همه حرف علیه جمهوری اسلامی زده می‌شود، از قضا به نظر من این طرف مقداری الان مظلوم است، به این طرف بها داده نمی‌شود، چون جامعه شبکه جهانی و رسانه‌ها پشت آن نگاه اول است و آن را تقویت می‌کند.

* حق اعتراض یک حق شهروندی است

معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: اینکه می‌گوئید ساماندهی شود که اعتراضات تبدیل به کنش خیابانی نشود، من با شما موافق هستم، کل سیستم و همچنین سیستم امنیتی حتماً با این موضوع موافق است، به شرط اینکه آن کسی که تصمیم می‌گیرد اعتراضات را شروع کند، مسئولانه آن را مدیریت کند و از اول نخواهد کار دیگر را انجام دهد.

یامین پور با بیان اینکه ده‌ها تحصن و اعتراض خیابانی در دو تا سه سال اخیر در این کشور شکل گرفته، در جلوی ریاست جمهوری، در جلوی مجلس، استان‌ها و... گفت: معلم‌ها برای طرح رتبه بندی در چندین استان تحصن کردند، شعار دادند و راهپیمایی کردند، کارگران در چندین کارخانه در بخش صنعت و معدن تظاهرات کردند، تحصن کردند، شعار دادند، همه این اتفاقات رخ داده و کسی نمی‌تواند بگوید در ایران کسی نمی‌تواند اعتراض کند، پس این همه اعتراض چیست؟ تازه تلویزیون هم آن‌ها را پخش می‌کند، اعتراض آب در اصفهان را تلویزیون پوشش نداد؟ ده‌ها هزار نفر برای بخش کشاورزی به زاینده رود آمدند، لاستیک هم آتش زدند، شعار هم دادند.

وی با تاکید بر اینکه تشکیل اتحادیه، کمیسیون ماده 10 احزاب و... برای این است که افراد حق اعتراض داشته باشند، حق اعتراض یک حق شهروندی است و باید هم وجود داشته باشد، دولت هم جلوی آن را نمی‌گیرد و نخواهد گرفت، گفت: در عین حالی که دولت باید به حقوق شهروندی مردم احترام بگذارد و از آن هم مراقبت کند، از امنیت ملی، تمامیت ارضی، جان، مال، خانواده هم باید حمایت کند.

* فساد سیستماتیک در کشور را قبول ندارم

معاون وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: آشوب گر با قمه، چاقو و... از متن اعتراضات استفاده می‌کند تا آسیب خودش را بزند.

یامین پور با بیان اینکه در کشوری زندگی می‌کنیم که برادر رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و همه کاره قوه قضائیه در زندان است، افزود: نظام با بالاترین سطح قدرت سیاسی برخورد کرده، اگر مدعی هستید که در کشور هیچ وقت فساد وجود نداشته باشد، در جهانی زندگی می‌کنیم که فعلاً این امکان برای این جهان وجود ندارد، ان شاالله امام زمان (عج) ظهور کنند و حکومت مهدوی را تشکیل می‌دهند و دیگر فساد وجود ندارد.

وی عنوان کرد: فساد سیستماتیک را من قبول ندارم، اما وجود فساد را قبول دارم، سیستم برخورد می‌کند، دوست دارد برخورد کند و می‌کند.

معاون وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه نمی‌توان حکم کرد که هیچ کسی، هیچ خطایی نباید داشته باشد، اما می‌توان مطالبه کرد که چرا نهاد‌های نظارتی بهتر عمل نمی‌کنند، گفت: یکی از مسائل ما نفرت پراکنی است، هم بچه مسلمان‌ها و هم مخالفین بچه مسلمان‌ها، اما انصاف بدهید که در این دو ماه چه کسی بیشتر نفرت پراکنی کرده؟ چه کسی خشونت کلامی، الفاظ رکیک، توهین به مقدسات طرف مقابل و... داشته است؟ نفرت پراکنی محکوم است، از هر دو طرف.