اعتراف اژهای درباره عملکرد قوه قضائیه / روایت محسن رضایی از عزم دولت برای جراحی اقتصادی / عطریانفر: اصلاحطلبان تکالیف سیاسی خود را انجام نمیدهند
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
فوتیهای روزانه کرونا به کمتر از 50 نفر رسید
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 22 آذر 1400 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 706 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 442 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 6 میلیون و 157 هزار و 519 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 42 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 130 هزار و 764 نفر رسید.
امروز پس از گذشت 566 روز، مرگ و میر روزانه بیماران کووید19 در کشور، به کمتر از 50 نفر رسید. آخرین بار 5 خردادماه سال گذشته، کمتر از 50 نفر در روز بر اثر کرونا جان خود را از دست داده بودند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون 58 میلیون و 778 هزار و 763 نفر دز اول، 49 میلیون و 560 هزار و 783 نفر دز دوم و دو میلیون و 745 هزار و 192 نفر نیز دز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 111 میلیون و 84 هزار و 738 دز رسید.
در شبانه روز گذشته 505 هزار و 945 دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
اعتراف اژهای درباره عملکرد قوه قضائیه
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلین غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه در نشست شورای عالی قضایی گفت: امروز اعتراف میکنم ما هنوز در قوه قضائیه هیچ تحولی ایجاد نکردیم. درست است که به فکر هستیم و سندی هم نوشتیم اما عملا ما تحولی ایجاد نکردیم. فرض کنید تلاش میکنیم تعدادی زندانی را آزادی کنیم خب تعدادی زندانی که محکوم شدند را عفو میکنیم، آزادی مشروط میدهیم اما این تحول نیست. تحول زمانی اتفاق میوفتد که کاری کنیم زندانی نداشته باشیم و کسی زندان نرود. اما اگر حکم دهیم و عفو کنیم یا آزادی مشروط بدهیم درست است که بد نیست اما تحول هم نیست.
وی افزود: اگر بر اثر وظیفهشناسی نیروهایمان یا فشاری که میآوریم پروندههای معوقه را به روز برسانیم کار خوب و لازمی است اما اگر دوباره معوقه شود تحولی ایجاد نشده است اگر کاری کردیم ورودی به قوه قضائیه نبود، کم شد و پروندهها بسیار پایین آمد و رسیدگیها کوتاه شد و رضایت مردم بالا رفت تحولی ایجاد کردیم اما اگر انقدر به زیرمجموعه فشار آوردیم که فرسوده شد و از خانه و زندگیش هم کسر گذاشت و به کار پرداخت تحولی ایجاد نکردیم.
***
اولین واکنش رسمی به ضرب و شتم مادر ستار بهشتی
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله موتور سواران ناشناس به گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی گفت: قانون باید از هرکسی که در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کند حمایت کند؛ تفاوتی نمی کند چه کسی است، مسلمان است یا غیر مسلمان، انقلابی است یا ضدانقلاب است.
موسی غضنفرآبادی، در گفت وگو با عصر ایران ضمن بیان این مطلب گفت: اگر قرار است نسبت به افراد قانون اجرا شود، پس باید فقط مر قانون اجرایی شود. باید حاکمیت و دستگاه های مربوطه نسبت به احقاق حقوق افرادی که مورد آسیب قرار گرفتهاند اقدامات لازم را انجام دهند و اینکه افرادی کارهایی کنند و فکر کنند قانون با آنها برخوردی نخواهد داشت، اشتباه است.
رئیس سابق دادگاه انقلاب تهران در مورد امکان شناسایی این افراد گفت: ممکن است امکان شناسایی موتور سواران ضارب وجود نداشته باشد، اما دستگاه های امنیتی و انتظامی باید اقدامات لازم را انجام دهند. در جایی ممکن است سرقتی انجام شود و سارق مشخص نباشد، اما مهم این است که هر کسی به وظیفه قانونی خودش نسبت به شناسایی و کشف موضوع جرم و مجرمین عمل کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کمیسیون قضایی به این موضوع ورود پیدا می کند گفت: به کسی که مورد تعدی قرار گرفته است به عنوان کسی که حق زندگی در ایران را دارد نگاه می کنیم، ما به نسبت، زبان، قومیت و صنف و گروه افراد نگاه نمیکنیم.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی در مورد اینکه آیا مجلس از نهادهای امنیتی و انتظامی برای این موضوع گزارش میخواهد، گفت: حتما این دستگاه ها به وظایف قانونی خودشان عمل میکنند، اما اگر گزارشاتی به ما ارائه شود که نسبت به موضوعی کوتاهی شده، حتما مسئله را پیگیری می کنیم.
گفتنی است گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، روز پنج شنبه 18 آذر هنگام رفتن بر سر مزار فرزندش ستار بهشتی در رباط کریم تهران مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت و از ناحیه سر و صورت مجروح شد.
***
معاون رئیسی اظهارات منتسب به خود درباره «نگاه به شرق» را تکذیب کرد
روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاستجمهوری طی اطلاعیهای اخبار منتشر شده اخیر از اظهارات سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور را خطای خبرنگار در ثبت خبر دانست و ضمن انتقاد از قضاوتها و تفاسیر نادرست برخی رسانهها از این خبر کذب، عنوان کرد: «هفته گذشته، اشتباه عجیب یک خبرنگار در ثبت سخنرانی معاون پارلمانی رئیسجمهور منشأ قضاوتهای نادرستی شد که منبع اولیه خبر بلافاصله متوجه اشتباه خبرنگار خود شد و خبر اولیه را اصلاح کرد. تکذیبیه این خبر نیز در قالب اطلاعیه رسمی روابط عمومی این معاونت همان روز در رسانهها منتشر شد...
گویی برای بهانهجویان اصالت خبر مهم نبود و همچنان بر طبل تفاسیر نامربوط کوبیدند و متاسفانه برخی دوستان انقلابی هم بیاطلاع و بیمطالعه و با استناد به اخبار جعلی منتشر شده در رسانههای معاند، آن را تکرار کردند. البته هدف رسانههای معاند برای همه دوستداران انقلاب مشخص است، اما از دوستان انقلابی انتظار میرود که به اخبار نادرست و اخبار رسانههای بیگانه استناد نکنند.»
***
پیشنهاد مصباحیمقدم درباره حذف ارز 4200
غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حذف ارز 4200 تومانی به فارس گفت: «در جلسه ای که آقای رئیس جمهور برگزار کردند و کارشناسان اقتصادی را دعوت کرده بودند، پیشنهادی در این مورد داشتم. یکی از نکات این بود که در خصوص تأمین مواد اولیه خوراک دام و طیور، اولین کار که دولت میکند این است که انحصار را بشکند. الان در انحصار چند نفر است اگر نگوییم در انحصار یک نفر است. اجازه بدهد رقبایی برای واردات مواد اولیه وارد شوند که رقابت پدید آمده، قیمت را پائین می آورد...
دوم اینکه باید کاری کنند که این کالاها که با ارز 4200 تومانی تأمین می شود، به نحوی به دست مصرف کننده نهایی برسد و با شبکه توزیعی که طراحی شده پیاده کنند. جامعه هدف شناسایی شده است. وزارت رفاه در حال حاضر سامانه ای به نام «رفاه ایرانیان» ایجاد کرده که این سامانه رفاه می گوید که چه خانواده هایی نیاز به کمک دارند و چه خانواده هایی نیاز ندارند... باید این کالاها به هدف اصابت کند و اگر این ترتیب داده شود که امکان پذیر است، رضایت مردم جلب میشود. یعنی اگر تفاوت قیمتی هم پیدا شد، مابه التفاوت قیمت را دولت می پردازد.
همچنین اگر می خواهند ارز 4200 را حذف کنند در آغاز کار دولت این کار انجام نشود. خواه یا ناخواه در آغاز کار دولت مردم منتظر وارد شدن شوک های قیمتی را ندارند. اگر چنین انتظاری نیست کاری کنیم نرخ تورم پائین بیاید و آن وقت بهتر می توان چنین خواسته و ایده ای را عملیاتی و اجرایی کرد و اوایل سال آینده اگر شرایط فراهم شد، این کار انجام شود.
همچنین این اقدام نباید به یک باره انجام شود. چطور قبلا 27 قلم کالا بود و الان 7 قلم کالا شده و 20 قلم کالا را در دولت قبل، آرام حذف کردند، گرچه اثر خود را از نظر ثبات قیمت ها، در مجموعه داشته است اما شوک به بازار وارد نکرده است. برای اقلام باقیمانده نیز این مسئله رعایت شود.»
***
روایت محسن رضایی از عزم دولت برای جراحی اقتصادی
به گزارش مهر، محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور در مراسم روز ملی صادرات گفت: در دولت سیزدهم تصمیم جدی بر جراحیهای عمیق داریم و البته این جراحیها باید عمیق و فنی باشد که ما این کار را از حوزه تجارت شروع کردیم.
رضایی تاکید کرد: قبل از انقلاب ما را عقب نگه داشتند و بعد از انقلاب هم ما را ظالمانه تحریم کردند پس الان باید در زمان محدود کارهای بزرگ انجام دهیم اما این موضوع را باید با در نظر گرفتن همه جوانب صورت دهیم.
وی ادامه داد: البته جراحی در یارانهها، انرژی و نظام بانکی هم آغاز شده که در آینده ابعاد آن مشخص خواهد شد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: همه این جراحیها در چارچوب فکری انجام شده و باید از فرصتها درست استفاده کرد.
رضایی افزود: امروز در کشور ما تحریم داخلی بیش از هر چیز از تحریمهای خارجی آزاردهنده تر شده و در حال احصا و شناسایی این تحریمهای داخلی هستیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهوری تصریح کرد: ایران به طور جد به دنبال لغو تحریمهای خارجی است و دولت سیزدهم مخالف تعامل بینالمللی نیست و ما مصمم هستیم به پشتوانه حمایت مقام معظم رهبری و نیروهای انقلابی بیش از گذشته به دنبال باز کردن مسیر تولید و تجارت باشیم، و بر همین مبنا نیز به دنبال رفع تحریم هستیم اما در این مسیر نباید رودست بخوریم.
وی افزود: امروز بودجه وارد مجلس نشده، میگویند بودجه تورم زا است در حالی که درون بودجه 1401 اصلاحاتی به نفع تولیدکنندگان و صادرکنندگان است که در قالب آن صندوقهای پروژهای تعریف شده است.
***
تمجید روزنامه اصلاح طلب از بودجه 1401
آفتاب یزد نوشت: «لایحه بودجه 1401 به درستی انقباضی بسته شده است. شرایط اقتصادی و فشار تحریم چارهای نگذاشته تا دولت در مخارج بسیار محتاط عمل کند و سعی نماید از راههای جایگزین نفت، بودجه خود را محقق سازد.
فی المثل در خصوص درآمدهای مالیاتی به عدد بالای 50 درصد اشاره شده است که اگر محقق شود قطعا گام بزرگی برای اتکای دولت به درآمدهای مشخص و سالم است. البته یکی از ابهاماتی که در بودجه وجود دارد و جای بحث است افزایش دو برابری بودجه صدا وسیماست.
کسی حرفی و سخنی در مورد افزایش بودجه دفاعی کشور ندارد اما در این شرایط تنگنای اقتصادی چه دلیلی وجود دارد که باید بودجه سازمان صدا وسیما اینقدر افزایش یابد؟
آیا نمیشد حالا که مدیریت صدا وسیما دچار تحول شده و برخی رویکردهای غلط گذشته اصلاح گشته در مورد چارت سازمانی و حجم این سازمان نیز تصمیماتی بزرگ گرفته میشد تا بودجه کمتری از سوی صدا وسیما بلعیده شود؟
بارها چنین قیاسهایی رخ داده اما شاید باید مجددا تاکید شود که غولهای بزرگ رسانهای دنیا در حجمهای بسیار پایینتری از صدا وسیما چابکتر و موثرتر عمل مینمایند فلذا میشود با اصلاحاتی قدری از این خاصه خرجیها کاسته شود.
هر چند در مجموع حکم کلی صادر نمودن در مورد لایحه در حال حاضر صحیح نیست ولی در میان سخنان رئیس جمهور هنگام ارائه لایحه جملهای طرح شد که امیدوارکننده است.
سهم بزرگی از آسیبهای اقتصادی که متحمل میشویم بودجه وصله و پینهای است و جبران کسریها با چاپ پول. لیکن دیروز سید ابراهیم رئیسی تاکید ویژهای بر موضوع واقعی بودن لایحه وعدم کسری و چاپ پول داشت که جای امیدواری دارد.»
***
باقری: تاکنون هیچ پیشنهاد و ابتکاری از طرف مقابل دریافت نکردهایم
به گزارش فارس، «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با گروه 1+4 و معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفتوگویی درباره روند مذاکرات جاری در وین خاطرنشان کرد: در حال حاضر در دو موضوعی که الان در دستورکار است، یعنی لغو تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه و همچنین اقدامات هستهای، محورهای متعددی بوده که بین طرفین اختلاف وجود داشته که این اختلافات در پیش نویس نهایی که در وین 6 حاصل شده به صورت مشهود وجود دارد.
باقری همچنین یادآور شد که اختلافات به ویژه در موضوع هستهای متعدد و متنوع است.
وی بیان کرد: در زمینه موارد اختلافی ما تاکنون هیچ پیشنهاد و ابتکاری از طرف مقابل دریافت نکردیم، ولی ما خودمان در چارچوب اصلاحات و پیشنهادهایی که به طرف مقابل ارائه دادیم دیدگاه خود را در خصوص موضوعات اختلافی بیان کرده و به طرف مقابل ارائه دادیم.
باقری که با پرس تی وی مصاحبه میکرد، درباره اینکه آیا مذاکره کنندگان درباره پیشنهادهای ایران گفتوگو را شروع کردهاند؟ افزود: ما در چند روز گذشته چندین جلسه در سطح کارشناسی و همچنین در سطح مقامات ارشد مذاکره کننده داشتیم که درباره اصلاحات، دیدگاهها و پیشنهادهای طرف ایرانی که بر روی پیش نویسهای وین 6 اعمال شده بود گفتوگو کردند.
معاون سیاسی وزیر خارجه اعلام کرد که این گفتوگوها مثبت و رو به جلو بوده است.
***
عطریانفر: اصلاحطلبان تکالیف سیاسی خود را انجام نمیدهند
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، درباره سرانجام رایزنیها در خصوص پارلمان اصلاحات گفت: وضعیت پارلمان پیشنهادی اصلاحات تا این تاریخ به فرجام روشنی نرسیده و اتفاق خاصی نسبت به تعیین تکلیف آن صورت نگرفته است. متاسفانه اصلاحطلبان در فرصتهای موسعی که در اختیار دارند کمتر رو به سوی تکالیف سیاسی خود در زمان موجه میآورند. نوعا در دقایق نود انتخاباتی، تحرک و جنب و جوشی پیدا میکنند و مناسک سیاسی را بقدر اکل میته انجام میدهند.
او افزود: در حقیقت قاطبه دوستان اصلاحطلب ما در شرایط و زمان مناسب تحمل مشقات عمل سیاسی را به دوش نمیکشند و زحمت به خود روا نمیدارند. در مورد پارلمان اصلاحات دوستان طرحی القاء کردند و بعد هم از کنار آن عبور کردند.
این چهره اصلاحطلب در رابطه با برنامه اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس آینده تصریح کرد: در حال حاضر اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دوازدهم برنامه خاصی ندارند و تا زمانی که فضای انتخاباتی رونقی پیدا نکند، در مورد آن صحبتی نمیشود. تا زمانی که درحوزه زیرساختهای امر سیاست، توسط ارکان اصلی احزاب اصلاحات سنگی بر سنگی گذاشته نشود و مقدمات به صورت اصولی تمهید نشود و چهرههای شاخص تن به زیر بار مسئولیت ملی و مردمی ندهند، درعرصه توفیق گامی از گامی برداشته نخواهد شد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در ادامه اظهار کرد: اگر قرار بر فعالیت جدی باشد، در انتخابات بعدی باید مقدمات، فرآیند و سازوکارهای مربوط به آن تدارک دیده شود. نمیشود براساس فرمتهای گذشته اقدام مناسب و موجهی کرد.