سه‌شنبه 6 آذر 1403

اعطای مهر اصالت بین‌المللی به 38 محصول صنایع دستی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اعطای مهر اصالت بین‌المللی به 38 محصول صنایع دستی

مدیرکل آموزش معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: 38 مهر اصالت بین‌المللی برای محصولات صنایع دستی کشور در دو سال اخیر کسب شده است.

ویدا توحدی، مدیرکل آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مناسبت هفته دولت در برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد رویکرد دولت سیزدهم در توسعه صنایع دستی بیان کرد: صنایع دستی را باید در ادبیات توسعه وارد کرد. صنایع دستی یک اقتصاد هویت بنیان است و توسعه نیز باید هویت بنیان باشد. باید توسعه روستا‌ها نیز با هویت آن‌ها درگیر شود.

وی توسعه را هم معنای توسعه زنان دانست و گفت: توجه صنایع دستی روی توسعه زنان دارد و به آن متصل است تا زنانی که به دنبال رشد هستند با توسعه رشد نمایند.

مدیرکل آموزش و ترویج معاونت صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به آغاز برنامه‌ای از سال 91 برای افزایش کیفیت محصولات و تناسب آن با استاندارد‌های جهانی تحت عنوان برنامه مهر اصالت یادآور شد: برنامه‌ای تدبیر شد تا به صورت ملی و داخلی این برنامه برگزار شود که امسال هفتمین دوره آن برگزار می‌شود. این برنامه روی کیفیت محصولات تاثیر بسیار زیادی گذاشته است. از طریق این برنامه تولیدکنندگان خوب شناسایی شدند و درگاهی برای رسیدن به یک شاخص جهانی شده است.

توحدی با اشاره به دریافت 38 مهر اصالت بین المللی برای محصولات صنایع دستی کشور در 2 سال اخیر خاطرنشان کرد: ایران از نظر کیفیت و تنوع در صنایع دستی در دنیا بی نظیر است و جایی نبوده که هنرمندان صنایع دستی ایرانی در مسابقات رتبه اول را کسب نکنند. همچنین از ابتدای سال گذشته یک خانم و آقای خیر روی روستا‌های مرزی کار کردند و تا امروز 416 روستا را گشته‌اند و بیش از 9 هزار زن و دختر روستایی را آموزش داده‌اند و معیشت منطقه را تحت تاثیر قرار داده‌اند و این همان هویت است.

وی با اشاره به ثبت 23 روستای جدید در 2 سال اخیر ادامه داد: صنایع دستی مهم است و می‌تواند روی اقتصادی که دارای هویت است، تاثیرگذار باشد. گردشگری یک بازار خوب برای صنایع دستی است.

این مدیرکل با اشاره به تقویت گردشگری در سند توسعه صنایع دستی اظهار داشت: روی موضوع سوغات هر شهر نیز توجه ویژه‌ای شده است. همچنین شناسنامه دار کردن آثار فاخر نیز از جمله اقدامات اخیر است که شناسنامه 2 زبانه با کد رهگیری است. روی رشته‌هایی که در حال فراموشی بودند نیز تمرکز شد و 35 رشته به گردونه ترویج و تولید بازگشتند.

توحدی ادامه داد: ثبت جایگاه‌های جغرافیای مناطق مختلف با تولیدات صنایع دستی نیز در دستور کار بود که علیرغم مشکلات فراوان توانستیم نشان جغرافیایی قلم زنی اصفهان را در 2 سال اخیر ثبت کنیم. همچنین روی محیط زیست و نقش زنان در حوزه صنایع دستی و حفاظت از محیط زیست توجه ویژه‌ای شده است. آموزش زنان به شکل ویژه و توسعه منطقه‌ای با معرفی صنایع دستی در داخل و خارج از کشور نیز مد نظر قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری