دوشنبه 1 بهمن 1403

افزایش انسجام میان مسئولان هزینه های کشور را کاهش می دهد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
افزایش انسجام میان مسئولان هزینه های کشور را کاهش می دهد

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: هر چقدر انسجام بین مسئولان استان بیشتر باشد یقینا هزینه مردم کمتر شده و توسعه در استان رخ می دهد ولی هرچقدر این مسائل بر اساس نگاه‌های سیاسی اتفاق بیفتد و دوگانگی ایجاد شود باید وقت مان را بر توجیه کردن بگذاریم و استان فراموش می‌شود.

سیدمحمد حسینی در شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: استان مرکزی یکی از استان های موفق در مقابله با بیماری کرونا بود، کارشناسان حوزه اقتصاد معتقدند پس از کرونا، شرایط اقتصادی دنیا متفاوت خواهد شد به این معنی که شاید بسیاری از ابرقدرت های اقتصادی جای خود را به کسانی دیگر بسپارند که در این راستا یک برنامه‌ریزی و همچنین استفاده از فرصت ها بسیار ضروری است.

وی افرود: زیان اقتصادی ناشی از کرونا در جهان عدد بسیار بزرگی است ولی شاید کمترین میزان آن مربوط به ایران باشد چراکه مقام معظم رهبری و مردم شرایطی را ایجاد کردند که کمترین فشارهای اقتصادی را در پسا کرونا داشته باشیم که می‌توانیم از این فرصت در حوزه اقتصاد دنیا و اقتصاد خودمان استفاده کنیم و مشکلتت موجود را کاهش دهیم.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس از تحمل شرایط سخت در این دوماه، مردم از لحاظ معیشت و رفاه در فشارهای اقتصادی بسیار زیادی قرار گرفتند اما با کمک‌هایی که انجام شد و نمونه‌های بسیار بارز گذشت و ایثار مردم شرایط بهتر شده ولی باز هم مردم در فشار هستند ولی باید مورد توجه بیشتری از سوی مسئولان قرار گیرند.

حسینی بیان کرد: شناسایی کسبه و صنوف آسیب دیده از کرونا نیز از دیگر اقدامات است که باید در دستور کار قرار گیرد، یکی از مشکلات کشور نداشتن اطلاعات دقیق است، اگر امروز دولت توان حذف سه دهک بالای جامعه در حوزه یارانه را ندارد و نمی‌تواند افراد مورد نیاز و جامعه هدف برای پرداخت کمک معیشتی را پیدا کند به خاطر این است که اطلاعات و آماری را که از مردم دارد بسیار ضعیف است به همین سبب در همین کمک‌های مومنانه که اتفاق می افتد بعضی از خانواده‌ها دو یا سه بار مورد توجه قرار می گیرند و برخی فراموش می‌شوند.

وی اضافه کرد: در حوزه مباحث بودجه‌ای با توجه به اینکه اعتبارات هزینه ای بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و ستاد کرونا برای خردادماه و برای اعتبارات عمرانی پایان شهریور تنظیم شده، نیاز است دستگاه های اجرایی با این اعداد و ارقام کم با یک همت بیشتر با رعایت شرایطی که در استان وجود دارد، حداکثر جذب را داشته باشند.

حسینی خاطرنشان کرد: در بسیاری از طرح‌های ملی به علت عدم جذب، دولت به دنبال جابجایی تخصیص است و در برخی استان ها بالغ بر 40 درصد اعتبارات جذب نشده وجود دارد پس می‌طلبد از این فرصت‌ها استفاده بهینه شود.

وی تاکید کرد: تصمیم گیری درخصوص بودجه سال 99 و تصویب آن در شرایطی شروع شد که همه جا صحبت از کسری بودجه وجود دارد، در پرداخت هزینه جاری کشور در طول چهار سال گذشته با توجه به مشکلات اقتصادی، اقدامات خوبی صورت گرفته و تا امروز هیچ بازنشسته و شاغلی حقوق خود را دیر دریافت نکرده است.

حسینی ییان کرد: عملکرد بودجه سال 98 دولت، 448 هزار میلیارد تومان به صورت بودجه مصوب و 441 هزار میلیارد تومان درآمد وصولی است که معادل 98 و 2 دهم درصد است. در حوزه مالیات 217 هزار میلیارد تومان درآمد کسب شد و از پیش‌بینی 145 هزار میلیارد تومان درآمد بخش نفت، تنها 53 هزار میلیارد تومان به دست آمد.

وی خاطرنشان کرد: اعتبارات هزینه‌ای در سال 98 به میزان بالغ بر 341هزار میلیارد تومان یعنی بالغ بر 80 درصد کل منابع به حساب هزینه‌های جاری وارد شده و تملک دارایی‌های مالی و سرمایه ای 54 هزار میلیارد و تملک مالی 38 هزار میلیارد است که اسناد سر رسید شده آن در تاریخ معین پرداخت شده است، بر این اساس باید وابستگی به نفت روز به روز کمتر شود.

حسینی افزود: بودجه منابع عمومی برای سال 99 بالغ بر 571 هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال قبل رشد داشته و پیش‌بینی می‌شود 170 تا 200 هزار میلیارد تومان کسری منابع در این بودجه وجود دارد که نیاز است در حوزه‌های عمرانی و هزینه‌ای دقت‌های لازم انجام شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی افزود: تعدادی طرح‌های نیمه تمام در استان مرکزی وجود دارد که باید تلاش شود هرچه سریعتر تکمیل شده و به سرانجام رسد.

انتهای پیام