یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش تنش در روابط ترکیه و فرانسه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش تنش در روابط ترکیه و فرانسه

تهران - ایرنا - در ادامه تنش بین آنکارا و پاریس، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه امروز (پنجشنبه) گفت که آنکارا منتظر عذرخواهی فرانسه بابت ماجراهای پیش‌آمده در خصوص کشتی‌های جنگی دو کشور در دریای مدیترانه است.

خبرگزاری رویترز در حالی از درخواست آنکارا برای عذرخواهی رسمی پاریس خبر داده‌است که مناسبات میان فرانسه و ترکیه در هفته‌های اخیر بر سر مساله لیبی، شمال سوریه و رزمایشی در شرق مدیترانه به سمت تنش رفته‌است.

مقامات فرانسه پس از متهم کردن کشتی‌های ترکیه به رفتار تهاجمی با یک فروند کشتی فرانسوی می‌گویند کشتی این کشور قصد بازرسی از یک کشتی مظنون به دور زدن تحریم تسلیحاتی سازمان ملل در مورد لیبی را داشته که با رفتار تهاجمی کشتی‌های ترکیه مواجه شده است.

ناتو در پی اعتراض فرانسه به این موضوع و با توجه به اینکه این کشتی فرانسوی در قالب ماموریت ناتو فعالیت داشته است، تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کرده‌است.

مقامات فرانسه می‌گویند که کشتی‌های ترکیه‌ای نور رادار را سه بار به کشتی فرانسوی انداخته و دریانوردان ترکیه با پوشیدن جلیقه‌های ضد گلوله پشت سلاح‌های سبک خود قرار گرفته‌اند.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه نیز ترکیه را به انتقال گسترده شبه‌نظامیان به لیبی و مداخله «جنایتکارانه» در آن کشور متهم کرده است. مکرون مدعی است که ترکیه شبه نظامیان را از طریق سوریه به طور گسترده به لیبی وارد می‌کند.

به گزارش منابع خبری ترکیه که از دولت وفاق ملی لیبی در مقابل نیروهای نظامی تحت حمایت ژنرال حفتر حمایت می‌کند، متهم است که تسلیحات و افرادی از شبه‌نظامیان متحد خود را از سوریه به لیبی فرستاده تا از دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس حمایت و حملات نیروهای وابسته به «خلیفه حفتر» را دفع کند.

در مقابل فرانسه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کند.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست فایز السراج در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

*س_برچسب‌ها_س*