یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش دی‌اکسید نیتروژن در برخی مناطق تهران

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
افزایش دی‌اکسید نیتروژن در برخی مناطق تهران

راساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تا ساعت 11 امروز (2 اسفند)، کیفیت هوا تنها در ایستگاه پارک قائم (منطقه 18) با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در وضعیت ناسالم برای همه گروه‌ها است.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هم اکنون میانگین کیفیت هوای پایتخت 96 و در شرایط قابل قبول و هوای 13 ایستگاه در وضعیت مطلوب گزارش شده است.

به گزارش ایسنا، براساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تا ساعت 11 امروز (2 اسفند)، کیفیت هوا تنها در ایستگاه پارک قائم (منطقه 18) با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در وضعیت ناسالم برای همه گروه‌ها است.

کیفیت هوا در ایستگاه شهرداری منطقه 19 نیز با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون و در ایستگاه‌های اقدسیه (منطقه 1)، شهرداری منطقه 2، شریف (منطقه 2)، میدان فتح (منطقه 9)، مسعودیه (منطقه 15)، شادآباد (منطقه 18)، شهرری (منطقه 20)، شهرداری منطقه 21 و شهرداری منطقه 22 با آلاینده شاخص دی‌اکسید نیتروژن در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.

کیفیت هوا در ایستگاه‌های شهرداری منطقه 4، تربیت‌مدرس (منطقه 6)، ستاد بحران (منطقه 7)، گلبرگ (منطقه 8)، شهرداری منطقه 10، شهرداری منطقه 12 و مسعودیه (منطقه 15) با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، ایستگاه‌های پونک، اتوبان محلاتی (منطقه 14) و شهرداری منطقه 16 با آلاینده شاخص ذرات معلق کمتر از 10 میکرون و ایستگاه‌های گلبرگ (منطقه 8)، شهرداری منطقه 11 و پیروزی (منطقه 13) با آلاینده شاخص دی‌اکسید نیتروژن کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول قرار دارد.

در این میان پارک قائم (منطقه 18) با شاخص 152 آلوده‌ترین ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران است.

لازم به ذکر است در ایستگاه‌های دانشگاه شهیدبهشتی (منطقه 1)، سوهانک (منطقه 1)، پاسداران (منطقه 3)، دانشگاه علم و صنعت (منطقه 4)، ژئوفیزیک (منطقه 6)، دانشگاه تهران (منطقه 6)، پارک رازی (منطقه 11)، میدان امام خمینی (منطقه 12)، پارک شکوفه (منطقه 14)، شهرداری منطقه 15، پارک سلامت (منطقه 17)، پارک قائم (منطقه 18)، فرمانداری شهرری (منطقه 20) و شهرک چشمه (منطقه 22) نیز هیچ اطلاعاتی به ثبت نرسیده است.

از 14 ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران متعلق به سازمان حفاظت محیط زیست تنها اطلاعات یک ایستگاه منتشر شده است.

گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا 50 هوا "پاک"، از 51 تا 100 هوا "قابل قبول (سالم) یا متوسط"، از 101 تا 150 هوا "ناسالم برای گروه‌های حساس"، از 151 تا 200 هوا "ناسالم برای همه گروه‌ها"، از 201 تا 300 هوا "بسیار ناسالم" و از 301 تا 500 شرایط کیفی هوا "خطرناک" است.

دی‌اکسید نیتروژن بر اثر احتراق سوخت از وسایل نقلیه، واحد‌های تولید برق، صنایع، بویلر‌ها همچنین سوزاندن چوب تولید می‌شود. این گاز استمرئی با رنگ قهوه‌ای مایل به زرد یا قهوه‌ای مایل به قرمز که طی فرایند‌های پیچیده اتمسفر به ذرات معلق نیترات (NO 3) تبدیل می‌شود و همچون اکسید نیتریک یکی ازآلاینده‌های اصلی مه دود است. این گاز در شهر‌ها به علت فعالیت‌های انسانی ازغلظت بالایی برخوردار است.

برخی از اکسید‌های نیتروژن به صورت طبیعی و برخی به صورت انسانی ایجاد می‌شوند. در اثر آتش‌سوزی جنگل مقدار اندکی NO 2 ایجاد می‌شود. تجزیه باکتریایی مواد آلی نیز سبب آزاد شدن NO 2 در اتمسفر می‌شود. در واقع منابع تولید کننده 2 NO به طور طبیعی تقریبا 10 برابر منابع انسانی است که در نواحی شهری دارای تراکم و غلظت بیشتری می‌باشد و بخش عمده 2 NO تولید شده از منابع انسانی مربوط به احتراق سوخت در منابع ساکن و ناشی از احتراق در وسائط نقلیه می‌باشد.

از میان اخبار

خودکشی شش عضو یک خانواده در مشهد!

(ویدئو) پشت‌پرده ویدیوی جنجالی «مزرعه رحم انسان»!