افساد فی الارض
افساد فی الارض
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ با توجه به مطرح شدن بحث فقهی محاربه و افساد فی الارض در جامعه به دنبال اجرای حد برای برخی از اغتشاشگران وقایع اخیر، جلیل محبی، عضو هیئت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با حضور در استودیو تهران 20 پاسخگوی شائبات ایجاد شده پیرو این اقدام بود. محبی در ابتدا در خصوص اینکه محارب و محاربه چیست، گفت: در ابتدا لازم است بگویم که رسانه نباید بحث فقهی...
حجتالاسلاموالمسلمین شفیعی گفت: در تحقق عنوان "محاربه" قتل افراد شرط نیست، جای این گونه مباحث علمی صرفا در حوزههای علمیه و دانشگاهها است و نباید با اغراض سیاسی به نقل اقوال مختلف فقهی در رسانهها پرداخت.
مشارکت یکی از پزشکان به همراه همسرش در به شهادت رساندن یکی از مدافعان امنیت در اغتشاشات اخیر، سبب خدشه دار شدن حیثیت و شأن پزشکان شده است.
میزان نوشت: رئیس قوه قضاییه گفت: در جریان رسیدگی به پرونده اغتشاشات اخیر ارفاق به عدهای که برای شهروندان ناامنی ایجاد کردهاند و نقش موثری در ناآرامی داشته اند، ظلم به مردم است؛ لذا نباید به این دسته از محکومان ارفاق شود. از سویی دیگر قطعاً نباید حتی برای مدت کوتاهی افراد بیگناه یا کم گناه را بیوجه، نگه داشت.
اسامی دستگیرشدگان اعتراضات اخیر که در معرض خطر صدور حکم «اعدام» قرار دارند، منتشر شده است.
مبلغ نوشت: به چه کسی محارب یا محاربه میگویند؟ در این زمینه چه آثار و نوشتههایی میتواند به ما کمک کند؟
فارس نوشت: رئیس دستگاه قضا گفت: وقتی فردی به عنوان متهم دستگیر میشود، این با منطق و قانون سازگار نیست که ما او را ملزم کنیم، اصطلاحاً سفره دلش را باز کند و همه کارهایی را که در سالیان متمادی مرتکب شده بر زبان بیاورد تا شاید در معرض افشای موضوع مدنظر ما قرار گیرد، خداوند ستارالعیوب است این عمل خودش ضد شفافیت است.
دیدهبان ایران نوشت: نماینده پیشین مجلس گفت: شتاب موجود در صدور احکام اعدام و اجرای آن، غیرمعقول است. حتی اگر این شتاب در راستای «امنیت عمومی» و یا «قصاص» نیز باشد، نمیتوان آن را توجیه کرد. تجربه ثابت کرده سنتهای زیبای ایرانی که نمونههای آن را در ایلات و «عشیره»ها نیز میتوان پیدا کرد، موجب شده تا بسیاری از پروندههای قصاص با رضایت بزرگوارانه خانواده مقتول مختومه شود.
اقتصادنیوز نوشت: مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز نگرانی از اعدام برخی معترضان، از مسئولین قضایی خواست نهایت احتیاط و ملاطفت را در برخورد با معترضان در پیش بگیرند و زمینه آزادی آنان را فراهم آورند.
اعتماد نوشت: پدر محمدمهدی کرمی گفت: خودش چهارشنبه ساعت 2بعدازظهر به ما زنگ زد و گفت بابا حکمها را به ما دادهاند؛ حکم من اعدام است. پسرم گریه میکرد و میگفت به مامان چیزی نگو... مادرش وابستگی زیادی به مهدی دارد... هر شب نگرانم که خبر اعدام بچهام را به من برسانند. امیدم ناامید شده. تو رو خدا اگر دستتان به جایی و مسوولی میرسد، صدای ما را برسانید، ما ضعیف هستیم و در این دنیا کسی را...
دیدهبان ایران نوشت: آیتالله سیدعلیمحمد دستغیب در پاسخ به استفتئاتی در خصوص حکم محاربه گفت: حکم محارب این است که اگر کسی را کشته، کشته میشود و اگر تنها سلاح کشیده و مردم را ترسانده، تبعید میشود و اگر کسی را مجروح کرده، به همان مقدار جراحت قصاص شده و تبعید میشود.
اقتصادنیوز: جلیل محبی خطاب به قوه قضاییه گفت: التماس می کنیم دادگاه محسن شکاری را از تلویزیون پخش کنید.
موضوع چرایی و چگونگی حکم محارب برای پرونده محسن شکاری که اعدام او در روزهای گذشته واکنش های زیادی را برانگیخت، به موضوع مناظره محسن برهانی استاد دانشگاه تهران و جلیل محبی عضو هیات علمی مرکزپژوهش های مجلس اختصاص یافت.
فارس نوشت: آیتالله حیدری گفت: اعتراض این شخص نسبت به اعدام اغتشاشگری که باعث ارعاب مردم و جرح یک بسیجی شده بود، از روی عدم آگاهی وی نسبت به فقه اسلام است یا از جای دیگری نشات می گیرد؟