چهارشنبه 7 آذر 1403

افشاریان: شاید به دلیل نداشتن VAR دیگر به داوران بین المللی قضاوت نرسد / بنیادی‌فر: مشکل VAR به دست وزارت و نهادهای امنیتی باز می‌شود / کرماشاهی: از دنیای داوری خداحافظی می کنم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افشاریان: شاید به دلیل نداشتن VAR دیگر به داوران بین المللی قضاوت نرسد / بنیادی‌فر: مشکل VAR به دست وزارت و نهادهای امنیتی باز می‌شود / کرماشاهی: از دنیای داوری خداحافظی می کنم

سمینار دانش‌افزایی داوران و کمک داوران فوتبال ایران با حضور مسئولین فدراسیون و داوران و مدرس خارجی برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سمینار دانش افزایی داوران و کمک داوران لیگ برتر فوتبال کشور امروز در آمفی تئاتر سالن تلاش تهران برگزار شد.

این کلاس در 145 داور و کمک داور حضور دارند و مانوئل خوزه فرناندز، مدرس اسپانیایی فیفا و یوفا در این تدریس این دوره را برعهده دارد.

در این مراسم مسئولان فدراسیون شامل میرشاد ماجدی سرپرست، حسن کامرانی فر دبیرکل، خداداد افشاریان رئیس کمیته داوران، احسان اصولی سخنگو و عضو هیات رئیسه، علی خسروی و حسین نیرویار اعضای کمیته داوران، غلامرضا سلیمانی مسئول اجرایی دپارتمان داوران، مدیرعامل شرکت حامی مالی داوران، مهرشاد راهبر پزشک تیم امید محمدرضا کشوری فرد سرپرست سازمان لیگ از حاضران در این افتتاحیه بودند.

در شرایطی گه علیرضا فغانی، داور بین المللی فوتبال کشورمان هم به این سمینار دعوت شده اما او به دلیل حضور در استرالیا غایب مراسم امروز بود.

نکته جالب در این مراسم حضور داوران با کت و شلوارهای متحدالشکل بود.

در این مراسم مسئولین فدراسیون و تعدادی از داوران صحبت کردند.

خوزه فرناندز: در 36 سال حضورم در داوری فوتبال چنین افتتاحیه ای ندیدم

دیوید خوزه فرناندس مدرس اسپانیایی دوره دانش افزایی داوران لیگ برتر تاکید کرد اهمیت شما داوران برای فدراسیون فوتبال کشورتان کاملا مشهود است.

دیوید خوزه فرناندس در ابتدا گفت: من 32 سال داور بودم و 4سال است که بازنشسته شدم پس در مجموع 36 سال از عمرم را در داوری بودم. در این سالها جلسه‌ای افتتاحیه را مانند این دوره برای داوران. من از اسپانیا آمدم و میدانید که فوتبال در آنجا چقدر اهمیت دارد.

چیزی که داوران می خواهند حمایت فدراسیون فوتبال از آنها است. چیزی که امروز اتفاق افتاد نشان دهنده این موضوع است چراکه شما مهمترین بخش فوتبال هستید.

وی ادامه داد: امیدوارم در این چند روز اطلاعات زیادی را تبادل کنیم. همانطور که میدانید من مدرس فیفا هستم و با سفرم به همه کشورها، موارد مختلفی را از داوران یاد میگیرم و امیدوارم از شما هم مسایل زیادی بیاموزم.

افشاریان: شاید به دلیل نداشتن VAR دیگر به داوران بین المللی قضاوت نرسد

خداداد افشاریان به عنوان نخستین سخنران مراسم روی سن آمد. او در ابتدای سخنان خود اظهار داشت: ابتدا از ماجدی تشکر ویژه می‌کنم که الحق و والانصاف برای مجموعه داوران سنگ تمام گذاشت و با روی باز نسبت به پیشرفت جایگاه داوران نفر اول بود. صفر تا صد فوتبال را می‌داند و هیچ وقت برای داوران کم نمی‌گذارد. همچنین از اصولی و کامرانی فر تشکر می کنم. او حسن و عیب بسیار بزرگی دارد. هر چیزی بگوییم نه نمی گوید و عیبش هم این است مچ ما را به دلیل داور بودنش می گیرد!

وی افزود: از اعضای دپارتمان و کمیته داوران نیز خالصانه تشکر می‌کنم. همچنین از محمدرضا کشوری فرد و امور مالی سازمان لیگ و البته حیدر بهاروند تشکر می‌کنم. از سایر ارکان فدراسیون نیز تشکر دارم. ما رو به جلو هستیم و کارهای بزرگی برای داوری انجام می‌دهیم اما باید حرف های دلی را نیز بزنیم. اگر کسی از دور به داخل بیاید و اینجا را ببیند شاید فکر کند داورانی که این لباس ها را پوشیده اند چه قدر وضعیت خوبی دارند اما این فقط یک بیستم نمای داوری کشور است.

او سپس خطاب به ماجدی و سایر مسئولان فدراسیون عنوان کرد: گردش مالی فوتبال خیلی بالا است اما حق داوران خیلی کم است. به حدی به داوران ظلم و بی احترامی شده که هر کاری کنیم به داوران بدهکار هستیم.

رییس کمیته داوران اضافه کرد: بچه های ما مشکلاتی دارند که از سرپرست و اعضای هیات رئیسه می خواهم آنها را برطرف کردند‌. VAR داشتن تاجیکستان را سر آنها کوبیدند و شاید به دلیل همین نداشتن VAR دیگر به داوران بین المللی قضاوت نرسد. می‌دانید چه جمله هایی به ما می شود. در خود ورزشگاه حکم می دهند و همان جا اجرا می کنند. امیدوارم خیلی هدفمند این موارد را پیگیری کنید.

افشاریان ادامه داد: این همه تهمت، فشار و افترا زده می شود و امیدوارم این موضوع را نیز در کمیته اخلاق و کمیته انضباطی پیگیری کنید تا دیگر داوران از رفتار تیم‌ها سر خورده نشوند. تاکنون 10 نامه برای کامرانی فر زدم و بحث تجهیزات را پیگیری کردم. امیدوارم زودتر به این مسائل هم رسیدگی شود.

وی ادامه داد: خدا شاهد است برای مصالح داوران با هیچکس معامله نکرده و نخواهم کرد. 5 میلیون به ما می‌دهند و هزار نفر می گویند چه اتفاقی افتاد. واقعا این رقم جالب نیست. نمی‌گویم پا به پای افراد دیگری که در فوتبال هستند حقوق بگیرند اما کمک کنید تا داوران هم به موازات آنها پیش بروند.

رییس کمیته داوران عنوان کرد: حرف آخر من این است اصحاب رسانه همیشه کنار ما هستند و اگر نباشند شفاف زندگی نخواهیم کرد. من طبقه اول فدراسیون فوتبال نشسته و می‌بینم آنها برای تهیه یک خبر درست برخی مواقع شش تا 8 ساعت مقابل در فدراسیون می ایستند و آنها نیز قابل تقدیر هستند.

در نهایت باید از مدیریت شرکت نفت پارس که برای سه سال همراه ما خواهد بود تشکر کنم و امیدوارم در طول این مدت روزهای خوبی را رقم بزنیم.

افشاریان در ادامه در حاشیه این مراسم در مورد برگزاری کلاس دانش افزایی پیش فصل داوران اظهار داشت: کلاس باکیفیتی بود تا بتوانیم داوران را با روحیه مضاعف و اعتماد به نفس بالا راهی مسابقات کنیم و عدالت را رعایت کنند. هدفمان این است که قضاوت ها در لیگ برتر و لیگ یک شایسته باشد. مدرس اسپانیایی هم تعریف کرد. به خودم می بالم. حق داوران واقعا بیشتر از این است. همه باید کمک کنند تا داوران با آرامش عازم مسابقات شوند و در کنار بقیه از بازی لذت ببرند.

رئیس کمیته داوران در مورد عدم حضور داوران ایرانی در مسابقات بین المللی به خاطر آشنا نبودن به سیستم کمک داور ویدئویی، گفت: تمام دنیا با VAR جلو می روند. پروسه VAR سخت و طاقت فرسا است. درهرصورت کارهایش را انجام دادیم و ان شاالله به زودی قراردادش را ببندیم. در مرحله بعد داوران را هم برای لیگ هم برای مسابقات خارج از کشور، آموزش می دهیم تا با فراغ بال به مسابقات اعزام شوند. واقعا حلقه گمشده ما VAR است. ان شاالله جشن VAR هم می گیریم.

افشاریان در مورد اینکه ماجدی اعلام کرده بود VAR تا نیم فصل دوم می آید اما او حرف دیگری زد، اظهار داشت: بین حرف من و ماجدی تعارضی وجود ندارد. می دانیم رو به جلو حرکت می کنیم. ماجدی هم گفت بی شک به نیم فصل اول نمی رسیم. من هم می گویم قرارداد VAR بسته شود و بعد به داوران آموزش بدهیم. در مورد شرکت مربوطه منتظر تایید نهایی وزارت ورزش و دوستان هستیم. آموزش داوران 6 ماه طول می کشد و عملا شاید به لیگ امسال نرسد.

وی در مورد اینکه اگر داوران در تست پیش فصل نمره لازم را نگیرند نمی توانند در لیگ برتر قضاوت کنند، گفت: شک نکنید. مهمترین خصیصه هر داور تست آمادگی جسمانی او است. تست استانداردی است. نه سخت می گیریم و نه آسان برگزار می کنیم. هرکسی پاس نکرد ان شاالله در آزمون های بعدی در خدمتش خواهیم گرفت. برای لیگ برتر بیشتر از 85 داور را در نظر نخواهم گرفت.

رئیس کمیته داوران در مورد اینکه آیا تست دوپینگ از داوران گرفته می شود، عنوان کرد: روز خوبی داشته باشید!

کامرانی فر: با یکی از 5 شرکت اصلی VAR مذاکره کردیم

حسن کامرانی فر دبیرکل فدراسیون فوتبال در سمینار پیش فصل داوران لیگ برتری اظهار داشت: در سال گذشته اتفاقات خوبی برای داوری افتاد و زحمات شما در کنار برنامه‌های کمیته و دپارتمان روند خوبی را شکل داد‌. مدل رفتاری جدیدی انجام شد و از همه داوران ممنون هستم که تلاش کردید اجرایی خوبی در لیگ به نمایش بگذارید. عملکرد و مدل رفتاری جدید داوران می‌تواند یک الگو برای فدراسیون باشد. مدرس داوری امروز برای حضور در سمینار امروز و آمدن به ایران یک تا دو کلاس خود را لغو کرد. او از دوستان خوب کارلوس است و دوست خودم در اسپانیا است و با کمک همکارانم به ایران آمد.

وی افزود: می‌خواهیم برای مراسم اختتامیه آمار داورانی که فصل گذشته در مسابقات آسیایی بودند به اطلاع داوران برساند. در مرحله گروهی لیگ قهرمانان با توجه به اینکه 7 داور و 9 کمک داور داشتیم اما سابقه نداشته این همه داور ما در لیگ قهرمانان حضور داشته باشند. بیش از پنج داور و هفت کمک داور ما دز این مسابقات قصاوت کردند. در جام جهانی فوتسال و تورنمنت‌های دیگر داور داشتیم‌. تلاش می کنیم برای داوران فوتبال بانوان هم این اتفاق بیفتد.

دبیرکل فدراسیون فوتبال عنوان کرد: فدراسیون فوتبال تلاش خواهد کرد براساس روابط و دیپلماسی داوران ما در مسابقات بین المللی حضور داشته باشند. در این مورد در قطر با شیخ سلمان صحبت کردیم. داوران ما در این مسابقات عملکرد خیلی خوبی هم داشتند. اگر تفاوت قضاوت آنها را در لیگ آسیا و لیگ برتر مقایسه کنید، می بینید در داخل به دلیل هجمه ناحق برخی تیم‌ها توانایی داوران گرفته می شود با ارکان قضایی فدراسیون صحبت کردیم تا تیم ها اجازه بدهند داوران قضاوت خود را داشته باشند و اگر شان آنها را زیر سوال می‌برند ارکان قضایی ورود کنند.

کامرانی فر افزود: یکی از باتجربه ترین داوران ما هر برخوردی سال گذشته یک سرمربی در کنار زمین نشان داد. برخورد بسیار خوبی داشت و از داوران جوان می‌خواهم چنین داورانی را الگو قرار بدهند. باهوش ترین داوران به لیگ برتر می‌آیند و داوران ما نیز جزو باهوش ترین و خوشتیپ ترین ها هستند. این لباس ها شما را خوشتیپ نکرده بلکه شما به لباس ها اعتبار دادید. از ظرفیت های این استاد هم استفاده کنید تا لیگ خوبی داشته باشیم.

وی افزود: صحبت هایی مطرح شده تا داوران الیت لیسانس VAR داشته باشند. ما مثل دختر گل فروش هستیم و هر کاری اتفاق بیفتد، حواسم مان به داوران است. تمام تلاش خود را برای انجام دادن بحث VAR و تجهیزات انجام دادیم. برخی مسائل مثل ماجراهایی که برای VAR قبلی پیش آمد، دست ما نیست اما مکاتبات، تلاش ها و رایزنی‌های زیادی برای تجهیز ورزشگاه ها به این سیستم انجام داده‌ایم.

دبیرکل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: در این بخش کوتاهی نکرده ایم و با فیفا مکاتبه شده تا از یکی از 5 شرکت اصلی مذاکره کردیم. تمام کارها پیش می رود اما با اینکه می دانید در این بحث مجوز هیات رئیسه را می خواهیم اما آن کار را نیز انجام داده ایم. به فغانی، منصوری و ابوالفضلی برای حضور در جام جهانی تبریک می گویم اما برای اینکه سایر داوران به چنین سطحی برسند، باید ابتدا لیسانس VAR بگیرند که در این راه خیلی تلاش می‌کنیم.

وی افزود: 3 روز قبل اسپانسر داوران فدراسیون فوتبال مجدد مشخص شد. شرکت نفت پارس که سه سال در کنار داوران بود مجدد سه سال دیگر با شرایط خیلی خوب در کنار که هستند. از مسئولان این شرکت تشکر می‌کنم.

دبیرکل فدراسیون افزود: در بحث داوران سازمان لیگ خیلی کارها را انجام می‌دهد. برای بهاروند آرزوی سلامتی و موفقیت دارم که هر زمان هرچه خواستیم برآورده کرد. از کشوری فر و شکاری نیز به این دلیل که حواس شان به داوری هست تشکر می‌کنم.

کامرانی فر ادامه داد: این کلاس لیگ برتر نیست بلکه کلاس دانش افزایی پیش فصل داوران است و عزیزانی که اینجا هستند صرفاً داور لیگ برتری نیستند و قرار نیست در لیگ قضاوت کنند. قرار نیست داوری که خوب قضاوت می کند پنج هفته منتظر باشد تا نوبت بعدی اش باشد و یک داور هم که اشتباه کرده 5 هفته بیرون بماند. این عدالت نیست و هرکسی در کلاس ها عملکرد خوبی داشته باشد می‌تواند در لیگ قضاوت کند.

وی تصریح کرد: در نهایت از زحمات میرشاد ماجدی و اعضای هیات رئیسه تشکر می‌کنم. منتظرم لیگ شروع شود و مدل جدیدی از داوران ببینیم. اگر در زمین بازیکنی کاری انجام می دهد که مستحق اخراج است شما مقصر نیستید بلکه باید قانون را اجرا کنید. از اصحاب رسانه نیز ممنون هستم و امیدوارم کمکم کنید قشر بزرگ، فرهیخته و توانمند داوری عملکرد خوبی داشته باشد.

ماجدی: می خواهیم تمام فشارها را از روی دوش سازمان لیگ برداریم

میرشاد ماجدی سرپرست فدراسیون فوتبال در مورد برگزاری کلاس پیش فصل داوران اظهار داشت: کلاس بسیار خوبی برگزار شد. مدرس اسپانیایی از این کلاس تعریف کرد و گفت چنین چیزی تا به حال ندیدم.

وی افزود: از اعضای هیات رئیسه، رئیس کمیته داوران و دبیرکل فدراسیون تشکر می کنم که فضای صمیمی و با کیفیتی را برای داوران فراهم کردند. امیدواریم همینطور که جشن خوبی را برای پیش فصل گرفتیم جشن خوبی را هم برای VAR بگیریم.

سرپرست فدراسیون فوتبال در مورد عدم حضور داوران ایرانی در مسابقات بین المللی به خاطر نداشتن آموزش VAR گفت: این یک کار تخصصی است. افشاریان و کامرانی فر متخصص این کار هستند و پاسخ می دهند.

وی در مورد صحبت های سهیل مهدی مبنی بر اینکه کار صدور مجوز حرفه ای رها شده، عنوان کرد: می خواهیم تمام زحمات و فشارها را از روی دوش سازمان لیگ برداریم. کمیته صدور مجوز حرفه ای را به فدراسیون آورده ایم. مسئول آن را تعیین کرده ایم. به زودی کمیته بدوی و استیناف آن هم تشکیل می شود. کار را جلو می بریم و ان شاالله خدا کمک کند.

حیدری: داوران بیشتر از هر کسی خواستار آمدن ویدیوچک هستند

بیژن حیدری داور ایران در حاشیه سمینار دانش افزایی داوران اظهار داشت: در مرحله اول تصمیم دارند که 32 داور در ایران را در این کلاس شرکت دهند. اگر نتوانند چنین کاری انجام دهند، در این فکر هستند که داوران بین المللی ایران برای اینکه از مسابقات فیفا و آسیا جا نمانند به کشورهایی که می‌توانند این کلاس‌ها را برگزار کنند، اعزام کنند. حداقل داوران بین المللی ما فاصله‌ای بین آنها و داوران آسیایی به وجود نیاید زیرا تمام مسابقات مهم آسیا دارد با ویدیوچک برگزار می‌شود و اگر ما چنین مدرکی را نداشته باشیم مثل این می‌ماند که تست آمادگی جسمانی را پاس نکردیم.

وی ادامه داد: شک نکنید که ما داوران بیشتر از هر کسی خواستار آمدن ویدیوچک هستیم. مطمئناً فشار از روی داوران برداشته می‌شود و تمام تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود در همان زمین مسابقه تمام می‌شود. آرامش بیشتری بر جامعه داوری، کمیته داوران و در نهایت برای تیم‌ها و تماشاگران ایجاد خواهد شد. تیم‌ها بدانند که داوران جلوتر از آنها فشار می‌آورند که هر چه سریع‌تر ویدیوچک وارد ایران شود.

حیدری گفت: تمام تلا‌ش‌ها، کلاس‌ها و سمینارها برای این است که ما بتوانیم اشتباهات خودمان را کمتر کنیم. هیچ داوری دوست ندارد نقش اول زمین باشد، هیچ داوری نمی‌خواهد در زمین دیده شود. تماشاگران آمده که فوتبال ببیند و نیامده که داور را تماشا کنم. ما مطمئن هستیم که با تست‌های آمادگی جسمانی و کلاس‌ها سال بهتری را خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: سمینار خوبی است، مدرس آن صاحب نام است و در یوفا و فیفا حضور دارند. در کشورهای مختلفی حضور پیدا کردند و من مطمئنم که اطلاعات و تجربیات خوبی می‌توانند به داوران ایران اضافه کنند. امیدوارم در این 3 روز ما داوران بتوانیم از این کلاس‌ها نهایت استفاده را ببریم.

حیدری اظهار داشت: قرارداد خوبی با اسپانسر جدید بسته‌اند که امیدوارم تاثیرات خوبی روی آینده داوری فوتبال بگذارد. ابزار لازم مثل سیستم‌های رادیویی و ویدیوچک زودتر بتواند به جامعه داوری ورود پیدا کنند. تمام سیستم‌های رادیویی ما همه معیوب بود و مشکل داشتیم. شاید در خیلی از مسابقات همین سیستم رادیویی ساده می‌توانست خیلی به ما کمک کند. امیدواریم این تلاش‌ها نتیجه بدهد و اشتباهات کمتر شود.

سیدعلی: انتظار داریم که مراجع قضایی فدراسیون جدا از رنگ ها برخورد کنند

مهدی سیدعلی داور ایران در حاشیه مراسم سمینار دانش‌افزایی داوران فوتبال اظهار داشت: هر ساله فدراسیون فوتبال کلاس دانش‌افزایی برای داوران لیگ برتر فوتبال تدارک می‌بیند که بر اساس جدیدترین تغییراتی که در قوانین فوتبال از طرف فیفا ابلاغ شده برای قضاوت در فصل جدید داوران آماده بشوند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فدراسیون فوتبال اعلام کرده که این سمینار به جهت اینکه مدرس از خارج از کشور حضور پیدا کرده، حداکثر داوران بتوانند از این شرایط استفاده بکنند، داوران بیشتری دعوت شدند ولی در نهایت داورانی که بتوانند تست‌های آمادگی جسمانی خود را پاس بکنند و نمرات ویدیو تست را پشت سر بگذارند به لیگ برتر اضافه می‌شوند و الباقی در رده‌های دیگر قضاوت خواهند کرد.

سیدعلی در خصوص مهیا شدن آمدن VAR گفت: با توجه به اینکه اگر ویدیوچک بخواهد وارد ایران شود، یک پروسه طولانی مدت است. مجوزهای آن باید از مراجع خارج از فدراسیون فوتبال کسب بشود. این مدارک و مجوزها اگر به فدراسیون فوتبال داده شود با توجه به اطلاعاتی که ما داریم، فدراسیون فوتبال آمادگی دارد در اسرع وقت جلسه داوران را برای استفاده از ویدیوچک برگزار کند.

وی ادامه داد: ویدیوچک صرفا جهت آموزش نیست یک پروسه برای تجهیز شدن ورزشگاه‌ها نیز است که باید انجام شود.

مهدی سیدعلی در خصوص اینکه گفته شده بود که این فصل از داوری خداحافظی خواهد کرد، اظهار داشت: داوران در کشور ما تا 45 سال می‌توانند قضاوت کنند و من در حال حاضر 43 سال سن دارم و قصد دارم تا 45 سالگی قضاوت را انجام دهم.

وی در رابطه با برگزاری کلاس آموزشی با مدرس خارجی نیز گفت: تست آمادگی جسمانی داوران که هر ساله پیش از فصل گرفته می‌شود. این تست امروز برگزار خواهد شد و امیدوارم داوران کشورمان همگی بتوانند در این تست موفق شوند.

سیدعلی اظهار داشت: ما انتظار داریم که مراجع قضایی فدراسیون بر اساس قوانین و مقررات جدا از رنگ‌ها برخورد کنند و کسانی که شان و منزلت جامعه داوری را رعایت نمی‌کنند و داوران بتوانند در فصل جدید قضاوت قدرتمندانه‌تری انجام دهند.

وی در رابطه با هجمه‌های کادر فنی تیم‌ها به داوران نیز گفت: به کرات این موضوعات اتفاق افتاده و متاسفانه به یک حربه‌ای بدل شده که تیم‌ها از این موضوع استفاده کنند که بتوانند از بیرون زمین به داور مسابقه یا تیم مقابل فشار وارد کنند.

بنیادی‌فر: مشکل VAR به دست وزارت و نهادهای امنیتی باز می‌شود

موعود بنیادی‌فر داور فوتبال کشورمان درباره سمینار داوری، اظهارداشت: کلاس‌های دانش‌افزایی شروع شده و فدراسیون مدرس اسپانیایی را آورد. امیدوارم این کلاس‌ها تاثیرگذار باشد که البته کسانی که با علم به روز که قطعا مدرسان داخلی هم آن را دارند با مدرسان خارجی برای تبادل نظر این اتفاق افتاده است، اتفاق خوبی است و امیدوارم از این کلاس‌ها استفاده لازم را بکنیم.

این داور فوتبال کشورمان درباره وضعیت استفاده از VAR، گفت: خوشبختانه شرایط را همه درک کرده‌اند و همه شرایط من را می‌دانند با 2 بازی که در VAR انجام دهم می‌توانم لایسنس خودم را بگیرم. می‌دانم فدراسیون تلاش خود را کرده و بعد از این اتفاقی که افتاد و شنیدیم کشورهای درجه 2-3 آسیا از VAR استفاده می‌کنند خوشبختانه فدراسیون هم دنبال مجوز از وزارت ورزش است تا هر چه زودتر این کار اتفاق بیفتد. ما بیش از یک سال است درباره این سیستم صحبت می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که مشکل کار کجاست؟، خاطرنشان کرد: مطمئنا در وزارت ورزش و نهادهای امنیتی باید پیگیری شود. چون قبلا یک سیستمی به ایران آمد و مشکلاتی داشت که مورد تایید ما هم نبود. من مطمئن هستم هر چه زودتر این اتفاق می‌افتد.

خداحافظی رسمی یک داور فوتبال ایران / کرمانشاهی: دیگر تحمل فشار را ندارم

رضا کرمانشاهی داور فوتبال کشورمان از دنیای قضاوت خداحافظی کرد. کرمانشاه درمورد تصمیم خود برای خداحافظی از داوری فوتبال اظهار داشت: کمیته داوران لطف داشت و مرا به این کلاس دعوت کرد اما با توجه به شرایطی که دارم ترجیح می دهم یک جوان جای مرا بگیرد و از یک فرد تازه نفس استفاده شود. امروز هم رسمی خداحافظی خود را از دنیای داوری اعلام می‌کنم. امیدوارم در یک بازی رسمی و دوستانه این خداحافظی هم رسمی شود

وی درمورد دلیل این تصمیم خود عنوان کرد: واقعا دیگر خسته شده ایم. از زمانی که فضای مجازی آمده زندگی و کار را برای ما تلخ کرده و برخی مواقع از یک بچه 16 ساله توهین هایی را می بینیم که آدم را دلزده می کند. من هم دیگر تحمل فشار و استرس زیاد را ندارم. می‌خواهم زندگی آرامی را تجربه کنم.

داور فوتبال کشورمان درمورد اینکه آیا این تصمیم خود را با خداداد افشاریان در میان گذاشت، عنوان کرد: هنوز با کسی در میان نداشته ام اما خودم برای خداحافظی به نتیجه رسیدم.