چهارشنبه 7 آذر 1403

افشاگری جنجالی از پوتین و پشت‌پرده کودتای واگنر در روسیه + تصاویر

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
افشاگری جنجالی از پوتین و پشت‌پرده کودتای واگنر در روسیه + تصاویر

شورش واگنر و اقدام برای کودتا در مسکو، از قبل برنامه‌ریزی شده بوده و نقشه ولادیمیر پوتین بوده است.

واگنر در حالی بار دیگر، به ارتش روسیه پیوست و نیروهای گروه واگنر در اوکراین، تحت فرماندهی ارتش روسیه درخواهند آمد که رهبر این گروه، خواستار قیام علیه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه شده بود و از مردم روسیه خواسته بود که به خیابان‌ها بیایند. رهبر گروه واگنر روز شنبه «3 تیر ماه 1402»، در شورشی مسلحانه و سریع، نیروهای خود را از مواضع‌شان در اوکراین به روسیه فراخواند و یک مقر فرماندهی نظامی در شهر جنوبی روستوف را تحت اختیار گرفت و سپس به سمت مسکو روانه شد.

بیشتر بخوانید: زنگ خطر واگنر برای مقامات ایران

«نیویورک تایمز» در گزارشی نوشته است: «هم ولادیمیر پوتین و هم نهادهای جاسوسی آمریکا از شورش واگنر اطلاع داشتند.» بعضی از صاحب‌نظران نیز بر این باورند که شورش واگنر و اقدام برای کودتا در مسکو از قبل برنامه‌ریزی شده بوده است و نقشه ولادیمیر پوتین برای حذف برخی مخالفان از ارتش روسیه و همچنین شناخت موافقان و مخالفین خود بوده است.

هم ولادیمیر پوتین و هم نهادهای جاسوسی آمریکا از شورش واگنر اطلاع داشتند.

نشریه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت که سازمان‌های جاسوسی آمریکا چند روز پیش از شورش ارتش خصوصی «واگنر» علیه مسکو، نشانه‌هایی مبنی بر آماده‌سازی این اقدام مشاهده کرده بودند.

نشریه نیویورک‌تایمز نوشته که سازمان‌های جاسوسی آمریکا چند روز قبل از آنکه یوگنی پریگوژین، فرمانده ارتش خصوصی واگنر وابسته به روسیه، علیه مسکو شورش کند، از این ماجرا بو برده بودند.

نیویورک‌تایمز نوشته که یک روز کامل پیش از آغاز شورش واگنر علیه مسکو، مقامات اطلاعاتی آمریکا در کاخ سفید، پنتاگون و ساختمان کنگره این کشور جلسات توجیهی برگزار کرده بودند.

سازمان جاسوسی این کشور در ابتدا در اواسط ژوئن شروع به ردگیری نشانه‌هایی درباره اقدام پریگوژین و ارتش تحت فرمانش، علیه وزارت دفاع روسیه، مبادرت ورزید. تایمز نوشته که تا اواسط هفته‌ای که به برگزاری جلسات توجیهی منجر شد، اطلاعات جمع‌آوری شده، هم موثق بوده و هم هشداردهنده.

پریگوژین روز شنبه «3 تیر ماه 1402» در شورشی مسلحانه و سریع، نیروهای خود را از مواضع‌شان در اوکراین به روسیه فراخواند و یک مقر فرماندهی نظامی در شهر جنوبی روستوف را تحت اختیار گرفت و سپس به سمت مسکو روانه شد.

با این حال، این پیشروی درست به همان سرعتی که شروع شده بود، اواخر دیروز متوقف شد و پریگوژین به نیروهایش فرمان داد که به مواضع خود برگردند. این دستور عقب‌نشینی در حالی صادر شد که آنها تنها حدود 300 کیلومتر تا مسکو فاصله داشتند. کرملین اعلام کرد که نیروهای واگنر به اوکراین بازخواهند گشت و پریگوژین نیز اجازه دارد کشور را ترک کرده و به بلاروس برود. کاخ ریاست جمهوری روسیه همچنین تایید کرد که پریگوژین یا نیروهای واگنر، به اتهام شورش، تحت پیگرد و محاکمه قرار نخواهند گرفت.

تایمز نوشته است که مقامات اطلاعاتی آمریکا همزمان با تحلیل اطلاعات مرتبط با اقدام نظامی پریگوژین، درباره وقوع هرج‌ومرج در این کشور هسته‌ای نگران و نگران‌تر شدند.

دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای آنکه به روایت مسکو درباره اقدامات تحت رهبری واشنگتن برای تضعیف امنیت روسیه دامن نزده و به عبارتی بهانه دست مسکو ندهند، هیچ بیانیه علنی صادر نکرده و از هرگونه اقدام از جمله اعلام آماده‌باش به نیروهای مستقر در اروپا، خودداری کرد.

سازمان‌های جاسوسی آمریکا بر این باورند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دست کم یک روز پیش از وقوع شورش، از توطئه‌چینی پریگوژین که روزگاری متحد نزدیک وی بوده، آگاهی داشته است.

پریگوژین در جریان نبرد برای تصرف شهر راهبردی باخموت که هم‌اکنون روس‌ها آن را «آرتیمفسک» می‌خوانند، همواره وزارت دفاع و به طور مشخص سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه را آماج انتقاد قرار داد و این انتقادات دامن والری گراسیموف، فرمانده ستاد کل ارتش مسکو را نیز گرفت. فرمانده واگنر مدعی شد که ارتش مسکو علاوه بر اینکه برای نیروهای تحت فرمان او مهمات و اسلحه فراهم نمی‌کنند، بلکه چند روز پیش نیز مواضع واگنر را با جنگنده هدف قرار داده‌اند؛ ادعایی که البته وزارت دفاع روسیه قویاً آن را تکذیب کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پس از پایان کودتای نافرجام علیه مسکو، گفت که برخی از نیروهای واگنز از جمله آن دسته از افرادی که مخالف مشارکت در کودتا و شورش بودند، می‌توانند با وزارت دفاع روسیه قرارداد پیمانکاری امضا کنند.

کالین کلارک، مدیر مرکز تحقیقاتی «گروه سوفان» مستقر در نیویورک می‌گوید که تصمیم پریگوژین برای توقف ناگهانی شورش و یورش به مسکو، کارشناسان را گیج و برخی از حامیان واگنر را عصبانی کرده است.

وی افزود: او از همان روز اول مقامات عالیرتبه ارتش روسیه را هدف گرفت و موی دماغ آنها شده بود و به نظرم او با تصمیم به (شورش)، زیاده‌روی کرد و واقعاً درک نمی‌کنم که چطور قسر در رفت.

منبع: مهر هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

افشاگری جنجالی از پوتین و پشت‌پرده کودتای واگنر در روسیه + تصاویر 2
افشاگری جنجالی از پوتین و پشت‌پرده کودتای واگنر در روسیه + تصاویر 3
افشاگری جنجالی از پوتین و پشت‌پرده کودتای واگنر در روسیه + تصاویر 4