افشاگری های علی اکبر صالحی از کارشکنی سعید جلیلی در مذاکرات محرمانه با آمریکا / دبیرخانه شورایعالی امنیت موافق گرم شدن روابط با عربستان نبود
رئیس سازمان انرژی اتمی دولت روحانی گفت: جلیلی سخت تصمیم میگیرد و یک مدیر جزئینگر است و مدیریت کلان با روحیه او سازگار نیست
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی دولت روحانی، گفتگویی با انتخاب انجام داده است.
اهم سخنان وی به شرح زیر است:
* {در پاسخ به سوال: گفته می شود که آقای جلیلی با مانع تراشی، جلوی توافق احیای برجام در دولت رئیسی را گرفته است}: توافق در آستانه تمام شدن بود؛ قرار بود شهید امیرعبداللهیان برای امضای توافق برود. ظاهرا در شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد می کنند که خواستهای را اضافه کنند و آن منجر به برهم خوردن توافق میشود.
*جلیلی و پزشکیان در زندگی خصوصیشان پاکدست هستند.
*رویکرد سیاسی و اجتماعی آنها متفاوت است.
*جلیلی سخت تصمیم میگیرد و یک مدیر جزئینگر است و مدیریت کلان با روحیه او سازگار نیست.
*اینقدر فروع روی او سیطره پیدا میکند که اصل از دست میرود.
*پزشکیان خلاف این است؛ کلان نگر است، او میگوید من اقتصاد را واگذار میکنم به اقتصاددانان و موانع را رفع میکنم.
*{در پاسخ به سوال: چه کسانی در دوره وزارت خارجه شما به سفارت انگلیس حمله کردند؟ الان این ها دور کدام کاندیدا هستند؟}: می خواستند دولت احمدی نژاد را با این حمله به سفارت انگلیس زمین بزنند. شما بروید نظرات برخی مسئولان آن زمان در مورد این اتفاق را بخوانید، کسانی که در اشغال سفارت هستند ببینید چه کسانی هستند.
*جلیلی پس از صدور قطعنامه 1929 علیه ایران در شورای امنیت، می گفت این قطعنامه خیلی مهم نیست.
*جلیلی نظرش این بود که ما روی بند 41 فصل هفت هستیم و مهم نیست اما به گفته دکتر ظریف، اینگونه نبود، چرا که در بند 42 مجوز اقدام نظامی علیه ایران داده می شود.
*فصل هفت بخش مهمی است و کشور را مخل و تهدید صلح جهانی معرفی می کند.
*{در پاسخ به سوال: چرا به رغم اجازه رهبری، جلیلی در مذاکرات محرمانه دوره شما با آمریکا کارشکنی می کرد؟}: جلیلی فکر میکرد ما رقیب او هستیم. ما گفتیم که مکمل شما هستیم و مذاکرات ما محرمانه است.
*بعد از مجوز آقا، ما قرار بود دو سه روز بعد برویم برای مذاکره، اما سه ماه طول کشید تا برویم، چون اقای جلیلی همراهی نمی کرد.
*دفعه ی دوم برای مذاکرات محرمانه، بدون هماهنگی با دبیرخانه شورای امنیت ملی، مذاکره کننده ها را فرستادیم که بعدا آقایان رفتند شکایت کردند.
*{در پاسخ به سوال: این درست است که علی رغم مجوز رهبری، جلیلی حاضر به پذیرش آن مجوز نبود؟}: جلیلی نظرش این بود که بود که نظر آقا [در مورد انجام مذاکرات محرمانه با امریکا] به این صورت نیست. در نهایت، احمدی نژاد نوشت که آقای جلیلی ما در جلسه حضور داشتیم که آقا چنین مجوزی دادند.
*ای خدا خودت روزی این اسناد مذاکرات محرمانه را منتشر کن.
*{در پاسخ به سوال: گفته می شود پس از مواجهه با مخالفت جلیلی، شما به امریکا پیام دادید که جهت هموارسازی مذاکرات محرمانه، در گفتگوها با جلیلی پیشنهادات مثبت و نرم بدهند}: جلیلی میخواست به مذاکرات آلماتی 1 برود؛ گفتم اگر خانم شرمن این دفعه در جلسه با شما همراهی کند، بعد از برگشت، با ما همراهی خواهید کرد؟ جلیلی گفت باشد. نهایتا خانم شرمن همراهی کرد؛ جلیلی هم به صورت علنی بعد از آلماتی1 رضایت مندانه صحبت کرد. بعد از برگشت، جلیلی اما گفت کوتاه آمدن امریکا به خاطر منطق قوی من بوده. در نهایت هم در دور بعدی مذاکرات جلیلی در آلماتی، همه چیز به هم ریخت.
*{درپاسخ به سوال: چرا جلیلی در دوره وزارت خارجه شما، مانع گرم شدن روابط با عربستان بود؟}: دبیرخانه شورای امنیت ملی علاقه مند به گرم شدت روابط ایران و عربستان نبودند.
*مخالفت ها به حدی بود که پس از فوت ولیعهد عربستان برای رفتن به مراسم ایشان، مجبور شدم از حضرت آقا اجازه بگیرم.
*سفر من به عربستان مثل آب روی آتش بود.
*سفر بعدی به منزل وزیر خارجه عربستان رفتم و میخواستیم روابط را تنظیم کنیم.
*داشتیم در جهت بهبود روابط حرکت میکردیم ولی دوستان در داخل راغب نبودند.
* 13 سال فرصت از دست دادیم.
*آن زمان اینطور رفتار میکردند اما امروز گفتند کار بسیار خوبی است.
27218
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1928048