اقتدار غذایی برنامه اصلی تحول دولت سیزدهم در بخش کشاورزی است
اردبیل - ایرنا - مدیرکل هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی کسب اقتدار غذایی را برنامه اصلی تحول دولت سیزدهم در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: اقتدار غذایی به عنوان نیاز کشور باید در همه بخشهای سیاست گذاری، برنامهریزی و اجرایی کشور نهادینه شود.
به گزارش ایرنا، هوشنگ محمدی روز چهارشنبه در آیین معرفی رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، اقتدار غذایی را لازمه تامین اقتدار ملی دانست و بیان کرد: در صورت تحقق هدف متعالی اقتدار غذایی، اشتغال پایدار امنیت غذایی مستمر، سودآوری تولید در بخش کشاورزی و ارزیآوری نیز محقق شده و بسیاری از مسائل کشور در دل همین اقتدار غذایی حل خواهد شد.
وی افزود: ایران اسلامی از اقتدار نظامی عبور کرده و با تلاش 4.5 میلیون نفر تولید کننده بخش کشاورزی، 300 هزار مهندس کشاورزی و 80 هزار نفر خادم تولیدکنندگان در همه زیرمجموعههای وزارت جهاد کشاورزی، به مرحله کسب اقتدار غذایی وارد شده است.
مدیرکل هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی، بار اصلی تولید در بخش کشاورزی کشور را بر دوش تولیدکنندگان بخش خصوصی عنوان کرد و ادامه داد: سیاستگذاران دولتی، فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی، تشکلها و اتحادیهها و فعالان صنایع تبدیلی از جمله پایههای کسب این اقتدار غذایی هستند.
وی با اشاره به فراهم بودن همه ظرفیتها و ابزارها برای تحقق اقتدار غذایی در سطح کشور گفت: 96 درصد امور کشاورزی کشور در اختیار بخش خصوص است و چهار درصد باقیمانده هم، خادمان این گروه تولید کننده در وزارت جهاد کشاورزی هستند.
محمدی اظهار کرد: ایران بزرگ، 18 میلیون هکتار اراضی زراعی قابل کشت دارد و باید از این ظرفیت وسیع برای کسب اقتدار غذایی و در نهایت تامین امنیت ملی کشور استفاده شود.
وی کم کردن فرایند صدور مجوزهای تولید در بخش صنایع تبدیلی حوزه کشاورزی به 35 روز را از جمله راههای کسب و تقویت امنیت غذایی ذکر کرد و با تاکید بر این که سرمایهگذار بخش کشاورزی نباید در پشت درها معطل مجوز بماند، افزود: با تلاش جهادی میتوان فرایند صدور این مجوزها را به کمتر از 15 روز هم کاهش داد.
مدیرکل هماهنگی امور استانهای وزارت جهاد کشاورزی، تولید بیش از 130 میلیون تن محصول کشاورزی و ورود ایران به جمع کشورهای صادر کننده مرغ، تخم مرغ و شیر خشک را از جمله دستاوردهای این بخش در سالهای اخیر اعلام کرد و ادامه داد: این میزان تولید، نشان دهنده پویایی تولید در بخش کشاورزی کشور است.
وی با اشاره به قرار گرفتن استان اردبیل در ردیف 15 استان برتر تولید کننده محصولات و فرآوردههای کشاورزی با بیش از چهار میلیون تن محصول گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود، این استان میتواند در ردیف پنج استان اول در تولید بخش کشاورزی کشور قرار گیرد.
محمدی، فعالیت بیش از 120 هزار تولید کننده در بخش کشاورزی را ظرفیت عظیم اقتصادی در استان اردبیل برشمرد و اضافه کرد: بخش کشاورزی این استان نقش موثری در تولیدات داخلی و تامین نیاز کشور به برخی محصولات دارد.
معاون استاندار: رشد بخش کشاورزی و صنعت استان اردبیل چشمگیر بوده است
معاون امور اقتصادی استانداری اردبیل نیز در این آیین با اشاره به رشد حدود یک درصدی بخش کشاورزی و 1.7 درصدی بخش صنعت در سهم اشتغال استان طی سال 1399 گفت: این رشد در بخش صنعت و کشاورزی استان چشمگیر بوده و باید تقویت شود.
یاسر عبداللهی از تدوین برنامه برای توسعه اقتصادی استان در سه محور کشاورزی، صنعت و گردشگری برای سال 1401 خبر داد و افزود: در قالب این برنامه، کلیه طرحهای قابل افتتاح برای سال آینده احصا شده و برای فعالسازی آنها برنامهریزی دقیق انجام شده است.
وی بیان کرد: استان اردبیل حدود چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند ولی ظرفیت صنایع تبدیلی این استان حدود 2 میلون تن است و بر این اساس باید در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی و جلوگیری از خامفروشی، سرمایهگذاری اساسی انجام شود.
عبداللهی صدور 266 جواز تاسیس صنایع تبدیلی کشاورزی، جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر را از جمله برنامههای محوری مدیریت استان برای تقویت بخش تولید کشاورزی استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: با تکمیل پروژه آبیاری در پایاب سدهای احداث شده، قابلیتهای استان در بخش تولیدات کشاورزی بیش از پیش شکوفا خواهد شد.
وی تکمیل و بهبود الگوی کشت، ایجاد پایانههای محصولات کشاورزی، توسعه انبارها و سردخانهها و تکمیل طرحهای کشت گلخانهای را از جمله راهکارهای تقویت بخش کشاورزی در دولت سیزدهم در سطح استان اردبیل ذکر کرد.
فرسایش خاک و تامین آب، 2 چالش جدی بخش کشاورزی استان اردبیل است
رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این آیین، فرسایش خاک و تامین آب را 2 چالش جدی بخش کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد.
خلیل نیکشاد فعالیت بیش از 120 هزار نفر بهرهبردار کشاورزی و تولید بالغ بر چهار میلیون تن محصول را ظرفیت بزرگی برای اقتصاد این استان دانست و گفت: 96 درصد شاغلان بخش کشاورزی استان مربوط به بخش خصوصی هستند و سرریز سرمایه و نیروی انسانی این بخش، حوزه صنعت، خدمات و اشتغال استان را نیز فعال کرده است.
وی با برشمردن موفقیت و ظرفیتهای اقتصاد کشاورزی استان اردبیل در زمنیه آبیاری نوین، تاسیس گلخانه و بیمه کشاورزی، اثرگذاری بخش کشاورزی در متغیرهای اقتصادی از جمله در اشتغال، تولید اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده در همه بخشهای اقتصادی استان را بالا و اساسی دانست.
رئیس قبلی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: طی چند سال گذشته، به رغم رکود در بسیاری از بخشهای اقتصادی، بخش کشاورزی رشد 8.4 درصد داشته و با این ظرفیت، بیش از 80 درصد نیاز داخلی کشور توسط فعالان این بخش تامین و تولید شده است.
وی افزایش میزان تولیدات بخش کشاورزی از 20 میلیون تن به 120 میلیون در سالهای بعد از انقلاب را دستاوردی شگرف خواند و بیان کرد: همه فعالان در بخش خصوصی در تحقق و کسب این موفقیت نقش اصلی داشتهاند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل: برنامهمحور کار خواهم کرد
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، برنامهمحوری و پیگیری امور جهاد کشاورزی استان در قالب برنامه تدوین شده توسط وزارت جهاد کشاورزی را اولویت کاری خود در دوره مدیریت جدید در این استان ذکر کرد.
نادر تقیزاده افزود: پیگیری امور کشاورزی استان اردبیل بر مبنای برنامه تدوین شده ملی و استانی و نیز اجرای برش استانی سند راهبردی بخش کشاورزی، موجب رونق تولید، رشد ارزش افزوده و کاهش ریسک در تولید در این استان خواهد شد.
وی حمایت از سرمایهگذاران در بخش تولید کشاورزی را ضروری خواند و اضافه کرد: بدون حضور جدی فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی، توسعه کشاورزی و به تبع آن توسعه اقتصادی استان اردبیل میسر نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، در این آیین ضمن قدردانی از خدمات خلیل نیکشاد رئیس پیشین سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، نادر تقیزاده به عنوان سرپرست این سازمان معرفی شد.
استان اردبیل 18 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل 1.09 درصد از مساحت کل کشور ایران است.
43.6 درصد از مساحت این استان شامل 817 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 50.4 درصد معادل 949 هزار هکتار مرتع، 3.5 درصد برابر با 63 هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل 778 هزار هکتار است که 515 هزار هکتار آن به صورت دیم و 225 هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در 39 هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر چهار میلیون تن محصول کشاورزی در استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.