چهارشنبه 3 بهمن 1403

اقتصاد دانش بنیان در برنامه توسعه کشاورزی نقش اصلی را دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقتصاد دانش بنیان در برنامه توسعه کشاورزی نقش اصلی را دارد

سنندج - ایرنا - نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه توسعه بخش کشاورزی در دولت تصویب شده و بزودی ابلاغ می‌شود که در آن اقتصاد دانش بنیان نقش اصلی برنامه توسعه کشاورزی را دارد.

به گزارش ایرنا، مهدی فتحی روز شنبه در بازدید از پارک علم و فناوری کردستان در سنندج اظهار داشت: به عنوان عضو فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان، امیدوارم با توجه به شعار سال که با محوریت پارک‌های علم و فناوری است بتوانیم با استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و تدوین قوانین، گام‌های بلندی در راستای توسعه ملی و کردستان برداریم.

وی با تاکید بر تعامل و همکاری مجمع نمایندگان استان کردستان و پارک علم و فناوری گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای کردستان به ویژه در بخش کشاورزی، برای کمک به جهش تولید در این حوزه، نیاز است بستر شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان در این عرصه مهیا شود.

عضو فراکسیون دانش بنیان مجلس افزود: باید توجه کنیم اکنون جهان به سمتی می رود که اقتصاد و کسب و کارها از مدل سنتی در حال تبدیل شدن به مدلی نوین است و کشور ما هم چاره‌ای جز تغییر نگاه اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان ندارد.

فتحی تاکید کرد: مجلس هم در این حوزه و حوزه کسب وکار برای تامین منافع مردم اقداماتی را انجام داده و خواهد داد.

وی یادآور شد: تلاش همه ما باید استفاده حداکثری از ظرفیت استان برای توسعه اشتغال پایدار باشد و در این مسیر فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان و مجمع نمایندگان استان به عنوان همکار و همگام با پارک علم و فناوری کردستان تمامی تلاش خود را به کار خواهند بست.

فعالیت 120 واحد فناور در کردستان

رییس پارک علم و فناوری کردستان هم در این بازدید اظهار داشت: 120 واحد فناور در پارک علم و فناوری فعال هستند که از این تعداد 37 شرکت دانش‌بنیان و 16 شرکت خلاق است و زمینه اشتغال 743 جوان نوآور، فناور و فارغ‌التحصیل دانشگاهی را فراهم آورده است.

حامد قادرزاده با تاکید بر سیاست گسترش پارک علم و فناوری کردستان و فرهنگ نوآوری و فناوری به تمامی نقاط استان، اظهار داشت: مراکز رشد مریوان، قروه و بیجار و همچنین مراکز نوآوری شهرستان‌های سنندج، مریوان، دیواندره، سقز و بیجار در این راستا ایجاد شده‌اند و امید بر این است که در آینده تمامی شهرستان‌ها در صورت شناسایی پتانسیل و همت همه دارای مرکز رشد باشند.

وی دغدغه اصلی خود را تشکیل ستاد توسعه دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: برای بهره‌گیری از فرصت پیش‌آمده در سال 1401، ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان برای توسعه در مسیر متنوع‌سازی زیست‌بوم نوآوری است که در کردستان با توجه به پتانسیل‌های موجود در حوزه معدن، کشاورزی و صنایع دستی می‌توان با استفاده از فناوری در زمینه بین‌المللی‌سازی فعالیت‌های فناورانه، صادرات و رفع معضل بیکاری موثر باشد.

رییس پارک علم و فناوری کردستان افزود: امسال سال تحول ساختاری است و با توجه به تاکید بر واژه دانش‌بنیان در شعار سال، پارک علم و فناوری به عنوان هسته تعاملات فناورانه و نوآورانه اهمیت بیش از پیش می‌یابد و این مهم فقط با همدلی، هم‌افزایی و تعامل همه دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان مجلس و نهادهای تصمیم‌گیر استان میسر است.

قادرزاده با اشاره به فلسفه وجودی پارک‌های علم و فناوری گفت: پارک‌های علم و فناوری کشور به راستی یکی از مردمی‌ترین نهادهای علمی هستند و با توجه به ظرفیت بالای نیروهای انسانی متخصص و متعهد در استان امید است بتوانیم به رشد مناسب اقتصادی و توسعه و اشتغال پایدار دست یابیم.

وی یکی از دغدغه‌های اصلی پارک علم و فناوری کردستان را ارتقای رتبه دانست و گفت: با وجود تمام دستاوردهای پارک و همکاران در چند سال گذشته، به دلیل عدم تخصیص زمین مناسب در راستای گسترش فعالیت‌ها، پارک علم و فناوری کردستان نتوانسته است به سطح دو ارتقا یابد که این ارتقای رتبه، موجب افزایش بستر مناسب برای حضور نوآوران، فناوران، نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و در نتیجه توسعه مبتنی بر دانش خواهد بود.

وی با گلایه از برخی کارشکنی‌ها در سطح استان گفت: متاسفانه برخی از مسئولین استانی با سنگ‌اندازی در مسیر اختصاص زمین به پارک، موجبات عقب ماندگی استان را فراهم آورده‌اند که امید است با ایجاد همدلی و تعامل بتوانیم از این مشکل نیز عبور نماییم.

رییس پارک علم و فناوری کردستان با اشاره به نشست مشترک روسای پارک‌های علم و فناوری و معاون علمی - فناوری ریاست جمهوری و وزیر عتف، اظهار داشت: طرح‌هایی در وزارت عتف و معاونت علمی - فناوری ریاست جمهوری در حال تدوین و اجراست که برخی از آنان می‌تواند به تغییر بنیادین در نگرش به اقتصاد دانش‌بنیان منجر شود.

قادرزاده ادامه داد: از جمله این طرح‌ها طرح توسعه اکوسیستم نوآوری استان‌ها (تانا)، شبکه‌سازی بین‌المللی و تقویت دیپلماسی فناوری و نوآوری و ایجاد سامانه ایده‌ها و نیازها (نان) است که همه این طرح‌ها در راستای حمایت از توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری با محوریت پارک‌های علم و فناوری می‌باشد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در این بازدید از چند شرکت و ساختمان در حال احداث پارک علم و فناوری کردستان واقع در دانشگاه پیام نور نیز دیدن و بر اتمام سریع این ساختمان برای استقرار شرکت‌ها و واحدهای فناور تاکید کرد.

برچسب‌ها

اقتصاد دانش بنیان در برنامه توسعه کشاورزی نقش اصلی را دارد 2