اقتصاد مقاومتی
اقتصاد مقاومتی
به اذعان منابع غربی، شواهد حاکی از آن است که یک سیستم مالی مخفی به ایران کمک کرد تا این کشور در برابر تحریمهای آمریکا مقاومت کند.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حذف بوروکراسی، اصلاح قوانین وتسهیل گری در صدور مجوزها را از راهکارهای تحقق شعار سال و افزایش دو برابری تعداد شرکتهای دانش بنیان دانست.
اقتصادنیوز نوشت: هنری روم معاون رئیس تحقیقات گروه اوراسیا در مقالهای برای فارنافرز با عنوان «محدودیتهای یک توافق هستهای جدید»، با طرح این پرسش که «چرا ایرادات توافقنامه اصلی حل نشده باقی می مانند؟»، چشمانداز توافق احتمالی جدید را ترسیم کرده و آنچه بقای آن را در آینده تهدید میکند شرح داده است:
تهران - ایرنا - دیپلماسی اقتصادی و تجارت با همسایگان از اهم برنامههای دولت سیزدهم بود که در این راستا اقدامات مهمی انجام شد و طی شش ماه اخیر رشد 48 درصدی صادرات کالاهای ایرانی را به 15 کشور همسایه رقم زد که اقدام مهمی در جهت تاب آوری اقتصاد است.
تهران - ایرنا - دهیاریها نقش مهمی در هماهنگی دستگاههای اجرایی و پیگیری امور آنها و تسهیل فرآیند انجام امور در سطح محلی دارند و به نوعی الگو و نمادی موفق در عرصه مدیریت محلی محسوب میشوند.
درحالیکه موانع پیش روی توافق احیای برجام یکی پس از دیگری مرتفع، و طرفها به خط پایان نزدیک میشوند، نواقص توافق اصلی حل نشده باقی میمانند. هنری روم، تحلیلگر مسائل ایران در گروه اوراسیا ضمن بررسی این نواقص، درباره چالشهای پیش روی توافق هستهای بالقوه، گمانهزنی کرده، و نوشته است: «رایزنی و مذاکره برای احیای این توافق چالش برانگیز بود اما حفظ این توافق به احتمال زیاد دشوارتر است».
سرپرست دانشگاه پیام نور گفت: این دانشگاه در گستره ملی و بین المللی میتواند نقش به سزایی در تولید ملی مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان و توسعه کارآفرینی و برآورده کردن منویات معظم له ایفا کند.
علی حدادی گفت: باید در جابجایی ها نیروهای انقلابی، ارزشی و باورمند به حمایت همه جانبه از تولید در عرصه های گردشگری، کشاورزی و صنعت در راس امور قرار بگیرند.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، در پیامی با تبریک فرارسیدن سال نو تاکید کرد که نتیجه اعتماد به توان و دانش داخلی و شرکتهای دانشبنیان، توسعه صنعت پتروشیمی، افزایش سطح داخلیسازی در صنعت، کاهش بیش از پیش خام فروشی، خلق حداکثری ثروت و اشتغالزایی است.
تهران - ایرنا - نامگذاری سالها در پیامهای نوروزی رهبر معظم انقلاب، از 23 سال پیش باب شده اما ایشان پیشتر نیز مباحث مهمی را مطرح کردهاند؛ از تاکید بر «تحول درونی و اصلاح امور» و «تحکیم معنویت» تا «عدالت اجتماعی»، «وجدان کاری، انضباط اجتماعی، انضباط اقتصادی» و «ضرورت پرهیز از اسراف و حفظ ثروت کشور.»
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تولید محور پیشرفت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رفع فقر و توزیع درآمد است، گفت: لازمه عمل به دو شاخصه دانشبنیان بودن و ایجاد اشتغال پرهیز از شعارزدگی است.
در صورتی که تولید باتوجهبه دانش روز و در حمایت از دانش داخلی انجام گردد، علاوه بر افزایش توان رقابت تولیدکنندگان رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی را به ارمغان خواهد آورد.
در حالی که کارشناسان تاکید دارند، رشد اقتصادی بدون اشتغال، دستکم برای دهکهای پایین درآمدی رشد نامطلوبی خواهد بود؛ بر این اساس حاکمیت - و بهطور خاص دولت - روی ایجاد رشد اقتصادی در بخشهای اشتغالآفرین تمرکز کند.
گودرزی گفت: ظرفیت نخبگان و جوانان توانمند و تکیه بر قابلیت ها و شایستگی های کلیدی این کشور می توان در حوزه تولید جهش بزرگی را محقق می کند.
درحالی مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است به مسئله اقتصاد توجه دارند اما شواهد حاکی از این است که عملکرد مسئولان اجرایی در جهت عکس این موضوع پیش می رود.
یک زوج جهادگر در اقدامی زیبا و جهادی، هزینه جشن عروسیشان را برای ازدواج پنج زوج کم برخوردار در جنوب سیستان و بلوچستان اختصاص دادند و خود به برگزاری یک جشن ساده در بین مردم این منطقه بسنده کردند.