وزیر کار: در اقتصاد تورمی بخش زیادی از حقوق مردم از بین میرود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پنج محور اصلی مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: در یک اقتصاد تورمی بخش زیادی از حقوق مردم از بین میرود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نخستین همایش «مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی» روز پنجشنبه 22 اردیبهشت ماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این همایش با اشاره به پنج محور اصلی مفهوم اقتصاد مقاومتی، شامل مردمی بودن، دانشبنیان بودن، عدالت محوری، درونزایی و برونگرایی، تأکید کرد: این اصول از اسلامی بودن این نگاه برمیخیزد، چه اینکه اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلام است.
وی افزود: به صدر اسلام و مدیریت اقتصادی درخشان رسول اکرم هم که توجه میکنیم اصل و اساس فعالیتهای اقتصادی بر اساس عملکرد مردم شکل گرفته است. کتب تاریخی دراین زمینه توضیح میدهند که سرمایهگذاری عمدتاً مردمی بوده است. خیلی بهندرت برمیخوریم که پیامبر اکرم از سوی دولت سرمایهگذاری کرده باشند، بلکه عمدتاً ریلگذاری برای تسهیل سرمایهگذاری از سوی مردم بوده است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه کار حاکمیت تنظیمگری و نظارت بر فعالیتهاست اضافه کرد: در اقتصادهای جدید مقاطعی داریم که دولتها در اقتصاد حضور بسیار پررنگی دارند و گاهی متولی تولید و توزیع هستند، در برابر اینها مکاتبی هم هستند که بر رهایی اقتصادی تأکید دارند، برای مثال مکاتب کلاسیک چنین رویکردی دارند.
وی ادامه داد: در اقتصاد اسلامی یک اقتصاد دولتی داریم و یک اقتصاد مردمی. دولت باید ساماندهی کند که از ظرفیت مردم استفاده شود و در نهایت هم به سمت اهداف الهی هدایت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق خاطرنشان کرد: مبتنی بر اندیشه اقتصادی اسلامی مردم حقوق و تکالیفی دارند، هم مردم نسبت به خودشان و خانواده خودشان و هم نسبت به عموم جامعه مسئولیت دارند، و یک بخش از مردمیکردن اقتصاد ناظر به تکالیف مردم است.
وی افزود: در بخش دیگر، حقوق مردم در حوزه اقتصاد است. برای مثال در یک اقتصاد تورمی بخش زیادی از حقوق مردم از بین میرود. یکی از مؤلفههای مهم مردمیسازی رعایت حقوق مردم است.
عبدالملکی در پایان با اشاره به تسهیل نظام مجوزها در دولت فعلی تصریح کرد: دولت باید شریانها در اقتصاد را طوری تنظیم کند که زمینهسازی برای تحقق حقوق و تکالیف مردم انجام شود.