سه‌شنبه 6 آذر 1403

المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری

در بازی‌های المپیک توکیو سانایف هم حریفش را گاز گرفت تا بازهم یاد و خاظره لوئیس سوارز و حرکت جنجالی‌اش زنده شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رقابت های المپیک همواره و در تمام ادوار پر از حواشی جذاب و دیدنی بود که گاهی حتی از خبر کسب مدال یک ورزشکار هم بیشتر دیده می‌شود. به همین دلیل با هم نگاهی خواهیم داشت به حواشی جذاب‌تر از متن رقابت‌های المپیک توکیو.

*طلایی برای پدر!

جید کری، ژیمناست آمریکایی پس از قهرمانی در ماده حرکات زمینی ژیمناستیک بانوان المپیک 2020، مدال طلا را به مربی خود تقدیم کرد، برایان کری مربی فرزند خود در مسابقات بود.

*محروم تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری!

مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین‌المللی المپیک: الزام‌های آژانس جهانی ضددوپینگ درباره ورزشکاران روسیه تا پایان المپیک زمستانی 2022 باقی خواهند ماند و هیچ چیزی تغییر نمی‌کند. ما همواره قوانین را به خبرنگاران و سرویس‌های رسانه‌ای یادآوری می‌کنیم. ما نمی‌توانیم افراد را از پوشیدن پیراهن‌های دارای شعار و... منع کنیم، با این وجود اینها قوانین هستند. ما یکی از طرف‌های پرونده اختلافی آژانس جهانی ضددوپینگ (WADA) و کمیته ملی المپیک روسیه بودیم. WADA می‌گوید همه باید از قوانین تبعیت کنند و هر چیزی لازم است با احکام آنها مطابقت داشته باشد. کاری که ما انجام می‌دهیم رعایت قوانین است، هر چند این کار در همه مجموعه‌های ورزشی المپیک توکیو آسان نیست. فکر می‌کنم دستورالعمل‌های مربوط به روسیه تا پایان المپیک زمستانی 2022 باقی می‌ماند. دادگاه عالی ورزش تمامی ورزشکاران روسی را تا پایان دسامبر 2022 از حضور در المپیک و مسابقات جهانی زیر پرچم کشورشان محروم کرد.

*طلای وزنه‌برداری با چاشنی رکوردشکنی!

لی ون ون 21 ساله با سهولت 140 کیلوگرم را در حرکت یک ضرب و 180 کیلوگرم در حرکت دو ضرب وزنه می‌برد بالای سر برده و در هر دو وزنه موفق به شکستن رکورد المپیک شد. این ورزشکار جوان در مجموع با وزنه 320 موفق به کسب مدال طلای المپیک در این دوره شد. البته خود لی ون ون در رقابت‌های جهانی موفق به ثبت مجموع 335 کیلوگرم هم شده بود و اینجا در توکیو موفق به تکرار آن رکورد نشد. بعد از اینکه داوران حرکات لی ون ون را تایید کردند، او با خوشحالی مربی خود را نیز روی صحنه آورد و هر دو نفر در مقابل گروه داوران تعظیم کردند. نزدیکترین رقیب او در این رقابت‌ها، امیلی کمپبل از تیم بریتانیا و قهرمان اروپا بود که در حرکت یک ضرب با 122 و در حرکت دو ضرب 161 کیلو را بالای سر برد و در مجموع با 283 کیلو به مدال نقره دست یافت. سارا روبلز از ایالات متحده با تنها با یک کیلو فاصله و بالا بردن وزنه 282 کیلوگرمی، در رتبه سوم قرار گرفت. لی ون ون در سال‌های اخیر عملکرد فوق العاده‌ای داشته و در این سن و سال موفق به کسب عناوین مهمی شده است. او در 19 سالگی با غلبه بر تاتیانا کاشیرینا از روسیه، دارنده عنوان قهرمانی فوق سنگین وزن جهان که البته این دوره در توکیو 2020 شرکت نکرده، قهرمان مسابقات جهانی نیز شد.

*اشک بعد از قهرمانی!

گرچه قبل از شروع مسابقات تنیس به نظر می رسد چین لانگ، ورزشکار چینی از بخت فراوانی برای دریافت مدال طلا برخوردار باشد، اما ویکتور اکسلسن در فینال دست به کار بزرگی زده و از تکرار عنوان قهرمانی چن لانگ جلوگیری کرد. اکسلسن که در بازی های ریو 2016 برنز گرفته بود، از همان ابتدا تهاجمی ظاهر شده و در اول با نتیجه 21 بر 15 و در ست دوم با نتیجه 21 بر 12 موفق به کسب پیروزی شده و مدال طلا را به خود اختصاص داد. چن لانگ که در المپیک ریو در سال 2016 موفق به کسب عنوان نخست شده بود، نتوانست در توکیو این موفقیت را تکرار بکند. در واقع چن لانگ قصد داشت به دومین ورزشکار چینی تاریخ تبدیل شود که در دو المپیک پشت سر هم در این ورزش قهرمان می شود. لین دان، دیگر تنیسور بزرگ اهل این کشور در بازی های پکن 2008 و لندن 2012 دست به چنین کار بزرگی زده بود. همچنین امروز آنتونی سینیسوکا گینتینگ از اندونزی با غلبه بر کوین کوردون از گواتمالا موفق به قرار گرفتن در سکوی سوم و کسب مدال برنز این رقابت ها شد. ویکتور اکسلسن که بعد از کسب مدال طلا به شدت احساساتی شده بود، نتوانست جلوی اشک های خود را بگیرد.

*این زن، یک زن نیست!

یکی از موضوعات مناقشه برانگیز در دوومیدانی بار دیگر بحث برانگیز شده است. در تست‌های رقابت‌های 200 متر بازی های المپیک 2020 توکیو، یکی از نفرات برتر کریستین امبوما، زن دونده ای از نامیبیا، است. او در مرحله نیمه‌نهایی رکورد 21.97 را ثبت کرد. او 18 ساله است و یکی از ورزشکارانی است که مبتلا به هایپرآدرونژنیسم است. وضعیتی که در آن بدن بیش از حد طبیعی هورمون‌های تولید شده توسط تستوسترون را دارد. امبوما که توسط دوومیدانی جهانی مجبور به رقابت در مسابقات سرعت شده است، هیچ‌کس را نسبت به عملکرد خود بی‌تفاوت نگذاشت و انتقادات زیادی نیز از حضور او در این رقابت‌ها شده است. یکی از سرسخت‌ترین منتقدان امبوما مارسین اورباس، دونده سابق لهستانی، است که ممکن است رکورد 20 ثانیه (19.98) خود را از دست بدهد. اورباس گفت: "من می‌خواهم درخواست کنم تا از امبوما یک آزمایش کامل صورت بگیرد تا مطمئن شویم که او یک زن است." این دونده لهستانی معتقد است که مشکل به راحتی قابل تشخیص است. اورباس گفت: "مزیت تستوسترون بیشتر امبوما نسبت به سایر شرکت کنندگان با چشم غیر مسلح هم دیده می شود. در ساختار بدن، حالت حرکت، تکنیک، در عین حال در سرعت و استقامت هم به شدت مشخص است." اورباس وضعیت فیزیکی و قدرت امبوما را با وضعیت فیزیکی که خودش در 18 سالگی داشته مقایسه می کند: "او پارامترهای یک پسر 18 ساله را دارد. در مورد من، من در آن سن رکورد 22.01 را داشتم. او رکورد 21.97 را در توکیو ثبت کرد." از نظر اورباس این بی‌عدالتی‌ست که امبوما به دلیل این وضعیت هورمونی با راحتی رکوردهای جهانی را بشکند: "با پیشرفت و بهبود در تکنیک خود، او به زودی از رکورد 21.00 در 200 و 47.00 در 400 عبور خواهد کرد. ما هم‌چنان فکر می کنیم که این کار عادلانه و در شرایط برابر است اما این قطعا بی عدالتی آشکار و گستاخانه علیه زنان است." به همین دلیل اورباس درخواست آژمایش گرفتن از امبوما را دارد: "اگر او سطح تستوسترون بالاتری نداشت پس همه چیز طبیعی و نرمال است. و با وجود این او مجاز به شرکت در المپیک و رقابت با زنان است. و اگر چنین نبود، او باید از درمان کاهش تستوسترون استفاده کند. تا آن زمان نباید اجازه داده شود او در چنین فضایی رقابت کند. "

*اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره دونده بلاروسی!

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت: رژیم لوکاشنکو قصد داشت سرکوب دیگری در سطح جهانی انجام دهد و سعی کرد کریستین تیمانوفسکا، دونده بلاروسی را به دلیل استفاده از حق آزادی بیان مجبور به ترک توکیو کند. چنین اقدام‌هایی روح المپیک را تضعیف می‌کند و نقض‌کننده حقوق بشر است. این یک موضوع غیرقابل قبول است. مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) نیز گفت: این کمیته تحقیقات خود را در مورد پرونده دونده بلاروسی آغاز کرده است. امروز منتظر دریافت گزارشی از کمیته ملی المپیک بلاروس هستیم. باید تمام حقایق و افراد دخیل در این پرونده روشن شوند. کریستین تیمانوفسکا برای آینده خود برنامه‌ریزی می‌کند. او در جای امنی است. ما با IOC برای کمک به این پرونده در ارتباط هستیم.

این درحالی‌ست که تیمانوفسکایا در جمع خبرنگاران در ورشو، پایتخت لهستان گفت: من هنوز به پناهندگی سیاسی در لهستان فکر نکرده‌ام و می‌خواهم به ورزش ادامه دهم. این دونده بلاروسی افزود: تنها چیزی که اکنون به آن فکر می‌کنم ادامه ورزش حرفه‌ای است. تعجب می‌کنم که وضعیت من به چنین فاجعه بزرگ سیاسی تبدیل شد. این فقط یک موضوع ورزشی است و اشتباهی رخ داد. من آماده‌ام تا در صورت اطمینان یافتن از نبودن خطر و مشکلی به بلاروس بازگردم. انتخاب لهستان هم پس از تماس با خانواده‌ام صورت گرفت. در این کشور این امکان وجود دارد که گاهی یکدیگر را ملاقات کنیم. کریستین تیمانوفسکا کریستین تیمانوفسکا به درخواست مقام‌های دولتی بلاروس پیش از رقابت در مسابقات دووومیدانی المپیک توکیو به کشورش فرا خوانده شد. این دونده بلاروسی که اعلام کرده تحت فشار بسیار زیادی قرار دارد، پس از تهیه شدن بلیت بازگشت به بلاروس در فرودگاه توکیو از سوار شدن به هواپیما خودداری و از پلیس ژاپن و کمیته بین‌المللی المپیک درخواست کمک کرد. او روز گذشته با دریافت ویزای بشردوستانه لهستان راهی این کشور شد.

*حضور تماشاگران در المپیک ممنوع‌التماشاگر!

در حدود هزار تماشاگر در مسابقات دوچرخه‌سواری المپیک 2020 توکیو که در استان شیزوکای ژاپن برگزار می‌شود، حضور یافتند. مسابقات دوچرخه‌سواری المپیک توکیو درحالی شیزوکا آغاز شد که در این استان بر خلاف توکیو هیچ اقدام سختگیرانه‌ای برای قرنطینه وجود ندارد. در توکیو با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا شرایط اضطراری تا پایان ماه جاری میلادی تمدید شد. به همین دلیل رقابت‌های المپیک 2020 در توکیو بدون حضور تماشاگران برگزار می‌شود.

*منطقه شنا ممنوع!

تیم ملی شنای همزمان یونان به دلیل ابتلای پنج ورزشکار این تیم به ویروس کرونا از رقابت در المپیک توکیو کنار گذاشته شد. تست کرونای 2 عضو تیم ملی شنای یونان روز گذشته مثبت اعلام شد و امروز نیز سه ورزشکار دیگر این تیم به این ویروس مبتلا شدند. کمیته برگزاری المپیک توکیو تیم ملی شنای همزمان یونان را از مسابقات کنار گذاشت و ضمن قرنطینه کردن‌شان از آنها خواست هر چه زودتر دهکده المپیک را ترک کنند.

*خداحافظی برادران افسانه‌ای! در پایان مسابقه تیم ملی بسکتبال اسپانیا در مرحله یک چهارم نهایی المپیک توکیو که مقابل فرانسه 95 بر 81 تن به شکست داد و از دور رقابت‌ها کنار رفت، پائو و مارک گسول دو برادری که سال‌ها در تیم ملی اسپانیا حضور داشتند و به همراه این تیم سابق عناوین متعددی از جمله طلای جهان و نقره و برنز المپیک شدند، از تیم ملی کشورشان خداحافظی کردند. پائو گسول با 41 سال، مسن ترین بازیکن این دوره بود. مارک نیز با 36 سال سن یکی از با تجربه ترین بازیکنان محسوب می‌شد.

*کمی به من زمان دهید!

میخایین لوپز اسطوره کشتی کوبا و جهان درباره شرکت در المپیک پاریس گفت: کمی به من زمان بدهید. الان می خواهم یادی کنم از پرواز برگشتم به هاوانا از آتن در سال 2004. در المپیک پنجم شده بودم و پدرو والس که متاسفانه هرگز فرصت وداع با او را پیدا نکردم گفت که من روزی بهترین کشتی گیر دنیا خواهم شد و رکوردی ثبت می کنم که هیچکس نتوانسته به آن برسد. امروز آن پیش بینی به واقعیت پیوست.

*از ریو تا توکیو با درخشش طلای المپیک!

الین تامپسون دونده جامائیکایی که چند روز پیش در دوی 100 متر بانوان به مدال طلا رسیده بود، مدال طلای دوی 200 متر المپیک 2020 را هم به دست آورد. تامپسون در المپیک ریو نیز قهرمان این دو بخش شده بود تا به نوعی از عناوین قهرمانی خود دفاع کرده باشد.

*ماسک بزنید تا گاز نگیرید!

نور اسلام سنایف کشتی گیر قزاقستانی در رقابت‌های وزن 57 کیلوگرم المپیک توکیو به مصاف رقیب خود از هند یعنی راوی داهیا رفت و در در حین رقابت دست به یک اقدام عجیب زد و دست حریف خود را گاز گرفت. وقتی راوی از تشک خارج شد، آشکارا احساس درد می کرد و به کمک کیسه یخ توانست به کشتی برگردد و در نهایت نیز 9-2 پیروز شد. گاز گرفتن سانایف یادآور حادثه ای بود که در نیمه نهایی المپیک 2012 لندن رخ داد. آنجا سوشیل کومار متهم به گاز گرفتن گوش آخزورک تاناتروف حریف قزاقستانی اش شده بود. ویدئوها نشان می دادند که سوشیل که در آن مسابقه 0-3 عقب افتاده بود، احتمالا گوش تاناتروف را گاز گرفته است. تاناتروف خون روی گوشش را به داور نشان داد اما اعتراض جواب نداد. سوشیل در نهایت به فینال راه یافت ولی نقره گرفت. این اقدام کشتی‌گیر قزاقستانی با واکنش فدراسیون جهانی کشتی روبرو شد و آنها تاکید کردند که این کار یک خطای محرز است اما سانایف هرگز در تقابل با کومار این اقدام را به عمد انجام نداده است. در بیانیه آنها در این رابطه آمده است: "فدراسیون بین المللی کشتی نتیجه گرفت که این اقدام کاملا غیر عمدی بوده و هیچ مجازاتی نیز برای سانایف در پی نخواهد داشت."

*دختر کو ندارد نشان از پدر!

الید مک اینتایر به مدال طلا قایق بادبانی المپیک 2020 رسید، پدرش مایکل نیز 33 سال پیش در المپیک 1988 سئول در همین رشته مدال طلا کسب کرده بود. الید مک اینتایر یکی ازموفق‌ترین ملوانان زن تاریخ المپیک است.

*فراموشی دوچرخه‌سوار آسیب‌دیده هلندی

لورن فن‌ریسن، دوچرخه‌سوار هلندی پس از سانحه در مسابقات ماده کایرین رشته دوچرخه‌سواری المپیک 2020 توکیو با آسیب‌های جدی مواجه شده است. این ورزشکار پس از سانحه در پیست، هوشیاری‌اش را از دست داد و نتوانست پیست را به تنهایی ترک کند و بابرانکارد به آمبولانس منتقل و سپس راهی بیمارستان شد. بر اساس تشخیص پزشکان؛ فن‌ریسن دچار شکستگی دنده‌ها، استخوان ترقوه و کبودی ریه شده است. همچنین این ورزشکار هلندی لحظه سانحه را به خاطر نمی‌آورد. لورن فن‌ریسن، دوچرخه‌سوار اهل هلند و کتی مارچانت انگلیسی در پیست مسابقه نخست مرحله یک‌چهارم نهایی ماده کایرین المپیک 2020 توکیو با هم برخورد کردند. مارچانت این مسابقه را با قرار گرفتن در رده پنجم به پایان رساند اما دوچرخه‌سوار هلندی با برانکارد به بیرون از پیست انتقال یافت و در نهایت راهی بیمارستان شد تا تحت درمان قرار بگیرد.

*دوپینگ آقای سرعت؟

قهرمانی لامون مارسل جیکوبز دونده ایتالیایی که موفق شد در دوی 100 متر بازی‌های المپیک 2020 توکیو با ثبت زمان 9.80 ثانیه به عنوان قهرمانی برسد و مدال طلای این ماده را از آن خود کند، باعث شد تا نشریه «واشنگتن پست» آمریکا با اشاره‌ای به موارد قبلی دوپینگ بنویسد که «تاریخ دوومیدانی به پیشرفت‌های ناگهانی و بزرگ مظنون است». نشریه انگلیسی «تایمز» هم در مقاله‌ای با تیتر «تاریخ سیاه دو و میدانی با دوپینگ» به این مورد اشاره کرد که ورود هر ستاره جدید، میزان شکاکیت را بالاتر می‌برد. جیووانی مالاگو، رئیس کمیته ملی المپیک ایتالیا (CONI) می‌گوید سوء‌ظن دوپینگ علیه لامون مارسل جیکوبز شرم‌آور و ناخوشایند است. او در این باره به «رای رادیو اونو» ایتالیا گفت: اظهارات برخی از همکاران شما از هر نظر باعث خجالت و شرمندگی شدید است. ما در مورد ورزشکارانی صحبت می‌کنیم که در این مورد تحت کنترل‌های سیستماتیک و روزانه ضددوپینگ قرار می‌گیرند. وی افزود: وقتی یک رکورد ملی یا حتی قاره‌ای ثبت می‌کنید، این تعداد کنترل دوپینگ حتی دو برابر می‌شود، به طوری که تعداد کنترل‌ها چشمگیر می‌شود. این اتهامات واقعا ناخوشایند است و نشان می‌دهد که چگونه برخی قادر به پذیرش شکست نیستند.

انتهای پیام /

المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 2
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 3
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 4
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 5
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 6
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 7
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 8
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 9
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 10
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 11
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 12
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 13
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 14
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 15
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 16
المپیک توکیو | ماسک بزنید تا گاز نگیرید / محرومیت تا زمان آب شدن یخ‌های سیبری 17