الگوی کشت در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری اجرا میشود
شهرکرد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیتهای این استان گفت: سیاست الگوی کشت در بخش کشاورزی این استان مورد توجه قرار گرفته است و در همه سطوح این بخش اجرایی میشود.
ذبیحالله غریب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز شهرکرد به مناسبت دهه فجر تاکید کرد: تاکنون الگوی کشت به گونهای بوده است که توجیه اقتصادی را برای کشاورز به همراه داشته است و اکنون برنامه وزارت جهاد کشاورزی براساس الگوی کشت است، که در این زمینه سندی آماده شده تا از سال آتی برنامهریزیها براساس سیاستهای الگوی کشت انجام شود که هر استان مکلف است آنها را رعایت کند. وی ادامه داد: بهرهوری در تولید و صرفهجویی در مصرف آب از دیگر اولویتهای مدنظر در این سند است، به طوری که در یک برنامه 5 ساله باید تولید به دو برابر افزایش یابد. غریب گفت: رسیدن به این هدف کار دشواری است، در صورتی که منابع مالی از طریق بخش کشاورزی تامین شود و امکان فراهم شدن زیرساخت وجود دارد، همچنین میتوان با اجرای برنامه گسترده در زمینه اصلاح بذر، استفاده از اقام پر تولید و کشتهای گلخانهای به این مهم دست یافت.
رییس جهاد کشاورزی استان، بر استفاده از پتانسیلهای مغفول مانده بخش کشاورزی در استان تاکید کرد و گفت: آموزشهای مورد نیاز به خصوص در زمینه کشت گیاهان دارویی که گاهی به دلیل چرای بی رویه دام نابود میشوند، باید به افراد داده شود تا فرصتی برای اشتغال روستاییان نیز فراهم شود.
وی در ادامه تصریح کرد: جهادکشاورزی در کشت محصولات کشاورزی، به دنبال افزایش سطح نیست بلکه باید کیفیسازی و افزایش بهرهوری دنبال شود تا از این طریق توجیه اقتصادی را برای کشاورز به همراه داشته باشد. رییس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: کشاورزی در استان تنها محدود به زراعت، باغ و دامپروری نیست، بلکه باید تغییرات اصولی در تنوع بخشی محصولات تولیدی رخ دهد تا علاوه بر تولید محصولات متنوع و با کیفیت، نفعی نصیب کشاورز شود. وی تاکید کرد: در تمامی برنامهها به گونهای عمل میشود که پایداری کشاورزی همزمان با پایداری محیط زیست رخ دهد. غریب، در ادامه با اشاره به اینکه به تازگی تبلیغاتی سوء و اشتباهی نسبت به محصولات لبنی از جمله شیر رخ داد، بیان کرد: هدف از انجام چنین کارهایی، تخریب بازار، به خصوص ایجاد مشکل در صنعت دامپروری کشور است، به طوری که طی دو سال گذشته دام مولد را از کشور خارج و نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کردند.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری همچنین در ادامه این نشست گفت: همزمان با دهه فجر یکهزار و 341طرح در بخش کشاورزی استان تکمیل و آماده بهرهبرداری شده است، که در این دهه به بهرهبرداری میرسد.
غریب اظهار داشت: برای بهرهبرداری از این تعداد طرح کشاورزی استان در دهه فجر امسال یکهزار و 140 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی ادامه داد: از مجموع طرحهای تکمیل شده 30 طرح بزرگ صنعتی بخش کشاورزی با اعتباری افزون بر 300 میلیارد ریال بهرهبرداری میشود که 135 میلیارد ریال آن تسهیلات بانکی، 20 میلیارد ریال کمک دولتی بلاعوض و مابقی آورده بهرهبرداران است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این طرحها در حوزه مدیریت آب و خاک، بهبود امور گیاهی و بهبود امور دام است که با بهره برداری از آن، زمینه اشتغال 300 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم میشود و 660 خانوار نیز از مزایای این طرحها بهرهمند میشوند.
غریب، همچنین تعداد طرحهای تکمیل و آماده بهرهبرداری سنتی و کوچک در مناطق روستایی و عشایری استان در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال را یکهزار و 311 طرح کوچک در سطح شهرستانهای استان ذکر کرد و افزود: با بهرهبرداری از این تعداد طرح بخش کشاورزی سنتی، زمینه اشتغال یکهزارو 927 نفر فراهم میشود و یکهزار و 867 خانوار از مزایای طرحها بهرهمند خواهند شد.
وی، همچنین به تولید بیش از 7 هزار و 500 تن قارچ دکمهای صنعتی و سنتی در طول سال در این استان اشاره کرد و گفت: سرانه تولید قارچ در استان 7 کیلوگرم است در حالی که در سطح کشور 2کیلوگرم ثبت شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، سرانه تولید ماهی سردابی در استان را 22کیلوگرم عنوان کرد و افزود: سرانه تولید ماهی در سطح کشور تنها 2 کیلوگرم گزارش شده است.
غریب، همچنین سرانه تولید گوشت قرمز در استان را نیز بیش از دو برابر کشور عنوان کرد و گفت: سرانه تولید گوشت در استان 22کیلوگرم و سرانه کشور تولید این ماده پروتئینی 10 کیلوگرم است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، نیز با اشاره به وجود 42 هزار هکتار باغ در استان، تصریح کرد: سطح زیرکشت بادام در استان حدود 15 هزار هکتار و گردو 7 هزار هکتار است، همچنین مجموع تولیدات باغی در 190 هزار تن است. حمیدرضا دانش در این نشست، در خصوص کشت برخی از محصولات باغی در ارتفاع 2 هزار متری، گفت: محدودیتی در توسعه باغات در این اراضی وجود ندارد. وی بیان کرد: هدف در تولید محصولات باغی، اصلاح ارقام قدیمی و جایگزینی آن با ارقام جدید است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تمامی مراحل تولید، توزیع، عرضه و نگهداری مواد غذایی با منشا دامی با اطمینان کامل انجام میشود و جای هیچ گونه نگرانی نیست. حسین علی سلطانی در نشست در خصوص شایعه سم آفلاتوکسین در شیر، گفت: شیر تولیدی ایران یکی از بهترین، سالمترین و بهداشتیترین محصولات لبنی است، که بر روی این موضوع بحثی غیرکارشناسی و غیر علمی صورت گرفت و هیچگونه استنادی را در پی نداشت، همچنین در هیچ فرآورده دامی، مورد مشکوک به آفلاتوکسین گزارش نشد. وی در ادامه گفت: به دلیل اینکه عمده واکسنهای مورد نیاز برای دام در داخل کشور تولید میشود، هیچ گونه کمبودی در این زمینه نیز وجود ندارد. به گفته وی، تعرفه بازرسی برای دامپزشکان از سوی سازمان نظام دامپزشکی مشخص میشود و وظیفه سازمان دامپزشکی نظارت بر اجرا و تامین امنیت غذایی و بهداشتی است.
به گزارش ایرنا، سالانه در چهارمحال و بختیاری بیش از 1.5 میلیون تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید میشود و سطح زیر کشت استان 270 هزار هکتار با 66 هزار بهرهبردار است.
*س_برچسبها_س*