امام جمعه رشت: باید بر اساس سیره حکومت داری حضرت علی (ع) حرکت کنیم
شت - ایرنا - نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت گفت: باید براساس سیره حکومتداری حضرت علی (ع) حرکت کنیم کارگزاران ما بر محورها و روش ایشان رفتار و عمل نمایند.
آیت الله رسول فلاحتی در پیام جمعه این هفته رشت با بیان اینکه حضرت علی (ع) الگوی بشریت در همه ابعاد زندگی از جمله اخلاق، رفتار، مدیریت اجتماعی و حکومتداری است، افزود: امروز ما با محورهای حکومتی حضرت علی (ع) فاصله زیادی داریم و هنوز بخشی از کارگزاران ما چنین رویکردی ندارند.
وی اظهار کرد: نهج البلاغه حضرت علی (ع) کتابی سرشار از آموزه های اجتماعی، سیاسی و حکومتداری است و هرکسی پیرامون هر موضوعی نیازمند آگاهی باشد باید به سراغ سیره زندگی حضرت علی (ع) و کتاب نهج البلاغه برود.
وی یکی از ویژگی های حضرت علی (ع) را یاور مظلوم و مخالف ظالم بودن حضرت دانست و گفت: خداوند متعال می فرماید:" هرگز به ظالم اعتماد نکنید و اگر اینچنین کنید آتش الهی شما را فرا می گیرد و هیچ وقت نصرت نمی یابید".
وی تصریح کرد: ملت ما در سایه رهبری داهیانه بنیانگذار فقید انقلاب امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به ظالم اعتماد نکرد و در این میان عده ای که می خواستند به قدرت های استکباری چون آمریکا اعتماد کنند به تدریج به این باور رسیدند که آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند.
آیت الله فلاحتی با بیان اینکه نباید فریب سلطه جویان را بخوریم، خاطر نشان کرد: باید در سایه روش های تربیتی که حضرت امیر المومنین (ع) در مجموعه گفتارها و رفتارها برای ما به ارمغان گذاشته بتوانیم انسان های شایسته ای را در جامعه تربیت داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار ویدئو کنفرانسی با اعضای ستاد مدیریت کرونا اظهار کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که تابع نظر ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا هستند اما در عین حال فرمودند که جامعه اسلامی همزمان با حوائج مادی، نیازهای معنوی و ارتباط با خداوند هم دارند که حتی بالاتر از نیاز مادی است.
نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مومنان طی شب های قدر گفت: کسانی که در این مراسم با حضور در مساجد شرکت می کنند، به شدت مراقبت های بهداشتی را رعایت می کنند.
وی با قدردانی از اقدامات سریع دست اندرکاران نظام سلامت خواست تا برای بازگشایی مساجد و مصلی ها از کارشناسان مذهبی برای تبیین مشکلات و راهکارها بهره گیرند.
وی گفت: در شرع مقدس اسلام بر اهمیت سلامت توجه و تاکید شده به طور مثال در جایی که موضوعی همچون وضو و غسل که نیاز به آب دارد برای انسان ضرر داشته باشد، به انجام تیمم توصیه شده است.
آیت الله فلاحتی گفت: مشخص نیست که این ویروس چه زمانی تمام می شود و واکسنی هم برای آن هنوز پیدا نشده است اما آیا باید تعطیلی عبادتگاههای ما که مهمترین مراکز ارتباط با خداوند است، همچنان ادامه داشته باشد؟
وی گفت: تعطیلی چند ماهه اماکن مذهبی در طول تاریخ هزارساله بی سابقه است اما با توجه به اینکه ویروس کرونا حتی با جابه جایی یک مسافر از شهری به شهر دیگر قابل سرایت است در مساجد دستورالعمل های بهداشتی رعایت خواهد شد، از این رو، باید درباره بازگشایی آنها سریعتر تصمیم گیری شود.
امام جمعه رشت با بیان اینکه برحسب دستور ستاد مقابله با کرونا مردم با رعایت دستورالعمل های بهداشتی می توانند در این اجتماعات شرکت کنند، گفت: مردم به خوبی این مهم را رعایت کردند و نباید بخشی نگری کرد باید هر چه زودتر برای بازگشایی تکایا ومساجد اقدام شود.
وی با تاکید براینکه نیاز مردم را بی پاسخ نگذارید، خاطرنشان کرد: نگذارید مساجد، حسینیه ها و اماکن مذهبی ما تعطیل بماند نظام سلامت باید در خدمت مردم باشد.
نماینده ولی فقیه در گیلان خاطرنشان کرد: در این میان حتما از اهالی فضل و دانش دینی استمداد بطلبید تا آسیب ای ناشی از تعطیلی را بگویند.
وی گفت: تعطیلی فاصله اجتماعی ناصواب است و ما تعبیر فاصله فیزیکی داریم و اگر به مردم رعایت فاصله فیزیکی تاکید شود، همه این مهم را رعایت می کنند.
پیام جمعه رشت از هفته گذشته آغاز شده که نماینده ولی فقیه در استان طی آن درباره مناسبت های تقویمی و رویدادهای هفته، مسائل سیاسی و اوضاع جهان در هفته ای که گذشت، با مردم صحبت می کند و ساعت 12 ظهر جمعه از طریق صفحه اینستاگرام وی به آدرس @rasoul_falahati به صورت زنده پخش می شود. 11 جمعه بدلیل شیوع ویروس منحوس کرونا نماز عبادی، سیاسی جمعه در رشت برگزار نشد اما از هفته گذشته "پیام نماز جمعه" با سخنان نماینده ولی فقیه در گیلان بدون مستمع حضوری در مصلای امام خمینی (ره) رشت و بصورت زنده در فضای مجازی برگزار شد اما به تاکید وی این پیام به مثابه ارائه خطبه های عبادی، سیاسی نماز جمعه نیست.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و درمان تا روز گذشته 114 هزار و 533 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 71 نفر در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 6 هزار و 854 نفر رسید.
فقط از 24 تا 25 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و 808 بیمار جدید مبتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید19 در کشور به 114 هزار و 533 نفر رسید.
*س_برچسبها_س*