امامجمعه قم: آزادی بیان به معنای توهین به عقاید دیگران نیست
قم - ایرنا - امامجمعه قم با اشاره به توهین یک نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) گفت: ما معتقدیم آزادی بیان به معنای توهین به عقاید دیگران نیست و غربیها در این زمینه بهعمد یا خطا دچار اشتباه شدند.
آیت الله علیرضا اعرافی در خطبه مجازی نماز جمعه قم، افزود: آزادی بیان نباید منجر به نفرت پراکنی و توهین به عقاید بیش از 2 میلیارد مسلمان شود.
عضو فقهای شورای نگهبان یادآور شد: بسیاری از اندیشمندان غربیها معتقدند تمدن اسلامی نقطه عطفی در تمدن نوین بشری است که سلسله تمدن جهانی را توسعه داده است.
اعرافی اظهار داشت: دستگاه دیپلماسی ایران و کشورهای اسلامی باید در برابر این تعرضات و تعدیها به جهان اسلام در بخشهای مختلف مواضع هماهنگ و جدیتری بگیرند.
نشریه فکاهی «شارلی ابدو» چاپ پاریس نیز روز یازدهم شهریورماه امسال در اقدامی گستاخانه و توهینآمیز، کاریکاتورهای موهن به پیامبر اکرم (ص) را بازنشر کرد.
وی در ادامه با اشاره به عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی گفت: این سیاستها تداوم پیدا نخواهد کرد چراکه جهان اسلام و جبهه مقاومت در اوج اقتدار قرار دارند.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی پنجشنبه 23 مرداد با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند؛ ابوظبی و تلآویو رسما روابط خود را عادی میکنند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور همچنین اظهار داشت: مشکلات کرونا نباید ما را از پیشرفتهای علمی و اخلاقی بازدارد.
وی تصریح کرد: رشد علمی دانش آموزان، طلاب و دانشجویان با استفاده از ابزارهای جدید فناوری باید ادامه یابد.
اعرافی ادامه داد: استفاده از فناوریهای نوین در آموزشهای مجازی با برخی از آسیبهای اخلاقی همراه است که باید نسبت به آنها هشدار بود.
وی ابراز داشت: باید نسبت به وضعیت اجرای احتمالی سند 2030 در گوشه و کنار مدارس کشور، مهدهای کودک و کلاسهای سوادآموزی حساسیتهای بیشتری به خرج داده شود.
امامجمعه قم یادآور شد: شرایط معیشتی بخشی از مردم بسیار سخت است و باید در کنار کمکهای مردمی، دستگاههای مسئول به وظایف خود در بهبود وضعیت اقتصادی عمل کنند.
وی در ادامه، نقش راهبردی امام سجاد (ع) در تاریخ اسلام را یادآور شد و گفت: نگهداری پیامهای عاشورا در حافظه تاریخ به همراه حضرت زینب (ع) یکی از برجسته ترین اقدامات این امام همام است.
اعرافی گفت: جلوگیری از تحریف قیام عاشورا دیگر نقش مهم امام سجاد (ع) بود.
عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: علت اینکه امام سجاد (ع) در قیام مختار، توابین و غیره موضع کاملا موافق و مخالف نگرفتند این بود که ایشان میخواستند اهمیت عاشورا را در همان جایگاهی که قرار دارد حفظ شود و تحت تاثیر قیامهای بعدی نباشد.
وی ابراز داشت: نهادینهسازی فرهنگ دعا و نیایش بهعنوان یکی از بهترین و اصلیترین راههای ارتباط با خداوند متعال از دیگر اثرات ماندگار و تاریخی امام سجاد (ع) است که به اوج خود رسیده است.
*س_برچسبها_س*