چهارشنبه 7 آذر 1403

اما و اگرهای اجرای یک طرح در بحبوحه روزهای کرونایی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اما و اگرهای اجرای یک طرح در بحبوحه روزهای کرونایی

زنجان - ایرنا - با شیوع ویروس کرونا و همه‌گیر شدن این بیماری حفظ سلامت عموم مردم به عنوان دغدغه اصلی و اولویت کاری هریک از بخش‌ها و متولیان دستگاه‌های مختلف قرار گرفت که نوبتی کردن تردد خودروها بر اساس پلاک‌های زوج و فرد و کنترل ترافیک به خصوص در هسته مرکزی شهر زنجان از جمله طرح‌های عملیاتی شده از 24 فروردین جاری در این حوزه بود.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها از آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا پس از تعطیلات نوروزی، بنا به تصمیم شورای ترافیک استان محدودیت هایی در تردد خودروها در زنجان با هدف جلوگیری از تجمعات در مناطقی از شهر اعمال شد که اجرای آن انتقاد و نارضایتی هایی در بین عموم مردم ایجاد کرده است.

شماری از شهروندان زنجانی بر این باورند که اجرای طرح زوج و فرد خودروها نیازمند فراهم شدن برخی زیرساختها و امکاناتی است که در شرایط کنونی شاید انجام آن ناممکن و به دور از توانایی مدیریت شهری است.

ایشان تاکید دارند: اجرای این طرح نه تنها موجب کاهش رفت و آمد در سطح شهر و قطع زنجیره شیوع کرونا نخواهد شد بلکه موجب زحمت بسیاری از افراد به خصوص کارمندان، کسبه و شاغلانی که مجبور به تردد در سطح شهر هستند، می شود.

علی امیری، شهروند زنجانی در این ارتباط گفت: در زمان حاضر طرح ترافیک در هیچ یک از شهرهای کشور به دلیل اینکه مردم از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنند اجرا نمی شود، در حالی که این طرح در شهر زنجان که تا کنون سابقه اجرای چنین طرحی را نداشته، انجام می شود.

وی اضافه کرد: این طرح در شرایط شیوع بیماری کرونا بدون کار کارشناسی و شتاب زده اجرا شده که در بلند مدت نیز مشکلات و معضلات زیادی را به دنبال خواهد داشت.

مینا یزدانی دیگر شهروندن زنجانی با ابراز نارضایتی از اجرای چنین طرحی آن را عجیب خواند و گفت: اجرای این طرح موجب شده افرادی چون من که نمی توانند با خودروهای شخصی در سطح شهر تردد داشته باشند، با پای پیاده مسیرهای طولانی را طی کنند و به کارهای خود برسند و این مساله در شرایط شیوع بیماری کرونا غیرمنطقی است و به یقین شمار مبتلایان را افزایش خواهد داد.

وی ادامه داد: در واقع این طرح نه تنها به کاهش تجمعات کمکی نمی کند، بلکه به گسترش بیشتر بیماری منجر خواهد شد و در این میان باید راهکارهای دیگری برای این منظور مورد توجه قرار می گرفت.

مهدی شادمهر راننده اسنپ نیز با ابراز نگرانی در خصوص اجرای چنین طرحی خاطرنشان کرد: من و افراد شاغل در اسنپ نگران فعالیت کاری خود هستیم، به دلیل آنکه منبع درآمدمان فعلا همین بوده و در واقع از این راه امرار معاش می‌کنیم و علاوه بر آن دچار مشکلاتی اقتصادی شدید هستیم.

زهرا امینی دیگر شهروند زنجانی نیز در این ارتباط ادامه داد: محل کسب و کار عده ای در مرکز شهر واقع شده است و با شیوع ویروس کرونا و غیرفعال شدن ناوگان اتوبوسرانی، چاره ای جز استفاده از خودروهای شخصی ندارند در حالی که با اجرای طرح زوج و فرد جابجایی با خودروهای شخصی و اسنپ نیز امکان پذیر نباشد.

وی اضافه کرد: بر این اساس از مسؤولان درخواست می شود با تدبیر و کار کارشناسی شده طرح های مختلف شهری را بنا بر ضرورت اجرا کنند تا کمترین آسیب به مردم وارد شود.

زیر ساخت های لازم اجرای طرح های ترافیکی در زنجان فراهم نیست 

فرماندار زنجان، در رابطه با اجرای طرح زوج و فرد در این شهر گفت: طی سال‌جاری به رغم تعطیلی بازار و مراکز تجاری، شاهد حجم بالای ترافیک، تردد غیرضروری افراد و افزایش تعداد خودروهای شخصی در هسته مرکزی زنجان بوده‌ایم، در این راستا جلسات شورای ترافیک استان برگزار شد که در آن جلسه دانشگاه علوم‌پزشکی استان طرح زوج و فرد را به این شورا پیشنهاد داد تا کمی از حجم ترافیک در هسته مرکزی شهر زنجان کاهش یابد.

رضا عسگری افزود: طرح زوج و فرد در شهر زنجان تا پایان هفته جاری و در محدوده خاصی از شهر اجرا خواهد شد و پس از یک هفته نیز با توجه به شرایط تصمیم‌گیری مجدد نسبت به ادامه اجرای آن اقدام خواهد شد.

وی اضافه کرد: زیرساخت‌های لازم برای اعمال طرح‌های ترافیکی، بازدارنده و محدودکننده حمل و نقل در زنجان فراهم نیست و به طور طبیعی برای اجرای موفق یک طرح زیرساخت‌هایی مورد نیاز بوده و باید مورد توجه قرار گیرد و اگر بخواهیم طرحی را به صورت گسترده اجرا کنیم، حتما به ارزیابی و نگاه کارشناسان ذی‌ربط نیاز دارد.

این مسؤول ادامه داد: طرح زوج و فرد با هدف کنترل تجمعات انجام شده و با طرح ترافیک کلان‌شهرها متفاوت است چرا که در طرح ترافیک کلان‌شهرها، مردم در مناطقی که طرح ترافیک اعمال می‌شود مجبور هستند از خودروهای عمومی استفاده کنند اما در زنجان به این شیوه اجرا نمی‌شود و تنها کاهش 50 درصدی تردد به هسته مرکزی شهر و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی مدنظر اجراکنندگان طرح است.

وی یادآوری کرد: همزمان با اجرای طرح زوج و فرد در شهر زنجان اقدامات مطالعاتی آن نیز انجام می‌شود.

خیابان های شهر خلوت شده است

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان زنجان نیز گفت: ایجاد محدودیت برای تردد خودروها بر اساس پلاک‌های زوج و فرد، موجب خلوت شدن خیابان‌های پرتردد زنجان شده است.

سرهنگ مجید باقری افزود: درصد زیادی از مردم و رانندگان از اجرای این طرح ابراز رضایت داشتند اما درصدی نیز چندان راضی به انجام آن نبودند.

وی اظهار داشت: در روز نخست، ماموران راهنمایی و رانندگی به رانندگانی که ندانسته و به اشتباه وارد محدوده طرح زوج و فرد شده بودند فقط به دادن تذکر و راهنمایی اکتفا کردند اما از روز دوشنبه / 25 فروردین ماه / نسبت به اعمال قانون اقدام می کند.

باقری تصریح کرد: رانندگانی که طرح تردد زوج و فرد را رعایت نکنند از طریق دوربین های نظارتی راهور، مورد اعمال قانون قرار گرفته و مبلغ یک میلیون ریال جریمه خواهند شد.

وی هدف از اجرای این طرح را تردد کمتر خودروها در سطح شهر به ویژه هسته مرکزی ذکر کرد و افزود: پلیس راهور از تردد غیر ضرور وسایط نقلیه به جد جلوگیری کرده و در صورت بی توجهی رانندگان و دوردور کردن آنان، نسبت به جریمه پنج میلیون ریالی اقدام خواهد کرد.

این مسؤول ادامه داد: طرح تردد خودروها با پلاک‌های زوج و فرد از 24 فروردین در سطح این شهرستان آغاز شده و تا پایان ماه جاری ادامه خواهد داشت.

باقری افزود: به منظور پیشگیری از شیوع و گسترش ویروس کرونا و بر اساس مصوبات ستاد مبارزه با ویروس کرونا محدودیت زوج و فرد در نقاط پرتردد این شهرستان اعمال می شود وخودروهای امدادی، نظامی، انتظامی، دولتی، عمومی و تاکسی ها از شمول این طرح خارج هستند اما آژانس ها و تاکسی های اینترنتی باید طرح زوج و فرد را رعایت کنند. وی تصریح کرد: محدودیت ها از ساعت 9 تا 13 و بعد از ظهرها از ساعت 16 تا 21 در خیابان کمربندی جنوبی از خیابان فردوسی، خیابان امام، تقاطع امیرکبیر، بلوار کشاورز، میدان آزادی، خیابان شهدا تقاطع سعدی، سعدی شمالی و خیابان سعدی، بلوار چمران میدان قائم، کوچه مشکی، خیابان شیخ فضل الله نوری و خیابان جمهوری اعمال می شود.

بازخوردهای طرح بررسی می شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان گفت: با شیوع ویروس کرونا، به منظور جلوگیری از افزایش ترددهای شهروندان زنجانی و کمک به قطع زنجیره این بیماری اجرای طرح تردد خودروها با پلاک‌های زوج و فرد به کاهش 50 درصدی بار ترافیک در هسته مرکزی شهر منتهی شود.

مهرداد سلطانی با اشاره به اهداف این طرح افزود: این طرح در راستای کاهش حضور مردم در خیابانها و جلوگیری از ترددهای غیرضروری در هسته مرکزی شهر اجرا می شود و در واقع می تواند به کاهش پیک ترافیکی و تجمعات منجر شود.

وی اضافه کرد: طی جلسه برگزار شده در شورای ترافیک استان مقرر شد طرحی در مرحله اول به صورت آزمایشی با هدف محدودیت و کنترل ترافیک در مرکز هسته ای شهر انجام و سپس بازخوردهای آن بررسی شود که در صورت نیاز این طرح ادامه پیدا خواهد کرد و در غیر اینصورت به حالت قبل باز می گردد.

این مسؤول ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته طرح ترافیکی زوج و فرد خودروها در شهر زنجان و نحوه کنترل آن برعهده پلیس راهور و شهرداری خواهد بود و برخلاف تصور قرار نیست مسیرها به روی مردم بسته باشد و یا ترافیک ایجاد شود.

وی اظهار داشت: مهمترین بحث در اجرای این طرح کنترل ترددها بوده و اینکه از مردم خواسته شود بر اساس پلاک زوج و فرد خودروها در مسیرها رفت و آمد کنند و در این میان اگر راننده ای تخلفی انجام داد پلیس بدون اینکه خودروی وی را متوقف کند حق اعمال قانون خواهد داشت.

به گفته سلطانی با سازو کارهای اتخاذ شده و با استفاده از دوربین‌های نظارت تصویری و سامانه‌های مکانیزه، مامورانی در سطح محدود حضور خواهند داشت و این اعمال قانون انجام خواهد گرفت.

صورت نیاز و پس از دریافت بازخوردها این طرح تشدید، لغو یا تغییراتی در آن ایجاد خواهد شد و می تواند ترددها را به میزان زیادی کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: هر چند اجرای طرح‌های ترافیک در کلان شهرها به دلیل شرایط خاص کشور لغو شده اما شرایط زنجان متفاوت بوده و هدف از اجرای طرح زوج و فرد مدیریت تردد خودروهای شخصی در محدودهای خاصی از شهر است.

این مسؤول افزود: طرح تردد خودروها به صورت زوج و فرد در محورهای یاد شده شهر زنجان از ساعت 9 صبح تا ساعت 13 و بعد ازظهرها نیز از ساعت 16 تا ساعت 21 اجرا می شود.

علوم پزشکی از راهکارهای کاهش تجمعات استقبال می کند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ودرمانی استان زنجان نیز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: این واحد دانشگاهی با توجه به شیوع بیماری کرونا و جلوگیری از افزایش تجمعات مردمی موضوع درخواست اعمال طرح زوج و فرد خودروها را به ستاد استانی اعلام و مطرح کرده بود.

دکتر پرویز قزلیاش افزود: هر چند مدت کوتاهی از اجرای چنین طرحی در شهر زنجان سپری می شود، نمی توان به صراحت درباره نتایج آن قضاوت کرد و بر این اساس باید منتظر ماند تا بررسی نهایی لازم آن اعلام شود.

وی اضافه کرد: این واحد دانشگاهی از روش هایی که به کاهش تجمعات و روابط اجتماعی منتهی می شود، استقبال می کند و در این میان طرح هایی از قبیل فاصله گذاری اجتماعی نیز با هدف قطع زنجیره این بیماری در حال اجرا است.

قزلباش افزود: متاسفانه تجمعات شهروندان زنجانی در سطح شهر بیش از گذشته افزایش یافته و بسیاری بر این باورند که وضعیت بیماری کرونا به حالت عادی بازگشته و بدون توجه به موازین بهداشتی در حال تردد هستند که بسیار خطرناک است.

وی اضافه کرد: با توجه به تداوم ترددهای شهروندان، طی روزهای آینده افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا دور از ذهن نیست، موضوعی که چندان جدی گرفته نمی شود و از همه مهمتر نکات بهداشتی نیز همانند گذشته رعایت نمی شود.

این مسؤول ادامه داد: طبق پروتکل جهانی ماندن در خانه و رعایت موازین بهداشتی بهترین راه مقابله با بیماری کروناست و به نظر می رسد تکرار این موضوع به بی تفاوتی تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: ارائه نکات بهداشتی از سوی رسانه های جمعی به شیوه های هنرمندانه و جدید می تواند حساسیت توجه به این بیماری را در مخاطبان افزایش دهد و به این مهم باید توجه کرد.

این مسؤول افزود: با توجه به فعالیت مشاغل کم ریسک در این استان همزمان با سطح کشور برخی صنوف پر ریسک نیز بدون توجه به دستور العمل ها فعالیت می کنند که در این راستا و طی چند روز آینده نظارت و ساماندهی لازم نیز انجام خواهد گرفت.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*