یک‌شنبه 4 آذر 1403

امروز، آخرین مهلت ثبت نام وام‌های دانشجویان علوم پزشکی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
امروز، آخرین مهلت ثبت نام وام‌های دانشجویان علوم پزشکی

مهلت ثبت نام وام‌های دانشجویان علوم پزشکی از طریق صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای نیم سال اول تحصیلی 1400-1401 امروز دوشنبه 20 آذر به پایان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، دانشجویان متقاضی وام های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تا آخر وقت امروز دوشنبه 20 دی ماه جاری فرصت دارند نسبت به ثبت نام در پروتال صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اقدام کنند.

وزارت بهداشت میزان وام دریافتی دانشجویان در 5 گروه وام های تحصیلی دانشجویان مجرد و متاهل، وام ضروری در مقاطع عادی و دانشوجان تحصیلات تکمیلی، وام شهریه دانشجویان علوم پزشکی، تسهیلات تولد فرزند و وام ودیعه مسکن را برای نیمسال تحصیلی جاری اعلام کرد. براین اساس مبلغ وام تحصیلی دانشجویان مجرد هر ماه 350 هزار تومان و دانشجویان متاهل 700 هزار تومان است. دانشجویان می تواند در طول سال تحصیلی یعنی 10 ماه در سال، این مبالغ را هرماه به صورت قرض الحسنه دریافت کنند.

مبلغ وام ضرروری در مقاطع عادی یک میلیون و 500 هزار تومان و در مقاطع تحصیلات تکمیلی 3 میلیون تعیین شده است. دانشجویان برحسب مقاطع تحصیلی 3 تا 5 نوبت می توانند وام ضروری را دریافت کنند. همچنین وام شهریه مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا سقف 5 میلیون در 4 نوبت، وام شهریه کارشناسی پیوسته تا سقف 10 میلیون تومان در 8 نوبت، وام شهریه کارشناسی ارشد تا سقف 16 میلیون تومان در 4 نوبت و مبلغ وام شهریه دکتری تا سقف 20 میلیون در 8 نوبت تعین شده است.

وام شهریه دانشجویان علوم پزشکی، قابل اعطا به تناسب شهریه در هر مقطع متناوب است. دانشجویان شهریه پرداز در هر مقطع می توانند این وام را دریافت کنند. اعطای "تسهیلات تولد فرزند" نیز به این صورت است که امسال برای نخستین بار، برای هر فرزند 3 میلیون تومان از سوی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت پرداخت می شود.

همچنین مبلغ وام ودیعه مسکن در استان تهران 60 میلیون تومان و درصورت امکان افزایش مشارکت با دانشگاه ها تا 90 میلیون تومان تعیین شده است. این وام در دانشگاه های علوم پزشکی مراکز استان 50 میلیون و سایر شهرستان ها 40 میلیون تومان است که مبلغ وام پرداختی ودیعه نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد با توجه به اینکه برخی از دانشجویان در طول تحصیل صاحب فرزند می‌شوند، صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای اولین بار، برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی تحت عنوان «تسهیلات تولد فرزند» پرداخت می‌کند که این مبلغ برای هر فرزند 3 میلیون تومان است.

صندوق رفاه وزارت بهداشت نیز به دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی) به میزان 1.5 برابر دانشجویان عادی تسهیلات پرداخت خواهد کرد و در راستای اجرای بند ج تبصره 9 قانون بودجه کشور، مازاد هزینه تحصیل دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که در دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند توسط صندوق رفاه وزارت بهداشت پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهندس رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، در خصوص سیاست این وزارت خانه در خصوص میزان وام های دانشجویی به ایسنا اظهار کرد: ما در سال 98 و 99، حدود 114 میلیارد تومان به دانشجویان در قالب وام پرداخت کردیم که این میزان در سال جاری به بیش از 600 میلیارد تومان خواهد رسید.

وی تأکید کرد: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در پرداخت برخی وام های نظیر "وام ضروری" نیز روند خود را تغییر داده است. مثلا در گذشته یک بار در دوره تحصیل به دانشجو وام ضروری پرداخت می شد، اما در حال حاضر این وام به ازای هر دو سال تحصیل پرداخت خواهد شد و هر دانشجو در هر مقطع تحصیلی می تواند دو بار وام ضروری بگیرد. به عبارت دیگر دانشجو در مقطع کارشناسی دو بار، در مقطع کارشناسی ارشد یک بار وام دریافت می کند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص برنامه های این صندوق برای افزایش وام های دانشجویی در سال تحصیلی جاری نیز گفت: ما برای سال تحصیلی جدید وام های خود را تا سه برابر افزایش داده ایم. افزایش مجدد آن نیاز به تصویب در هیأت امنای ما دارد و فعلا تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. اگرچه نگاه صندوق رفاه دانشجویان در جهت افزایش وام ها است.

وی در خصوص میزان وام های پرداختی به عنوان ودیعه مسکن خاطرنشان کرد: ما در سال 98، مبلغ 18.5 میلیون تومان برای دانشجویان ساکن پایتخت وام پرداخت می کردیم و این میزان امسال با رشد 4 برابری، بین 60 تا 90 میلیون تومان افزایش یافته است؛ این امر علاوه بر کمک به حل مشکل مسکن دانشجویان موجب تسهیل ازدواج آن ها نیز خواهد شد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یادآور شد: بازپرداخت این تسهیلات پس از فراغت از تحصیل و در اقساط 48 ماهه است. البته درصدد هستیم که در صورت کسب منابع لازم و موافقت هیئت امنا و با توجه به افزایش مبلغ وام‌های پرداختی میزان بازپرداخت اقساط را از 48 ماه به 60 ماه افزایش دهیم.

انتهای پیام