امضای موافقتنامه ایران و روسیه برای عملیات اجرایی راهآهن رشت - آستارا
سفیر ایران در روسیه گفت: در روزهای آینده موافقتنامه اجرایی پروژه راهآهن رشت - آستارا امضاء میشود.
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه در همایش اقتصاد دریا محور ایران با بیان اینکه در حوزه ناوگان دریایی دچار مشکل هستیم و باید تعداد ناوگان دریایی ما بیشتر شود گفت: ایران هنوز در حوزه کشتی رورو با کمبود روبرو است و کشتی رورو نداریم البته چندین کشتی خریداری شده ولی کافی نیست و باید ناوگان دریایی را در این بخش تقویت کنیم.
وی افزود: اتصال راه آهن به بنادر ایران در دستور کار قرار گرفته است و این اتصال می تواند یک گام مهم و موثر باشد و با تکمیل امکانات پس کرانه اتصال راه آهن و کشتی رورو امکان حمل ناوگان را فراهم می شود.
جلالی افزود: بهترین مسیرحمل کالا دریا است اما برای تکمیل آن نیاز به خرید کشتی است و باید در این زمینه بخش خصوصی وارد شود و اراده جدی برای تقویت ناوگان وامکانات نیاز است.
وی افزود: سه شاخه شرقی، غربی و مرکزی داریم که از سمت شرقی کشور امسال 650 هزار تن کالا حمل شده است. در سال 2024 میلادی ظرفیت عبور 2 میلیون تن بار از این مسیر وجود دارد. البته ظرفیت این مسیر 15 میلیون تن بار است.
وی ادامه داد: شاخه غربی این کریدور بین روسیه - جمهوری آذربایجان - ایران است که در سال 2023 اتفاق خوبی که رقم خورد این بود که در حضور روسای جمهور دو کشور قطعه ریلی باقی مانده بود در این مسیر کلید خورد و در تهران موافقت نامه آن بین دو کشور ایران و روسیه امضاء شد.
سفیر ایران در روسیه گفت: امیدواریم در روزهای آینده در جلسه بزرگی در تهران موافقتنامه اجرایی این پروژه را با روسها امضاء کنیم و عملیات اجرایی راهآهن رشت - آستارا شروع شود.
جلالی افزود: شاخه سوم این کریدور شمال جنوب و کریدور ترکیبی روسیه و ایران از مسیر دریای خزر است و کریدور ترکیبی اهمیت بسیار بالا دارد و بهترین کریدور میتواند باشد چراکه بدون کشورهای واسط به روسیه متصل میشویم.
وی بیان کرد: البته در کریدور ترکیبی در بخش روسی نقاط ضعفی وجود دارد که آن هم وجود یک بندر در ماخاچ قلعه است و بقیه بنادر در ولگا قرار دارند و ولگا هم هر سال باید لایروبی انجام شود. در غیر این صورت ظرفیت انتقال بار از طریق کشتیها کاهش پیدا میکند به طوریکه در طی سالهای گذشته ظرفیت کشتیها به 3500 تن کاهش پیدا کرده در حالی که ظرفیت 8000 تن بوده است. مشکل دیگر ولگا این است که 6 ماه از سال یخبندان و طوفانی است و نقل و انتقالات با سرعت انجام نمیشود.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی