سه‌شنبه 18 دی 1403

امیر پوردستان: مدیریت منسجم جنگ ترکیبی در نیرو‌های مسلح / دچار غافلگیری راهبردی نمی‌شویم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
امیر پوردستان: مدیریت منسجم جنگ ترکیبی در نیرو‌های مسلح / دچار غافلگیری راهبردی نمی‌شویم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش صبح امروز (دوشنبه) در نشست علمی که درخصوص «جنگ شناختی» در این مرکز برگزار شد، اظهار داشت: با چهره جدیدی از تهدیدات در عرصه‌های مختلف مواجه هستیم. این جنگ، یک جنگ ترکیبی است و دشمن از همه مؤلفه‌های نبرد علیه کشور‌ها استفاده می‌کند. امیر سرتیپ پوردستان با بیان اینکه جنگ ترکیبی توسط استکبار...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر سرتیپ «احمدرضا پوردستان» رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش صبح امروز (دوشنبه) در نشست علمی که درخصوص «جنگ شناختی» در این مرکز برگزار شد، اظهار داشت: با چهره جدیدی از تهدیدات در عرصه‌های مختلف مواجه هستیم. این جنگ، یک جنگ ترکیبی است و دشمن از همه مؤلفه‌های نبرد علیه کشور‌ها استفاده می‌کند.

امیر سرتیپ پوردستان با بیان اینکه جنگ ترکیبی توسط استکبار جهانی در جنگ‌های اول و دوم خلیج فارس، 22 روزه غزه و 33 روزه لبنان، صورت گرفت، افزود: امروز با جنگ شناختی مواجه هستیم که مشخصه آن، شکل دادن باور‌های مردم، از بین بردن مقاومت ملت‌ها و نهایتاً تسلط دشمن است.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی آجا ادامه داد: امام خامنه‌ای بر ضرورت درک جنگ شناختی و مقابله با آن تأکید کرده‌اند؛ بنابراین همه مسئولان باید نسبت به حوزه جنگ شناختی اشراف داشته باشند و تلاش مضاعف کنند؛ لذا پرداختن به این موضوع، تکلیفی بر دوش همه ما است.

وی عنوان کرد: هدف اصلی جنگ شناختی از سوی دشمن، تسهیل‌گری جنگ ترکیبی، از بین بردن مقاومت ملت‌ها و همراه کردن آنها با دشمنان است. جنگ شناختی بر خلاف عملیات‌های سنتی در جنگ سخت، تنها سرزمین و ملت‌ها را هدف قرار نمی‌دهد، بلکه بر ضمیر ناخودآگاه ملت‌های هدف و فرآیند تصمیم‌گیری آنها تأثیر می‌گذارد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، انسان را به اشتباه می‌اندازد و در افکارش نفوذ می‌کند.

امیر پوردستان افزود: حوزه عملکردی افکار انسان میدان جنگ شناختی است. در این میدان، نحوه تفکر و عملکرد ملت‌ها تحت تأثیر دشمن قرار می‌گیرد. جنگ شناختی، یک نبرد اعلام‌نشده است که زمان شروع مشخصی هم ندارد. دشمن در قالب این جنگ قصد دارد با تغییر شکل دادن افکار عموم مردم، از نظام مشروعیت‌زدایی کند، آن را ناکارآمد جلوه دهد و اختیار عمل را به دست بگیرد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: تلفات در جنگ شناختی با جنگ سخت متفاوت است. در جنگ سخت اگر یک نفر مصدوم شود، تنها یک نفر را از دست داده‌ایم، اما در جنگ شناختی اگر یک نفر مورد اصابت قرار بگیرد، به عنوان یک نیرو به اردوگاه و نفرات دشمن اضافه خواهد شد.

وی با اشاره به تحولات اخیر سوریه، خاطرنشان کرد: آمریکا با جنگ شناختی علیه مردم سوریه سبب شد که مردم این کشور دچار اشتباه و اشرار بر آنها مسلط شوند؛ این تلفات جنگ شناختی است؛ بنابراین مسئولان، اندیشمندان، پژوهشگران و محققان باید این خطر بزرگ را بشناسند و بدانند که برای مقابله مؤثر با چنین جنگی، پیش‌بینی اقدامات دشمن امری ضروری است.

امیر پوردستان با تأکید بر لزوم افزایش آگاهی عمومی جامعه تصریح کرد: به‌کارگیری واکنش لازم و سریع در مقابل مواضع دشمن و بی‌اثرکردن عملیات‌های شناختی دشمن از جمله اقدامات حیاتی است.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت: در مجموعه نیرو‌های مسلح به صورت هدفمند و منسجم، امور مربوط به جنگ شناختی، به درستی و به خوبی مدیریت می‌شود. ما شاهد هم‌افزایی و همگرایی در میان نیرو‌های مسلح هستیم و همه تلاش خود را به کار می‌بندیم تا در این عرصه دچار غافلگیری راهبردی نشویم.

وی در پایان عنوان کرد: در 29 دی سال جاری همایش ملی عرصه جنگ شناختی با محوریت علوم و فناوری در دانشگاه مالک اشتر برگزار می‌شود که در ذیل این همایش نیز چند پیش‌همایش برگزار خواهد شد؛ بنابراین گزارش، نشست علمی تخصصی «علوم اجتماعی، جامعه‌شناسی شناختی» با محوریت «محیط خاکستری، اقناع و کنترل اجتماعی»، با همکاری معاونت علوم، تحقیقات و فناوری آجا، و حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری در مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.