سه‌شنبه 29 آبان 1403

انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟

فردوسی‌پور به شکل تند و رادیکال مواضع غیرفوتبالی و کاملا سیاسی می‌گیرد، آیا این مدل حرکت‌های انتحاری در راستای پروژه‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان است؟

سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*******

روزنامه های امروز شنبه 26 فروردین در حالی چاپ و منتشر شد که حضور درخشان مردم در راهپیمایی روز قدس، برگزاری مراسم پر فیضا شبهای احیا، فوت ناگهانی عماد افروغ و افشای اسناد جاسوسی آمریکا در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

دیروز آزادگان جهان به خیابان ها ریختند و همت خود برای آزادی قدس و نابودی اسرائیل را به نمایش گذاشتند. شمارش معکوس برای اضمحلال رژیم صهیونیستی آغاز شده است. حضور میلیونی و پرشکوه ملت ایران در راهپیمایی روز قدس مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است.

روزنامه اعتماد نوشته است:

از 16مردادماه سال 1358 که امام (ره) در پیامی ضمن اعلام آخرین جمعه ماه رمضان به نام روز قدس از همه مسلمان ایران و جهان و دولت‌های اسلامی خواست برای حمایت از آرمان آزادی مردم فلسطین به هم بپیوندند تا به امروز بیش از 44 سال گذشته است. اما همچنان اقشار مختلف مردم ایران با حضور در راهپیمایی روز قدس، آرمان مردم مظلوم فلسطین و قدس شریف را فریاد می‌زنند. فریادی نه از سر استیصال و ضعف، بلکه از سر اقتدار و سرافرازی تا چشم‌اندازی از آزادی و نشاط را برای قدس شریف تصویرسازی کنند.

اعتماد در تشریح حضور مردم نوشته است:

دیروز هم مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس (25 فروردین 1402) همزمان با آخرین جمعه ماه رمضان در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین با شعار «فلسطین محور وحدت جهان اسلام؛ قدس در آستانه آزادی» در بیش از یک‌هزار شهر و روستاهای کشور برگزار شد. از نخستین ساعات ابتدایی دیروز جمعه مصادف با 25 فروردین مردم روزه‌دار تهران با حضور در خیابان‌های منتهی به دانشگاه تهران در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و در محکومیت اقدامات ظالمانه رژیم صهیونیستی به راهپیمایی آمدند.

روزنامه هم‌میهن نیز درباره راهپیمایی پرشکوه روز قدس می‌نویسد:

با گذشت بیش از 44 سال از نامگذاری جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، با ابتکار تاریخ‌ساز و تعیین‌کننده حضرت امام خمینی (ره)، مسأله فلسطین و آزادی قدس شریف امروز به یک مسئله بین‌المللی و آرمان جهانی تبدیل شده و موجبات وحدت و یکپارچگی امت اسلامی در حمایت همه جانبه از ملت مظلوم و مسلمان فلسطین را رقم زده و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی و جبهه حامی اشغالگری را علی رغم هیمنه پوشالی خود بیش از هر دوره تاریخی در ضعف و استیصال قرار داده است.

روز قدس توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی به عنوان یک روز رسمی برای حمایت از مردم فلسطین نامگذاری شده است. امام خمینی (ره) در پیامی خطاب به مسلمین ایران و جهان، آخرین جمعه ماه رمضان را روز قدس نامید و از مسلمانان جهان و دولت‌های اسلامی خواست برای کوتاه کردن دست دولت اسرائیل و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. این پیام در واکنش به حمله نیروهای اسرائیلی به مسجدالاقصی و همچنین بمباران جنوب لبنان صادر شد.

روزنامه آرمان امروز در تشریح روز قدس نوشته است:

امسال نیز مردم مومن و انقلابی کشورمان بار دیگر در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان همصدا با مردم عدالت خواه دیگر کشورها در راهپیمایی روز قدس شرکت کردند تا به عنوان یک تکلیف دینی انزجار خود از اقدامات ددمنشانه رژیم صهیونیستی را فریاد زده و اعلام کنند که تنها راه آزادی قدس شریف وحدت و اتحاد بیشتر و عملی بین جامعه اسلامی است.

امسال برای راهپیمایی روز جهانی قدس شعار «فلسطین محور وحدت جهان اسلام؛ قدس در آستانه آزادی» تعیین شده است تا به مستکبران ثابت کند زمان زیادی تا آزادی قدس شریف و برچیده شدن بساط ظلم و بی عدالتی به واسطه وحدت و انسجام جهان اسلام باقی نمانده است.

روزنامه شرق نیز درباره حاشیه‌های این مراسم مردمی می‌نویسد:

بیش از چهار هزار خبرنگار، عکاس و تصویربردار داخلی و خارجی راهپیمایی روز قدس را پوشش خبری و رسانه‌ای می‌دهند. از این تعداد، بیش از 150 نفر از عوامل رسانه‌های خارجی مراسم را در سراسر کشور پوشش خبری دادند. در این مراسم پرچم حزب‌الله لبنان و نیروی مقاومت و عکس شهدای فلسطینی در دست شرکت‌کنندگان در راهپیمایی روز قدس در تهران مشهود بود. پرچم فلسطین نیز در مسیر راهپیمایی روز قدس توسط نیروهای بسیج و مردمی برافراشته شده بود. عده‌ای از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی روز قدس در تهران نیز پرچم فلسطین را در مسیری از راهپیمایی همراه می‌بردند. برخی دست‌نوشته‌هایی با مضامین «تل‌آویو تل‌آویو ما داریم میاییم»، «در آنجایی که فکرش را هم نمی‌کنید ما در نزدیک شما هستیم» و... در دست داشتند و برخی نیز صورتک‌های کاریکاتوری از شخصیت‌های ضد مقاومت را نمایش می‌دادند. اجرای تعزیه جنگ خندق در خیابان انقلاب تهران ازجمله فعالیت‌های غرفه‌های تعبیه‌شده در حاشیه راهپیمایی روز قدس بود.

روزنامه فرهیختگان نیز با اشاره به حضور میلیونی مردم در روز قدس نوشته است:

ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس تئوری قدرت بنیه درونی کشور را تقویت کرد، نزدیک به 6 ماه از روزهای اوج التهابات خیابانی در ایران می‌گذرد و حالا دیگر با چشم غیرمسلح هم می‌شود شکست تمام‌عیار پروژه براندازی در پاییز 1401 را تایید کرد؛ شکستی که نشانه‌هایش را می‌شد در همان روزهای پایانی پاییز هم دید. نشانه‌های واضحی مثل بی‌توجهی مردم به فراخوان‌های سه‌روزه اپوزیسیون برای تجمع در سطح شهرها، تن ندادن اصناف به فراخوان اعتصابات سراسری که جریانات ضدایرانی منتشر کرده بودند، حضور پررنگ در تجمع‌های ملی و مذهبی در مناسبت‌های مختلف در عموم شهرها و... که همگی از «نه» بزرگ ایرانیان داخل کشور به جریان ویرانی‌طلب مورد حمایت دولت‌های غربی حکایت داشت.

در ادامه این گزارش قابل توجه آمده است:

شکست پروژه براندازی در پاییز 1401 به قدری برای اپوزیسیون سنگین بوده که پس‌لرزه‌هایش هنوز دارد از آنها قربانی می‌گیرد. بعد از آنکه رفته‌رفته اختلافات موجود بین لیدرهای خودخوانده جریانات ضدایرانی علنی و رسانه‌ای شد، این خبرنگاران و مزدبگیران رسانه‌ای بودند که سعی کردند با تمام ظرفیت رسانه‌ای‌شان، این یقه‌گیری‌های اعضای مطرح‌تر اپوزیسیون از یکدیگر را به‌نوعی عادی‌سازی کنند که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و به‌قول خودشان، این اکانت‌های حامی جمهوری اسلامی هستند که می‌خواهند میان آنان اختلاف بیندازد تا پروژه انقلاب‌شان (!) را باتاخیر مواجه کنند.

تغییرات کابینه به نفع تحول

طی کمتر از دو سال گذشته تاکنون هفت عضو هیئت دولت با کابینه سیزدهم خداحافظی کرده و پیش‌بینی می‌شود، دومینوی تغییر اعضای کابینه به نفع تحول همچنان دامنه بیشتری پیدا کند. این تحول را البته باید به فال نیک گرفت و استقبال کرد.

روزنامه جوان در تحلیل تحولات دولت نوشته است:

تغییرات باید ضابطه‌مند و بر اساس شایستگی‌ها رقم بخورد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه عکس بدهد و بلکه برای دولت هزینه مضاعف ایجاد نماید. دکتر رئیسی در روزهای آغازین پیروزی در انتخابات از راه اندازی «سامانه معرفی مدیران» برای گزینش نهایی اعضای کابینه خبر داد و در آن از همه مردم و نخبگان خواسته بود که گزینه‌های پیشنهادی خود را برای عضویت در دولت سیزدهم پیشنهاد بدهند، اکنون باید پرسید چند درصد از اعضای کابینه سیزدهم خروجی این سامانه بودند و هستند.

جوان در ادامه دو نکته مهم را به دولت یادآوری کرده و می‌نویسد:

آیا لابی‌های قدرت هم درفرایند انتخاب اعضای دولت نقش داشتند؟ نکته دیگری که رئیس‌جمهور محترم نباید از نظر دور بدارد، دامنه تغییرات در کابینه است، او و همکارانش باید مراقب باشند که تغییرات کابینه اگر از حد متعارف فراتر برود، باید از مجلس رأی اعتماد دوباره بگیرد. بیم آن می‌رود که در گزینش اولیه کابینه دقت و مراقبت کافی صورت نگرفته است و یا خدایی ناکرده، اعمال نفوذی در چینش پست‌های کلان دولت صورت گرفته باشد که اکنون ناکارآمدی آن‌ها برای رئیس دولت محرز شده است.

انتحار در کدام پروژه؟

مصاحبه عادل فردوسی‌پور با علیرضا جهانبخش، حاوی نکاتی است که روزنامه‌های مختلف به آن توجه کرده‌اند.

روزنامه وطن امروز نوشته است:

مصاحبه با جهانبخش با سؤالات سیاسی آن هم در حالی که کشور از شرایط ماه‌های گذشته فاصله گرفته، نکته قابل تأملی است. به این موضوع و نحوه پرسش سؤالات باید با دقت بیشتری فکر کرد. فردوسی‌پور از جمله کسانی بود که در جریان اتفاقات پاییز 1401 موضع چندانی نگرفت اما اینکه حالا پس از چند ماه و فروکش کردن آن اتفاقات، اینگونه به شکل تند و رادیکال مواضع غیرفوتبالی و کاملا سیاسی می‌گیرد بسیار قابل تأمل است. آیا این مدل حرکت‌های انتحاری در راستای پروژه‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان است؟

این روزنامه در ادامه شرح داده است:

او در بخشی از صحبت‌های ابتدایی‌اش گفت: «افرادی که در درگیری‌ها کشته شدند، عاشق زندگی بودند». البته کسانی که توسط همان افراد کشته شدند هم عاشق زندگی بودند اما اگر بخواهیم با زبان فوتبال صحبت کنیم، باید بگوییم ذات فوتبال، شادی، نشاط و لذت بردن است. آنهایی که عاشق فوتبال هستند، عاشق زندگی هم هستند اما صحبت‌هایی نظیر آنچه فردوسی‌پور انجام داد، دقیقاً مرگ ورزش است؛ درست همان چیزی که امثال تروریست‌های اینترنشنال و علینژاد دنبال آن بوده و هستند. دخالت سیاست در ورزش به شکلی که مدنظر مجری سابق برنامه نود است، پایانی است بر لذت بردن از فوتبال. پایان مسیر مدنظر عادل، حتماً مرگ است نه زندگی.

انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 2
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 3
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 4
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 5
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 6
انتحار عادل فردوسی‌پور به سود یک پروژه مرموز در اغتشاشات!/ ترکیب جمعیتی شب‌های قدر و روز قدس چه معنایی دارد؟ 7