انتخابات 2020/ سنجش خانوادگی، نسخه عمومی
نیویورک - ایرنا - رقابت انتخاباتی دونالد ترامپ و جو بایدن در حالی دیروز (چهارشنبه) سپری شد که رئیس جمهوری آمریکا با استناد به بهبودی فرزند 14 ساله خود از کووید -19، از مردم این کشور خواست کودکان خود را به مدرسه بفرستند.
به گزارش ایرنا، در 20 روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و مایک پنس معاون اول وی در روز چهارشنبه 2 گردهمایی تبلیغاتی در آیووا و میشیگان برگزار کردند.
ترامپ در انتخابات 2016 در این ایالت به راحتی پیروز شده بود و میشیگان هم در انتخابات گذشته و هم انتخابات کنونی برای بخت جمهوریخواهان در پیروزی کاخ سفید اهمیت دارد.
ترامپ در گردهمایی انتخاباتی خود از آیووا به عنوان ایالتی یاد کرد که باید برای در آن برای انتخاب دوباره برنده شود. وی همچنین در این برنامه از دن گیبل قهرمان کشتی المپیک از آیووا خواست به روی صحنه بیاد و گفت من ایمن هستم و ویروس کرونا را به تو نخواهم داد.
ترامپ همچنین اظهار داشت، به زودی در کاخ سفید، مدال آزادی ریاست جمهوری را به گیبل اعطا خواهد کرد.
افزایش رفتار جسورانه ترامپ پس از ابتلا به کرونا
رئیس جمهوری آمریکا که هنوز درباره بهبودی کامل وی از کرونا و سلامتی وی تردیدهایی وجود دارد، در این هفته نشان داده است که این موضوع دستاویزی برای فشار به ایالتها شده تا به سمت بازگشایی کامل حرکت کنند.
وی در آیووا به ابتلای فرزند کوچک خود بروون ترامپ اشاره کرد که آزمایش کرونای او مثبت بوده است و گفت: او کرونا 19، ویروس چینی داشت و من اصلا متوجه نشدم که او دچار این ویروس شده است. جوانها 99.9 درصد ایمن هستند.
این آخرین نمونه از چگونگی بهبود سریع خانواده ترامپ از این ویروس مرگبار است در حالیکه آمریکا تاکنون بیش از 210 هزار نفر را در اثر ابتلا به کووید -19 از دست داده است و به گفته متخصصان پزشکی، جوانان و حتی کودکان هم از این بیماری مصون نیستند، اما از نظر ترامپ، "پسر زیبای" او اکنون از ویروس رها شده است.
رئیس جمهوری آمریکا با استنتاج از بهبودی فرزند خود مدعی شد که ما باید فرزندان خود را به مدرسه بفرستیم و از مردم خواست کودکان خود را به مدارس بازگردانند.
ترامپ که با کشوری وخیم مواجه است که از رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری خبری نیست در تلاش است با کم اهمیت جلوه دادن ویروس کرونا، حتی در سه هفته منتهی به انتخابات بتواند امتیازی به دست آورد و این در حالی است که سراسر آمریکا شاهد روند صعودی دوباره در تعداد مبتلایان به کووید -19 است.
کارشناسان بهداشتی همچون آنتونی فاوچی متخصص برجسته بیماریهای عفونی آمریکا و عضو گروه ویژه ویروس کرونا در کاخ سفید ابراز نگرانی کرد که رفتار ترامپ باعث شود تا مردم کشورش این ویروس را به اندازه کافی جدی نگیرند.
صف رایدهندگان پیش از موعد
در کمتر از سه هفته مانده به 3 نوامبر (13 آبان ماه)، بیش از 14 میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام شرکت کردند که بر اساس آمارهای منتشر شده از گذشته، نشاندهنده اقبال بیشتر مردم برای شرکت در انتخابات است.
در بیشتر ایالتهای آمریکا رای گیری پیش از موعد در حال برگزاری است و مردم میتوانند هم به صورت حضوری و هم به صورت رایگیری پستی در این انتخاب شرکت کنند. آخرین فرصت رایگیری هم 13 آبان ماه اعلام شده است.
سرنوشت انتخابات در دستان 0.03 درصد
بر اساس آمار منتشر شده آمریکا جمعیتی در حدود 330 میلیون نفر را دارد که تنها 245 میلیون نفر آنها بالای 18 سال سن دارند و واجد شرایط برای رای دادن هستند. این رقم، 74 درصد جمعیت این کشور را شامل می شود.
با توجه به سابقه و میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخاباتهای پیشین، تقریبا 140 میلیون نفر معادل 45 درصد جمعیت این کشور به پای صندوقهای رای رفتهاند.
اما رئیس جمهوری آمریکا با آرای بیشتر مردمی در سراسر کشور انتخاب نمیشود، بلکه بر اساس آرای منتخبینی به نام گروه «الکترال کالج» برگزیده میشود. در این شیوه، هر نامزدی که اکثریت را در هر ایالتی به دست آورد، تمام آرای این گروه را از آن خود خواهد کرد.
بیشتر 50 ایالت آمریکا به طور سنتی به سمت دموکرات یا جمهوریخواه گرایش دارند، اما چند ایالت در هر دوره به سمت یکی از این دو حزب گرایش داشتهاند که از آنها به ایالتهای میدان رقابت یاد میشود.
در انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا، هفت ایالت به این نام، خوانده میشوند که در واقع تعیین میکنند کدام نامزد پیروز و کدام یک بازنده انتخابات آینده خواهد بود، از این رو، کارزارهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری و پولهای تبلیغاتی آنها متوجه این ایالتها است.
تعداد ثبتنام کنندگان مردمی برای رای دادن در این هفت ایالت، 36.7 میلیون نفر اعلام شده که در واقع 11درصد جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند. بیشتر کارشناسان بر این عقیده هستند که این ثبت نام کنندگان تغییر عقیده نخواهند داد و تنها 15 درصد آنها ممکن است، متقاعد شوند که نظرشان را تغییر دهند.
به این ترتیب، 5.5 میلیون نفر در این هفت ایالت را رایدهندگان قابل جذب به نفع یک نامزد تشکیل میدهند که در واقع کمتر از 2 درصد جمعیت این کشور خواهند بود.
انتخابات 2016 نشان داد که چگونه هر رای در این مناطق اهمیت دارد، به گونهای که ترامپ در سال 2016 با پیروزی در ایالتهای میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا با سر جمع 107 هزار رای به پیروزی رسید که در واقع 0.03 درصد جمعیت آمریکا هستند.
به این ترتیب حتی یک رای هم میتواند در این ایالتها سرنوشت ساز باشد. اینکه کدام رقیب خواهد توانست نظر رایدهندگان مردد را به سمت خود جذب کند، تنها پس از شمارش آرا مشخص خواهد شد.
با این حساب در ایالتهای جورجیا، کارولینای شمالی و میشیگان رایگیری پیش از موعد آغاز شده و شنیدهها از آن حکایت دارد که در ایالت میشیگان بیش از یک میلیون نفر معادل یک چهارم رایدهندگان سال 2016 به پای صندوقهای رای آمدهاند.
پاسخ این سوال که آیا انتخابات 2020 در مساله میزان مشارکت مردمی، شگفتآور خواهد بود یا خیر، تنها نیازمند سه هفته انتظار است.
نفرت علیه مسلمانان
اما جو بایدن نامزد حزب دموکرات در روز چهارشنبه هیچ گردهمایی نداشت و تنها به صورت مجازی در یک نشست جمعآوری اعانه با یکی از سرمایهداران آمریکایی صحبت کرد.
سناتور کامالا هریس معاون انتخاباتی بایدن هم همچون 2 روز گذشته در واشنگن ماند تا در جلسه بررسی قاضی امی برت نامزد دیوان عالی آمریکا شرکت کند.
معاون اول رئیس جمهوری سابق آمریکا همچنین در یک پیام ویدئویی از پیش ضبط شده خطاب به مسلمانان آمریکا صحبت کرد و وعده داد مسیری متفاوت از ترامپ را در قبال مسلمانان این کشور بپیماید.
بایدن گفت: میدانم که شما همیشه احترام یا جلوهای که شایسته شما بود، کسب نکردهاید. ما دیدهایم وقتی رئیس جمهوری در شعلههای آتش میدمد چه اتفاقی میافتد. جرایم نفرتانگیز، قلدری بچهها در مدرسه و ظهور تعصب ضد مسلمانان.
افشای ایمیل؛ رویکرد مبارزاتی ترامپ
در حالیکه چهار سال از انتخابات 2016 آمریکا میگذرد، ترامپ همچنان عصبانیت خود را از هیلاری کلینتون نشان میدهد و در تازهترین اقدام که به وضوح رنگ و بوی انتخاباتی دارد، دستور داد ایمیلهای کلینتون که از حساب کاربری شخصی وی در دوران وزارت خارجه مبادله شد، منتشر شود.
پیش از این هم 35 هزار ایمیل مربوط به این ادعا در تارنمای وزارت خارجه قرار گرفته بود و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هم وعده داد به زودی این اسناد منتشر خواهند شد.
علاوه بر این، روز چهارشنبه روزنامه نیویورک پست گزارشی را از ایمیلهای هانتر بایدن پسر معاون اول اوباما منتشر کرد که مدعی شدهاند از لپ تاپ او به دست آمده است. در این گزارش که توئیتر هم آن را به دلیل نامعتبر بودن ادعا مسدود ساخت، تلاش میشود جو بایدن را در ماجرای انتصاب فرزندش به هیات مدیره شرکت انرژی بوریسما با حقوق 50 هزار دلار در ماه دخیل بدانند.
همچنین در این گزارش اظهار شده که هانتر بایدن در سال 2014، وادیم پوژانسکی مشاور هیات مدیره شرکت بوریسما را به واشنگتن دی سی دعوت کرده و ترتیب ملاقات او با پدر خود که معاون اول رئیس جمهوری بوده را داده است.
شبکه خبری فاکس نیوز هم در برنامه تاکر کالرسون به این موضوع به تفصیل پرداخته شد تا آن را به پاشنه آشیل دیگری برای بایدن تبدیل سازند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*