انتزاع آموزش پزشکی از وزارت بهداشت برگشت به عقب است
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما معتقدیم که انتزاع آموزش پزشکی از وزارت بهداشت برخلاف اسناد بالادستی است و اگر این جدایی صورت بگیرد یک قدم برگشت به عقب است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: ما معتقدیم که انتزاع آموزش پزشکی از وزارت بهداشت برخلاف اسناد بالادستی است و اگر این جدایی صورت بگیرد یک قدم برگشت به عقب است.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ابوالفضل باقری فرد در حاشیه اجلاس معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: پس از دو سال از بیماری کرونا، اولین جلسه معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی برگزار شد و به نکات مهم و مشکلات آموزش دانشگاه علوم پزشکی و فراگیران پرداخته شد و در نهایت هم به تصمیمات مهمی رسیدیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه آموزش مهم ترین رکن وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور است، گفت: خوشبختانه در حال حاضر کیفیت آموزش پزشکی ما بسیار بالاست و مورد تایید سازمان های بین المللی قرار دارد. ما در علوم پزشکی چه در آموزش چه در درمان بر روی مرزهای دانش حرکت میکنیم؛ هیچ کار تشخیصی و درمانی نیست که در حوزه علوم پزشکی دنیا در ایران انجام نشود و همه اینها از برکات انقلاب اسلامی و ادغام آموزش پزشکی در بهداشت و درمان و وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: امروز عمدتاً بر همین بحث تاکید شد که آموزش پزشکی به هیچ عنوان جدایی پذیر از نظام سلامت نیست، درست است که مشکلات آموزشی در زمان کرونا داشتیم؛ اما راهکارهایی مانند استفاده از تکنولوژیهای جدید آموزشی و شبیه سازها وجود دارد که میتواند به کسب مهارت دانشجویان کمک کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: اسناد بالادستی از جمله سیاستهای ابلاغی سلامت مقام معظم رهبری هم تاکید بر ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت دارد و ما معتقدیم که انتزاع آموزش پزشکی از وزارت بهداشت برخلاف اسناد بالادستی است و اگر این جدایی صورت بگیرد یک قدم برگشت به عقب است.
باقری فرد در خصوص طرح وزارت بهداشت به عنوان طرح عدالت و تعالی در نظام سلامت گفت: در این دوره وظایف معاونان آموزشی در دانشگاهها تبیین شده است و در این زمینه بحثهایی درباره بهرهوری در پزشکی و بهره وری در آموزش نکات مختلفی مطرح و تاکید شد که هدف ما در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی تربیت فراگیرانی متخصص، متعهد و پاسخگو به نیاز جامعه است تا فراگیران از دو بال علم و اخلاق برخوردار باشند و بتوانند نیاز جامعه را از نظر کمی و هم کیفی برطرف کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره انتقال دانشجویان ایرانی محصل در دانشگاههای خارج گفت: اگر فرد فارغالتحصیل شده باشد مشکلی برای فعالیت در داخل کشور ندارد و پس از ارزشیابی میتوانند در داخل کشور فعالیت کنند و باید توجه داشت بازگشت دانشجویان به داخل خلاف عدالت و به نحوی دور زدن کنکور است و ضوابطی که از قبل در وزارت بهداشت تعیین شده دانشجویانی که از سال 2019 به بعد در خارج کشور تحصیل کنند نمیتوانند برای ادامه و تکمیل دوران تحصیل خود به کشور بازگردند البته به زودی ضوابط جدیدی تدوین خواهد شد.
باقری فرد خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت آموزش پزشکی با اولویت پذیرش بومی گزینی و استفاده از سهمیه مناطق محروم در شورای انقلاب فرهنگی مصوب شده است و با کمک سازمان سنجش وزارت علوم در حال برنامه ریزی هستیم تا شرایط را اعلام کنیم.