انتصاب "سفیر مجازی": دخالت تازه آمریکا در امور ونزوئلا
تهران - ایرنا - آمریکا در ادامه مداخلهجوییهای خصمانه خود در امور کشور مستقل ونزوئلا، این بار در حرکتی عجیب و تحریکآمیز، آن هم یک روز مانده به انتخابات پارلمانی کاراکاس، به منظور تحریک مخالفان و اثرگذاری منفی بر انتخابات این کشور اقدام به انتصاب "سفیر مجازی" برای این کشور کرد.
به گزارش یکشنبه ایرنا از نشریه ونزوئلایی اولتیماس نوتیسیاس، «خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتقاد شدید، این اقدام را بیثمر خواند.
ارئاسا در صفحه شخصی خود در توئیتر با اشاره به این اقدام جدید واشنگتن، آن را اقدام دخالتآمیز دولت آمریکا در برابر ونزوئلا و نمایانگر یک "واقعه عجیب ناشی از شکستی آشکار" دانست.
وزیر امور خارجه ونزوئلا در توئیت خود نوشت: آمریکا در اقدامی تحریکآمیز، رکورد جهانی مسخرهبازی را در عالم دیپلماسی شکست: اجرای مراسم تحلیف و انتصاب مجازی یک "سفیر" که تنها می توند درمو. رد یک دولت و سرزمین خیالی صدق کند، حکایت از شکست آشکار آمریکا دارد.
واشنگتن با ایجاد صفحه توئیتری و اجرای مراسم مجازی تحلیف و انتصاب «جیمز استوری»، وی را به عنوان اولین سفیر آمریکا در ونزوئلا پس از 10 سال اعلام کرد.
به نوشته تارنمای تلویزیون ونزوئلا، دولت بولیواری ونزوئلا از طریق دیپلماسی مسالمت آمیز بارها از اقدامات خصمانه و مداخله جویانه دولت دونالد ترامپ به شدت انتقاد کرده است. دولت آمریکا با تهاجم همه جانبه استعماری همواره به دنبال ایجاد بی ثباتی در میان ملت ونزوئلا بوده است. در سال گذشته با راه اندازی عملیات پرچم دروغین حملات مداخله جویانه و خارجی خود را توجیه کردند.
عملیات پرچم دروغین به عملیاتهایی گفته می شود که توسط نهادهای نظامی، شبه نظامی، اطلاعاتی یا سیاسی به گونه ای انجام می شود که این تصور به وجود آید که گروه ها یا کشورهای دیگری این عملیاتها را انجام داده اند. عملیاتهای "پرچم دروغین"، ابزار قدرتمند دولتها برای کنترل افکار عمومی و جلب موافقت مردم با تصمیمات سیاستمداران هستند.
در سال 2019 «خوان گوایدو» رهبر گروه مخالفان در داخل ونزوئلا، به تحریک و حمایت واشنگتن با ادعای تقلب در انتخابات 2018 که به پیروزی «نیکلاس مادورو» منجر شد، وی را غاصب و خود را رئیس جمهور ونزوئلا عنوان کرد و در پی آن اختلاف و بحران سیاسی بر این کشور حکمفرما شد.
دولت آمریکا که همواره با تحریم ها و اقدامات خصمانه از 2014 به دنبال سرنگونی دولت مادورو و نشاندن مهره موردنظر خود در این سرزمین آمریکای لاتین بود، از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و رئیس مجلس ملی فعلی حمایت کرد. آمریکا و متحدانش منابع طلا و دارایی های ونزوئلا را در بانکهای بینالمللی مسدود کرده و با اعمال تحریم های ظالمانه نفتی و حتی در زمینه خرید و فروش مواد غذایی و دارو ملت ونزوئلا را با رنج های بی شماری مواجه کرده اند. واشنگتن اقدامات مداخله جویانه خود را با اهداف استعماری و منفعت طلبانه در کشور آمریکای لاتین که آن را به عنوان حیاط خلوت خود می داند، در پیش گرفت و درخصوص انتخابات مجلس نیز بارها با کارشکنی ها و ادعاهای بی اساس در پی ممانعت از برگزاری آن برآمد.
در جریان بحران قانون اساسی در ونزوئلا، ارگان دیگری در مجلس قانونگذاری این کشور در سال 2017 شکل گرفت تا قانوناساسی ونزوئلا را بازنویسی کند و یک رئیسمجلس ملی برای آن برگزیده شد. از آن پس، دو مجلس قانونگذاری بهطور موازی عمل میکنند، مجلس شورای ملی وابسته به مخالفان دولت و مجلس مؤسسان حامیان اصلی مادورو است.
مجلس ملی کنونی که اکثریت آن (132 کرسی از 166 عضو) را گروه موسوم به مخالفان ونزوئلا تشکیل می دهند از سال 2015 طی انتخابات پارلمانی قدرت را به دست گرفت.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور، چندی پیش با اطمینان از حضور گسترده مردم و طرفداران دولت در انتخابات 6 دسامبر اعلام کرد درصورت برتری حزب مخالفان در این انتخابات پارلمانی، از سمت خود به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا استعفا خواهد کرد. با این وجود، عصر همان روز مجمع سازمان ملل با وجود تمام ادعاها و مخالفت های جهانی، مادورو را به عنوان تنها رئیس جمهور قانونی این کشور تا سال 2025 به رسمیت شناخت.
برگزاری انتخابات پارلمانی ونزوئلا که امروز - یکشنبه 16 آذر - برگزار خواهد شد، چالشی بزرگ میان طرفداران «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور و گروه مخالفان خواهد بود که در آن، نمایندگان مجلس جدید سرنوشت کشور را به دست خواهند گرفت.
*س_برچسبها_س*