انتقاد از تحریمهای سازمان بین المللی کار علیه ایران
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران آنچه که امروز از نحوه تعامل سازمان بین المللی کار با بخش جامعه کارگری کشورمان مواجه هستیم، جز تناقض با پیامهای شان نیست. این سازمان تحریمهای یکجانبه خود را علیه جمهوری اسلامی همچنان ادامه می دهد.
سمیه گلپور, رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به برگزاری هشتمین همایش ملی کار گفت: در پیام دبیرکل سازمان بین المللی کار به هشتمین همایش کار آمده بود، گفتوگوی اجتماعی مستلزم تفاهم دو جانبه، اطمینان و همکاری است. تنها از طریق گفتوگوی اجتماعی است که زمینههای مشترک همکاری فراهم میشود. سازمان بین المللی کار محل و سکویی برای این گفتوگوی اجتماعی است. این گفتوگو است که نمایندگان دولت، کارگران، کارفرمایان و متخصصین را دور هم جمع کرده و آنها را برای عدالت اجتماعی و حل چالشهای موجود در ایران متحد میکند.
وی ادامه داد: آنچه که امروز از نحوه تعامل سازمان بین المللی کار با بخش جامعه کارگری کشورمان مواجه هستیم، جز تناقض با پیامهای شان نیست. این سازمان قبل از تحریمها علیه ایران تحریمهای یکجانبه خود را علیه جمهوری اسلامی آغاز کرده و آن را ادامه میدهد.
گلپور با اشاره به اینکه ایران از پایهگذاران سازمان بینالمللی کار است گفت: ایران با تمام ظرفیت های موجود در حوزه کار و تولید فعال و در حوزه اشتغال اثر گذار است. با توجه به این موضوع همه ساله همایش ملی کار را با رویکرد سه جانبه گرایی دولت قبل از اجلاس جهانی کار برگزار می کنیم. امسال کمیسیون تخصصی در همایش ملی کار در حوزه های ایمنی و بهداشت کار, اصول بنیادین کار, کار شایسته و آینده کار, گفت وگوی اجتماعی و مشارکت بود و با رویکرد سه جانبه گرایی بررسی شد. در نهایت قطع نامه همایش امضا و قرائت شد.
گلپوربا اشاره به تغییرات در آینده کار گفت: تغییرات زیادی در انتظار آینده بسیاری از مشاغل است. مانند از بین رفتن مشاغل سنتی, ما را بر این اصل راهنمایی می کند,سیاست گذاری در حوزه اشتغال باید انسان محور و حمایت جوان باشد. جوانان باید در حوزه یادگیری مستمر باشند تا فرصت های جدید دنیا را فرا گیرند. در دنیای جدید کار شاهد مهاجرت از دنیای سنتی به دنیای مدرن کار هستیم و این مسئله باعث ایجاد بحران برای صندوق های بیمه ای و تأمین اجتماعی خواهد شد. به این معنی است که شغل وجود دارد اما به دلیل اینکه کسی نیست که به آنها مراجعه کند ورودی ندارند. عدم ساز و کار, عدم تناسب شیوه آموزش, جذب و روش های سنتی با جهان متغیر شده سده 21,بحران تنظیم روابط کار به دلیل کاهش نقش کارگاه و تدوین شکل قراردادها, سیالیت هایی است که در حوزه کارفرمایی وجود دارد باید به صورت جدید مورد بررسی قرارگیرد.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با بیان اینکه با چالش بزرگی در آینده مشاغل روبه رو خواهیم شد، ادامه داد: این چالش در کشورهایی مثل کشور ما که به نوعی در مسیر توسعه قرار دارند بیشتر خواهد بود.
گلپور تاکید کرد: فناوری های روز موجب ایجاد مشاغل جدید و بهروزرسانی و مهارت افزایی در افراد میشود و در بیشتر بخش ها و صنایع از جمله صنعت حمل و نقل، بازاریابی، مبادلات مالی، صنعت کشاورزی، خدمات سلامت و بهداشت هوش مصنوعی حرف اول را می زند.
وی گفت: البته هوش مصنوعی در حوزه امنیت شغلی، امنیت اخلاقی و حریم خصوصی افراد نگرانیهایی را هم ایجاد کرده است به نحوی که سازمان جهانی کار نیز گزارشی در خصوص مخاطرات بسیاری که مالکیت معنوی در ایالات متحده آمریکا و چین ایجاد کرده منتشر کرده است.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران درباره جایگاه ایران در حوزه مشاغل آینده و هوش مصنوعی نیز گفت: خوشبختانه ایران در حوزه آینده مشاغل دارای مطالعات علمی و مبتنی بر فضاهای دانش پژوهی است و پژوهشهایی در زمینه هوش مصنوعی درحال انجام است. مهاجرت از شغل های سنتی به شغل های مدرن، توریسم گردشگری، صنعت رباتیک، مشاوره های آنلاین، دیجیتال مارکتینگ، آموزش علم، هنر به صورت اینترنتی و تدریس آنلاین از جمله مشاغل آینده خواهد بود که با سرعت گسترش خواهد یافت.
گلپور در عین حال به بحث بحران صندوقهای بازنشستگی اشاره کرد و گفت: بحران صندوقها به دلیل کاهش ورودی شغل است و نیرویی که به آنها مراجعه شود وجود ندارد. عدم وجود آموزش و عدم مدرنیزه شدن با جهان قرن بیست و یک، کاهش تعهدات کارفرما و بحث قراردادهای کار نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است و در این زمینه وزارت کار نیازمند تدوین چشم اندازی است بر پایه فناوری شدن مشاغل است.