انتقاد اوباما از «4 سال خصومت» ترامپ با آب و هوا در اجلاس گلاسکو
باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا، روز دوشنبه به کنفرانس بینالمللی آب و هوا در گلاسکو رفت، زیرا جان کری، فرستاده آمریکا میدانست که دولت بایدن به کمک نیاز دارد تا جهان را متقاعد کند که آمریکا واقعا در مورد مبارزه با تغییرات آب و هوایی جدی است.
به گزارش ایسنا به نقل از سی ان ان، باراک اوباما به همان اندازه که از «چهار سال خصومت فعالانه دونالد ترامپ با دانش آب و هوا» و انکار اقلیمی که حزب جمهوریخواه مدرن را تعریف میکند، ابراز تاسف کرد، نگرانی عمیقتر و گستردهتری را ابراز کرد که سیاست در سرتاسر جهان از آنچه برای نجات سیاره باید انجام شود، کوتاهی میکند.
وی افزود: میدانم که ما در لحظهای زندگی میکنیم که همکاری بینالمللی از بین رفته است - تا حدی به دلیل همهگیری کرونا، تا حدی به دلیل...
اوباما گفت: اعتراضات برای افزایش آگاهی ضروری است. کمپینهای هشتگ میتوانند آگاهی را گسترش دهند؛ اما برای ایجاد ائتلافهای گستردهای که برای اقدام جسورانه لازم است، باید افرادی را متقاعد کنیم که یا در حال حاضر موافق نیستند یا نسبت به این موضوع بیتفاوت هستند. ما باید واقعیتهای آنها را درک کنیم و با آنها کار کنیم تا اقدامات جدی در مورد تغییرات آب و هوایی بر آنها تأثیر منفی نگذارد.
اوباما بر این نکته تاکید کرد که علیرغم خروج ترامپ از توافق پاریس، دولتهای محلی و بسیاری از شرکتهای خصوصی متعهد به دستیابی به اهداف توافق پاریس هستند.
او افزود که آنها باید اکنون به تعهد بایدن ایمان داشته باشند. او گفت که یک طرح بزرگتر با اقدامات آب و هوایی گستردهتر به زودی به تصویب کنگره خواهد رسید.
با این وجود، اوباما از «پیشرفت معنیدار» رهبران جهان از طریق توافقهایی که هفته گذشته در اسکاتلند به دست آمد - مانند توافقهایی برای مبارزه با انتشار گاز متان و جنگلزدایی و همچنین توافقهایی که توسط برخی کشورها برای پایان دادن به یارانههای عمومی برای سوختهای فسیلی و تعهد برای پایان کامل استفاده از زغال سنگ امضا شده - تمجید کرد.
اوباما در اسکاتلند با چندین گروه از رهبران و همچنین رهبران تجاری و بشردوستانه و مقامات منتخب محلی نیز دیدار خواهد کرد. او توسط یکی از رهبران بنیاد اوباما که یکی از نمایندگان جزایر ماریانای شمالی است، معرفی شد و در طول سفر با چند نفر دیگر وقت خواهد گذراند.
اوباما در زمان ریاست جمهوری از پرداختن به مسائل زیست محیطی دفاع میکرد؛ اما ترامپ - که مدتها منکر بحران آب و هوا بود - تلاش کرد بسیاری از سیاستهای حفاظتی دولت اوباما برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانهای را حذف کند. از زمان روی کار آمدن بایدن، او بسیاری از این اقدامات دولت ترامپ را معکوس کرده و تعهدات بلندپروازانهای برای مقابله با بحران آب و هوا داده است.
قابل ذکر است که کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد پنج سال پس از اجرایی شدن توافقنامه پاریس برگزار میشود. در سال 2015، پس از کنفرانس تغییرات آب و هوایی قبلی، بیش از 190 کشور در آن زمان توافقنامهای را برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به کمتر از 2 درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی (اما ترجیحا به 1.5 درجه) امضا کردند.
بایدن پس از اینکه ترامپ آمریکا را از توافق پاریس خارج کرد، دوباره وارد توافق پاریس شد و در اولین روز کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد از رهبران دیگر جهان عذرخواهی کرد. انتهای پیام