انتقال روزانه 50 هزار بشکه سوخت به فرودگاههای پایتخت
منطقه تهران با انتقال روزانه 50 هزار بشکه سوخت به فرودگاههای امام و مهرآباد، نقش مهم و چشمگیری در صنعت حملونقل این پایانه های هوایی ایفا می کند.
به گزارش روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، منطقه تهران؛ مجتبی بشارتیان، مدیر این مجموعه، با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر با مهم توصیف کردن حوزه مسئولیت شرکت خطوط لوله و مخابرات در امر خدمت رسانی به مردم، دایره فعالیت این بخش نفتی را بسیار گسترده دانست و تصریح کرد: اگر چه کار و فعالیت شبانه روزی همکاران ما در این مجموعه عیان نیست و سربازان خستگی ناپذیر این صنعت در کمال گمنامی، گام های اساسی و بزرگی برای این چرخه بر می دارند، اما آنچه که مهم تلقی می شود خوشنامی و سربلندی در محضر خدا و در برابر مردم است.
وی گفت: سوخت رسانی به شهرها و فرودگاهها برای پرواز هواپیماها و جابهجایی مسافران و حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای و سوخت رسانی به نیروگاهها برای تأمین انرژی و برق مورد نیاز، تنها گوشه ای از خدمات این شرکت است که اگر کوچکترین وقفه ای در هر یک از اینها وارد شود، اختلالات مستقیم و غیر مستقیم فراوانی را در بسیاری از بخش های مختلف ایجاد می کند.
بشارتیان ادامه داد: این انتقال ها از طریق خطوط لوله ای انجام می شود که هزاران کیلومتر از آن در گستره پهناور کشورمان مدفون است و به چشم نمی آید و مهمترین نقشی که هر یک از مناطق دوازدهگانه شرکت بدان اهتمام می ورزند، صیانت و پاسداری از این سرمایه های ملی است. سرمایه هایی که می بایست در برابر آسیب های طبیعی و غیر طبیعی یا همان انسانی در امان بماند تا این ثروت عظیم خدادادی با محافظت و سلامت به مبادی مصرف برسد.
وی با این پیش درآمد و با اشاره به تحویل روزانه 2 میلیون و 650 هزار لیتر سوخت جت به فرودگاه امام و مهرآباد گفت: منطقه تهران با سوخت رسانی مورد نیاز فرودگاههای امام خمینی (ره) و مهرآباد، نقش موثری را در راستای انتقال فرآورده ها به این بخش از صنعت هوایی در جابهجایی مسافران ایفا می کند.
وی در خصوص تبیین ظرفیت های انتقال مهمترین پایانه های هوایی تهران گفت: سوخت هوایی مورد نیاز فرودگاههای مهرآباد و حضرت امام (ره) از طریق دو خط لوله 8 و 10 اینچ تامین می شود. بهطوریکه در سال گذشته حدود یک میلیارد لیتر سوخت موردنیاز این دو فرودگاه بزرگ کشور از طریق این ترمینال بزرگ نفتی صورت پذیرفت.
بشارتیان سوخت رسانی سریع و باکیفیت به فرودگاههای پایتخت را بسیار با اهمیت توصیف کرد و اظهار داشت: بر اساس نیاز شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و هماهنگی مدیریت برنامهریزی حملونقل، ذخیرهسازی مورد نیاز در مخازن انجام میشود تا با ارسال به مبادی مصرف و به منظور عمل به مسئولیت های اجتماعی، زمینه مناسبی برای تردد هوایی و جابهجایی پروازی هموطنان عزیز ایجاد شود.
وی تأکید کرد: همانگونه که گفته شد در مسیر خدمترسانی به مسافران پروازی، روزانه 2 میلیون و 650 هزار لیتر فرآورده سوخت جت تحویل فرودگاههای امام (ره) و مهرآباد میشود و با توجه به انتقال فرآوردههای پالایشگاه ستاره خلیجفارس، وضع ذخیرهسازی مخازن سوخت در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته سوخترسانی افزایش 15 درصدی داشته است، خاطرنشان ساخت: روزانه 85 میلیون لیتر از انواع فرآورده و 57 میلیون لیتر نفت خام از طریق خطوط منطقه تهران انتقال می یابد و این منطقه به عنوان یکی از وسیعترین و مهمترین مناطقی است که گستره فعالیت آن در هشت استان تهران، اصفهان، البرز، قزوین، گیلان، قم، مازندران و سمنان است و با نیمی از کل مناطق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از جمله مرکزی، اصفهان، شمالغرب، شمالشرق و شمال بهطور مستقیم اشتراک انتقال داشته و با دارا بودن 9 مرکز انتقال نفت، چهار تأسیسات، دو ایستگاه فشارشکن و 26 ایستگاه مخابراتی با 22 رشته خط از قطر 8 الی 30 اینچ و 2100 کیلومتر خطوط لوله به تنهایی تأمینکننده سوخت موردنیاز استان و کلانشهر تهران و چند نیروگاه است.
بشارتیان در ادامه افزود: تامین سوخت مایع نیروگاههای باقرشهر، منتظر قائم (عج)، دماوند، گیلان، شهیدرجایی (قزوین) نیز به عهده همکاران پرتلاش این منطقه بوده و در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد و 662 میلیون لیتر نفت گاز تحویل این نیروگاهها شد.
مدیر منطقه تهران با تأکید بر اهمیت پایش و نگهداری خطوط لوله اظهار داشت: نگهداری از خطوط لوله از آن دسته پارامترهایی به شمار می رود که در طول عمر آنان اثرگذار بوده و مهم این است که ما از شرایط خطوط، میزان خوردگی و دارا بودن توان انتقال در شرایط عملیاتی، اطمینان داشته باشیم که این اطمینان با انجام تعمیرات به موقع و پایش های مختلف حاصل می شود.
بشارتیان پایش مستمر خطوط لوله و تعمیرات پیشگیرانه، اساسی، بهموقع و بازرسی بهوسیله پیگرانی هوشمند در همه خطهایی که دارای خوردگی بوده اند را از جمله فعالیتهای مهم و زیربنایی منطقه برای افزایش سوخترسانی مطلوبتر نام برد و گفت: همکاران تلاشگر واحدهای مختلف عملیاتی، فنی، پشتیبانی و حراست بدون شائبه، شبانهروزی در مراکز انتقال نفت می کوشند تا آمادگی لازم و نقش مؤثر خود را در آسایش مردم و انتقال ایمن و پایدار انرژی برای ارائه خدمات ارزنده و شایستهتر به نمایش گذارند.
این مقام مسئول، نقش ارتباطات را در خطوط لوله و مخابرات دارای گستره وسیع و جایگاه بسیار مهمی دانست که به عنوان یکی از زیربخش های مهم صنعت انتقال نفت در کنار خطوط لوله ای که کیلومترها مسیر را برای انتقال فرآورده های نفتی می پیمایند، با کمک ایستگاه های مخابراتی و ضمائم، آنها امکان و شرایطی را فراهم می کنند تا این فرآیند با دامنه های ارتباطی ایجاد شده، به نحوی ایمن انجام شود.
وی یادآور شد: اهمیت مخابرات و ساماندهی ارتباط بین سایت های گوناگون شرکت خطوط لوله آن چنان است که نام مخابرات را با خط لوله عجین کرده است و شبکه گسترده مخابراتی، استفاده از آخرین فن آوری ها و تامین ارتباط با بالاترین ضریب اطمینان از عوامل مهم پشتیبان درانتقال فرآورده های نفتی محسوب می شوند و دقت عملکرد ایستگاه های مخابراتی برای رسیدن به این مهم، بسیار حائز اهمیت و مشهود است.
بشارتیان در پایان با تحسین بر انگیز خواندن فعالیت خستگی ناپذیر واحدهای مختلف گفت: خوشبختانه تک تک واحدهای ستادی، فنی و عملیاتی بی شائبه تلاش می کنند تا با بهره گیری از ظرفیت های مسئولیت اجتماعی، لحظه ای وقفه در خدمت رسانی به مردم عزیزمان در صنعت انتقال ایجاد نشود و در این راستا روزانه فعالیت های زیادی صورت می پذیرد که شاید از حیث عملیاتی بسیار حائز اهمیت باشد ولی برای همکاران ما به لحاظ حس مسئولیت پذیری عملکردی همراه با انجام وظیفه و اقدامی عادی تلقی می شود.
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1806903