چهارشنبه 7 آذر 1403

انتقال و دفن پسماند در سایت"آرادکوه" کاهش می‌یابد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
انتقال و دفن پسماند در سایت"آرادکوه" کاهش می‌یابد

مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در برنامه جدید شهرداری تهران مدیریت پسماند در قالب چهار پهنه شهری با هدف کاهش انتقال و دفن پسماندها در سایت آرادکوه برنامه‌ریزی شده است.

- اخبار اجتماعی -

مهدی خادم ثامنی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با اقدامات سازمان درخصوص معضل پسماند پایتخت اظهار کرد: توجه به تولید سالانه حدود 20 میلیون تن پسماند عادی در کشور و 6 هزار تن پسماند عادی شهری (روزانه) در تهران، طی جلسات متعدد با ذی‌نفعان و مطرح شدن موضوع در کارگروه ملی مدیریت پسماند، دستورالعمل بهره‌برداری و استفاده از سوخت‌های مشتق شده از پسماند با هدف بهبود وضعیت مدیریت پسماند شهری، بازیافت، صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی و حفظ منابع طبیعی تهیه و در شورای عالی محیط زیست تصویب شد.

وی ادامه داد: در برنامه جدید شهرداری تهران مدیریت پسماند در قالب چهار پهنه شهری با هدف کاهش انتقال و دفن پسماندها در سایت آرادکوه برنامه‌ریزی شده است. در این راستا در زمینه کاهش اثرات زیست محیطی در مجتمع آرادکوه، مراحل طراحی جهت استحصال بیوگاز از مراکز دفن، افزایش کمیت و کیفیت تصفیه‌خانه شیرآبه، افزایش ظرفیت کمپوست و همچنین کارخانه جدید پردازش و بازیافت پسماندهای ساختمانی در مجتمع آبعلی به ظرفیت 13 هزار تن در روز اقدام شده است.

نارضایتی سازمان حفاظت محیط زیست از عملکرد "شهرداری تهران" و "وزارت بهداشت" در مدیریت پسماند

مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به خروجی جلسات این سازمان با شهرداری تهران گفت: طی جلسات متعدد مواردی نظیر وضعیت نامناسب زیست محیطی سالن‌های پردازش، تهویه نامناسب و استفاده نکردن از سیستم‌های تصفیه هوای خروجی، استفاده از تجهیزات فرسوده در بخش‌های مختلف خطوط پردازش و هوادهی کمپوست، اجرایی نشدن استحصال گاز متان از سلول‌های دفن بسته شده و لزوم ارتقاء و بهسازی تصفیه‌خانه موجود در آرادکوه به شهرداری تهران منعکس شده است.

خادم ثامنی خاطرنشان کرد: همچنین طی مکاتبات انجام شده با شهرداری تهران، ضرورت استفاده از ظرفیت و پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به مشکل دسترسی به فناوری‌های سازگار با محیط زیست، تسریع در تصویب طرح جامع مدیریت پسماند کلان شهر تهران، هوشمندسازی جمع‌آوری پسماندهای شهری و خودداری شهرداری تهران از احداث و ایجاد تأسیسات مرتبط با مدیریت پسماند قبل از انجام مجوزهای زیست محیطی اعلام شده است.