انجام اولین پیوند کبد از دهنده زنده در بیمارستان فیروزگر
رئیس تیم پیوند کبد مرکز آموزشی درمانی فیروزگر از انجام موفقیت آمیز اولین عمل پیوند کبد از دهنده زنده در این بیمارستان خبر داد.
به گزارش ایسنا، دکتر محسن رضا منصوریان با بیان اینکه اولین پیوند کبد از دهنده زنده در تاریخ 23 آبان 1399 با موفقیت انجام شد، گفت: در این عمل پیوند که 9 ساعت طول کشید، لوب راست کبد از فرد دهنده به کبد یک خانم 22 ساله که توده کبدی داشت، پیوند زده شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه دهنده و گیرنده کبد در سلامت کامل هستند، ادامه داد: با وجود اینکه این شکل از پیوند کاملا غیر اورژانس و در شرایط کاملا الکتیو انجام میشود، ولی برای به حداقل رساندن عوارض جراحی و به ویژه عفونتهایی مانند کووید 19، این جراحی را در روز تعطیل و در کمترین حالت ازدحام اتاق عمل انجام دادیم.
وی افزود: در بعضی شرایط که بیماران با مشکلات کبدی مواجه هستند و امکان دریافت عضو از اهداکنندگان مرگ مغزی ندارند، میتوان با احتساب شرایط خاص از دهنده زنده برای پیوند کبد بهره گرفت.
رییس تیم پیوند کبد مرکز آموزشی درمانی فیروزگر تصریح کرد: شرایط انتخاب دهندگان کبد زنده بر اساس وزن و گروه خونی گیرنده و دهنده عضو مشخص میشود و در همه شرایط انجام آن امکان پذیر نیست.
وی افزود: انجام این شکل از پیوند نسبت به پیوند از اهداکنندگان مرگ مغزی روند پیچیده تری دارد؛ به ویژه در بیماران کبدی با وزن خیلی کم یا بالعکس وزنهای بالا.
منصوریان اظهار کرد: اقدامات قبل از پیوند مانند بررسی عروق، مجاری صفراوی کبد دهنده و گیرنده و اندازه گیری حجمی از کبد که قابل برداشت است و همچنین حداقل حجمی از کبد که گیرنده برای ادامه زندگی لازم دارد، در کنار سختی فرآیند جراحی این نوع از عمل را برای تیمهای پیوند سختتر میکند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، وی گفت: ما یکسال پس از راه اندازی بخش پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی ایران و با پیش آمدن شرایط ناخواسته ناشی از شیوع بیماری کرونا و به تبع آن کاهش چشمگیر اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی با همکاری دکتر نصیر فخار؛ جراح و فلوشیپ پیوند کبد و عضو هیئت علمی دانشگاه، مرکز پیوند کبد از دهنده زنده در مرکز آموزشی درمانی فیروزگر راه اندازی کردیم.
رییس تیم پیوند بیمارستان فیروزگر در خاتمه، خاطر نشان کرد: این نوع پیوند کبد از سالها قبل انجام میشده و در کشور ایران هم برای اولین بار سال 1376 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفته است.
انتهای پیام