یک‌شنبه 4 آذر 1403

انگشت اتهام دانش اقباشاوی به سمت اسعدیان

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

ما به اعضا می گوییم قانون حامی شماست اگر سرکار خود حاضر نشوید قانون از شما حمایت می کند. این در حالی است که آقای اسعدیان می گوید اطلاعیه ما اشکال حقوقی دارد. در حالی که ما زبده ترین وکلای دادگستری را همراه خود داریم و اصلا انشای متن را هم آنها انجام داده اند. اصل مهم، اول سلامتی بعد کار است. با برخوردهای اداری و به تعویق انداختن مسایل نمی توان اصل مساله را پاک کرد.

شامگاه یکشنبه، 25 اسفند، اطلاعیه ای که از سوی کارگروه مدیریت بحران کرونا خانه سینما خطاب به اعضای صنوف صادر شده بود، از روی سایت خانه سینما برداشته‌شد.

به گزارش تابناک و به نقل از سینماسینما، در این اطلاعیه از اعضا خواسته شده بود به دلیل شیوع ویروس کرونا و وضعیت «فورس ماژور» محل کار خود را ترک کنند. دانش اقباشاوی سخنگوی این کارگروه روند شکل گیری و اقدامات این کارگروه را طی گفت و گویی با سینماسینما، تشریح کرد. او گفت: «آخرین بیانیه ای که در تاریخ 25 اسفند ساعت 18 از طرف کارگروه مدیریت بحران کرونا در خانه سینما صادر شد، ساعاتی بعد یعنی 9:30 دقیقه از سایت خانه سینما برداشته شد. امروز 26 اسفند است و این کارگروه به شکل رسمی از هفدهم اسفند یعنی حدود 9 روز قبل کار خود را شروع کرد و در تاریخ هجدهم اسفند ماه اعلام موجودیت رسانه ای کرد؛ اما پیشتر به شکل غیر رسمی در میان صنوف مختلف از جمله انجمن دستیاران کارگردان که خود من ریاستش را بر عهده دارم، کانون کارگردانان سینمای ایران، انجمن بازیگران به ریاست خانم معتمدآریا، انجمن دستیاران فیلمبردار با مدیریت آقای پویان کفیلی کامیاب امین عشایری انجمن طراحان فیلم و انجمن های دیگر، قدم به قدم به آگاه سازی پرداختیم. ابتدا 23 صنف خانه سینما از هیات مدیره خانه سینما درخواست توقف موقت پروژه های سینمایی را داشتند. که این درخواست را در قالب نامه‌ای مکتوب خدمت آقای همایون اسعدیان ارسال کردند. درواقع به همت 23 صنف میدانی که سر صحنه های فیلمبرداری حضور داشتند و برای اعضایشان و خانواده های آنها نگران بودند این نامه نوشته شد؛ رئیس هیات مدیره پس از چند روز پیگیری از طریق دبیر هیات مدیره آقای روانبخش صادقی اعلام کردند که ما نامه ها را به وزارتخانه های بهداشت، کار و ارشاد ارسال کردیم و درخواست توقف تولید پروژه ها را دادیم. اما متاسفانه نه آن موقع یعنی قبل از هفدهم اسفند نه تاکنون که 26 اسفند است ما نتیجه یا پاسخ رسمی از هیات مدیره از طرف وزارتخانه هایی که گفتن ما برایشان نامه را فرستادیم دریافت نکردیم.

او افزود: به هر تقدیر این کارگروه حرکت خودجوش صنفی است که منبعث از آحاد اعضای خانه سینما بود. علاوه بر نمایندگان صنوف و مشاوران حقوقی و پزشکی؛ ما به شکل رسمی از هیات مدیره خانه سینما خواستیم اگر مایل است نماینده ای را به کارگروه معرفی کند. قبل از آغاز کار مستنداتی از کل پروژه ها جمع آوری شده بود که هر پروژه در چه مراحلی از تولید قرار دارد. اینجا تشکر می کنم از تهیه کنندگانی که داوطلبانه قبل از شیوع بیماری در پروژه، تولید را متوقف کردند. در روز هفدهم اسفند ماه ما گزارش ابتلا به کرونای دو همکار که سر صحنه دو پروژه مختلف - البته الان متوقف شده اند - را دریافت کردیم. من شخصا جزئیات را به آقای اسعدیان اطلاع دادم و امیدوار بودم طبق پروتکل داخلی که داریم رئیس هیات مدیره خانه سینما طبق نظر پزشکان عمل کند و با کارشناسان عالی رتبه و صاحب رای پزشکی مثل دکتر علیرضا زالی فرمانده عملیات مبارزه با کرونا کلان شهر تهران مشورت کنند و با تهیه کننده های مزبور آن دو پروژه تماس بگیرند و خواستار قرنطینه بقیه عوامل بشوند تا مطمئن باشند که بیمار نیستند. ما پس از 5 روز که خبر را دادیم تا 22 اسفند صبر کردیم و دیدیم نتیجه ای نداد. یعنی وقتی خبر ابتلای دو تن از همکارانمان را به رئیس هیات مدیره اطلاع دادیم چند روز بعد باز ایشان تماس گرفتند اطلاعات رو به ایشان پیامکی ارسال کردیم و چند روز بعد وقتی جویا شدم که عکس العمل هر دو تهیه کننده به این ماجرا چه بوده، گفتند که پیگیری نکردند. پس از این ماجرا بود که 22 اسفند نامه ای نوشتیم و از طریق دبیر هیات مدیره آقای روانبخش صادقی برای آقای اسعدیان ارسال کردیم. این اتفاقات در مسیری بود که دکتر زالی دو نامه مهم و تاریخی به رئیس صداوسیما و وزیر ارشاد زده بودند و در آنها صراحتا خواستار توقف پروژه ها شده بودند. یعنی به طبع نامه23 صنف و همچنین هر دو نامه دکتر زالی با پیدا کردن مستندانی اثبات شده با کمک مشاوران حقوقی و پزشکی پیگیر این بودیم که اتفاقی بیفتد که متاسفانه تا روز گذشته اتفاق خاصی نیفتاد یعنی نه سازمان صداوسیما و سازمان سینمایی و وزارت ارشاد وقعی نهادند. در همین حین به شکل موازی به جمع آوری اطلاعات و آگاهی بخشی از این که چه پروژه هایی در چه مرحله ای از تولید هستند می پرداختیم و اطلاع رسانی می کردیم. درنهایت روز 24 اسفند در ستاد تصمیم گرفتیم یک نامه به دکتر زالی بزنیم و یک نامه هم خطاب به اعضای صنفی خودمان تنظیم کردیم. آن را در ساعت 6 بعداز ظهر در سایت خانه سینما رسانه ای کردیم. که همزمان در ساعت 21 در فضاهای مجازی بازنشر شد و یکسری سایت ها هم آن را منتشر کردند. که پس از مدت کوتاهی ما دیدیم این نامه از روی سایت خانه سینما برداشه شده است.

اقباشاوی درباره روند کار این کارگروه توضیح داد: در تماس هایی که آقای اسعدیان با بنده داشت، ایشان ناراحت بود از اینکه چرا بدون اطلاع رئیس هیات مدیره یا مدیر عامل، این کار را کردیم. من یک جواب آشکار داشتم و یک جواب نهان. جواب آشکارم این بود که نماینده هیات مدیره آقای روانبخش صادقی در جریان بودند و تصور ما این بود که به شما اطلاع داده اند. اما جواب نهانم را اینجا می گویم. بخاطر عملکردی که پیشتر دیده بودیم؛ به این صورت که ما قبلا دو مورد کرونایی را به خانه سینما اطلاع دادیم و در حالی که منتظر واکنش سریع هیات مدیره در این زمینه بودیم، دیدیم که پنج - شش روز طول کشید تا با تهیه کنندگان کارها صحبت کنند. خب وقتی ما یک بار این مسیر را آزموده بودیم دیگر به این روش عمل نکردیم به این استناد کردیم که نماینده هیات مدیره خانه سینما در کارگروه حضور دارد و او مباحث را منتقل می کند. گو اینکه شیوه کار این کارگروه این است که ما اگر از موارد بیماری در گروه های تولید مطلع بشویم به رئیس خانه سینما می گوییم و ایشان پیگیری می کنند. اگر پیگیری های رئیس هیات مدیره به نتیجه نرسید ما برای تنویر افکار عمومی و نجات جان انسانها خودمان راسا رسانه ای می کنیم. در حالی که همه نهادها، سازمانها و حتی خود خانه سینما تبلیغ در خانه ماندن را می کنند چگونه به اعضای خودمان بگوییم بروید سر صحنه تولید فیلمی که در آن فرد مبتلا به کرونا وجود دارد؟ ما به اعضا می گوییم قانون حامی شماست اگر سرکار خود حاضر نشوید قانون از شما حمایت می کند. این در حالی است که آقای اسعدیان می گوید اطلاعیه ما اشکال حقوقی دارد. در حالی که ما زبده ترین وکلای دادگستری را همراه خود داریم و اصلا انشای متن را هم آنها انجام داده اند. اصل مهم، اول سلامتی بعد کار است. با برخوردهای اداری و به تعویق انداختن مسایل نمی توان اصل مساله را پاک کرد.