اوج بزرگی حضرت فاطمه (س) در دفاع از حریم امامت و ولایت متبلور می شود
بیابانورد پیرامون بصیرت ولایی و فاطمی حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: اوج فعالیت و بزرگی حضرت فاطمه زهرا (س) در مبارزات سیاسی ایشان در دفاع از حریم امامت و ولایت متبلور می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شیرازه، فاطمه شخصیت فرزانه و فَرَهمندی است. او عصاره فضیلت و ارجمندی است و در تاریخ بشریت بی همتاست. الگویی است برای همسرداری و خانه داری که در عین حال به عبادت و دانش و فرزندداری می پردازد. سخن از فاطمه سخن از خوبی هاست.
و امروز به بهانه سالروز شهادت این بانوی بزرگ گفتگویی باعلی رضا بیابان نورد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز پیرامون جایگاه حضرت زهرا (س) در بعد شخصیتی، مدیریتی، ولایی، سیاسی و... انجام شده است.
وی در این خصوص عنوان کرد: نگاه شیعیان به حضرت فاطمه زهرا (س) بیشتر آمیزهای از نگاه عاطفی و معنوی است. مصیبت های فراروی حضرت آن چنان عمیق است که هر انسان حق طلبی را متاثر میکند و همین باعث می شود کمتر به جایگاه اصلی ایشان در زمینه های شخصیتی، مدیریتی، ولایی، سیاسی و... پرداخته شود و اهمیت این ها تا آن اندازه زیاد است که مقام معظم رهبری از زبان امام (ره) میفرمایند: " همانطور که امام بزرگوار فرمودند که اگر فاطمه زهرا مرد بود، پیغمبر می شد، این خیلی حرف عجیبی است، خیلی حرف بزرگی است و جز از زبان کسی مثل امام بزرگوار که هم عالم بود، هم فقیه بود، هم عارف بود، انسان این حرف را نمی تواند بشنود؛ اما ایشان گفته است که فاطمه زهرا [این است؛ یعنی یک رهبر به تمام معنا، مثل یک پیغمبر، مثل یک هدایتگر عمومی بشر، در این حد و در این اندازه زهرای اطهر، دختر جوان ظاهر میشود؛ این زنِ اسلام است."
بیابانورد ادامه داد: اگر بصیرت را نوعی اعتقاد و معرفت قلبی به حقایق امور که به صورت ملکه درونی انسان در آمده است بدانیم، این بصیرت در حد کمال در این دختر به روایتی حداکثر 18 ساله که حضرت رسول (ص) او را "ام ابیها" می نامند، وجود داشته است. شخصیتی بی نظیر که در همان کودکی نقش عجیبی در زندگی حضرت رسول (ص) دارد تا جایی که ایشان او را "سیده النساء العالمین" می خوانند. زنی که با مقامات عالی معنوی و عرفانی همزمان در حکمت و تحلیل مسائل سیاسی و اجتماعی و آینده نگری در اوج قرار گرفته است.
به عقیده وی اوج فعالیت و بزرگی حضرت فاطمه زهرا (س) در مبارزات سیاسی ایشان در دفاع از حریم امامت و ولایت متبلور می شود؛ ولایتی که حضرت، تمام هم و غم خود را صرف پابرجا ماندن آن می نماید. حضرت فاطمه زهرا در واقع شهیده راه ولایت و امامت است.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: شاید بتوان زنان دیگری را به عنوان الگوی فردی و شخصیت والای انسانی مثال زد اما حضرت فاطمه زهرا (س) علاوه بر الگوی فردی، دارای شخصیت والای سیاسی و اجتماعی است؛ شخصیتی که ولایتمداری اش، او را تا به این حد بلندمرتبه نموده است.
عصو هیئت علمی دانشگاه ازاد شیراز به این نکته نیز اشاره کرد که در باب نقش ایشان در حمایت از ولی زمان علی (ع) و ولایت او سخن ها گفته اند؛ به گونهای که حتی حضرت امام علی (ع)، فاطمه (س) را دل گرمی خود میدانستند؛ دلگرمی ای که انگیزه ایشان برای مبارزه را بیشتر می نمود. به طوری که مشهود است حضرت علی (ع) هنگام دفع ایشان خطاب به رسول خدا (ص) و روبروی مقبره ایشان میگویند: "یا رسول الله! با شهادت فاطمه، صبر و شکیبایی ام کاسته شده و طاقت و توانایی از دستم رفت. بعد از این پیوسته در حزن و اندوه به سر میبرم و شبها را به بیداری میگذرانم."
وی افزود: این عبارت بیانگر نقش بسیار مهم حضرت در زندگی و شخصیت امام علی (ع) است که با داشتن این همه ایمان و صبر، در فقدان این بانوی گرامی و عزیز، گرفتار آنچنان رنج و درد شده است که راحتی از زندگی اش رفته است. دفاع از امام علی (ع)، یادآوری ماجرای غدیر خم و روشنگری های فراوان در این زمینه، انتقاد های روشنگرانه از مردمی که حمایت کمرنگی از از امام (ع) داشتند، ماجرای فدک و فریاد بر شکنندگان حریم امامت و ولایت و در نهایت سکوت سیاسی ایشان پس از اتمام حجت با مردم، همه و همه بیانگر بصیرتی است که بهترین نام برای آن "بصیرت فاطمی" است به طوری که روایت است از حضرت امام حسن عسکری (ع) که " ما حجت خدا بر خلق هستیم و مادر ما فاطمه (س) حجت خدا بر ماست. و امام مهدی (عج) نیز در توقیع شریف می فرمایند: " دختر رسول خدا، اسوه مناسبی برای من است."
بیابانورد ادامه داد: حضرت فاطمه زهرا (س) با استفاده از قول امام خمینی (ره) گرچه مقام اجرایی ای چون نبوت و امامت نداشتند اما در سنی کم به تمام مقامات معنوی که برای بشر ممکن است دست یافته بودند، به طوری که امام خمینی (ره) می گویند: " تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا (س) جلوه کرده و بوده است.] او [یک زن معمولی نبوده است... او موجودی ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است، بلکه موجود الهی جبروتی در صورت یک زن ظاهر شده است... تمام هویتهای کمالی که در انسان متصور است و در زن تصور دارد تمام در این زن است...
استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه همه اینها نشانگر آن است که حضرت فاطمه زهرا (س) علاوه بر توجه به زندگی فردی و پرورش انسان های نیک و بزرگ که تحول آفرین بوده اند، اظهار کرد: در متن مسائل سیاسی و اجتماعی قرار داشتند و همواره مدافع حق و حقیقت بوده اند؛ به طوری که خطبه ی روشنگرانه ایشان در مسجد النبی مشهور همگان است و از این روست که بزرگان، ایشان را نمونه و الگوی جهانیان می دانند؛ الگویی که مورد تایید خداوند متعال است و در راه رسیدن به کمال انسان را هدایت می کند.
انتهای پیام /