اولین همایش ملی مجازی فلق، 30 مرداد برگزار میشود
تهران - ایرنا - دبیر همایش ملی مجازی فلق از برگزاری این همایش با عنوان درآمدی بر گفتمانهای نوین پسا کرونا در دو مرحله 30 مرداد و 31 شهریورماه خبر داد.
به گزارش ایرنا، علی دوستی رییس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه عالی دفاع ملی و دبیر همایش ملی فلق روز دوشنبه در نشست خبری این همایش که در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، گفت: این همایش به صورت مجازی برگزار خواهد که افتتاحیه آن 30 مرداد با سخنرانی سردار وحیدی فرمانده دانشگاه دفاع ملی برگزار می شود.
وی ادامه داد: آیین اختتامیه نیز 31 شهریور خواهد بود، ما با استقبال بسیار خوبی در عرصه هنری و اساتید دانشگاه روبرو بودیم به نحوی که احساس کردیم تشنگی مضاعفی در این عرصه وجود دارد.
دبیر همایش مجازی فلق درباره اهداف کلی این همایش گفت: اولین هدف همایش تبیین پیشبرندگی انقلاب اسلامی است. دومین هدف تبیین نقش انقلاب اسلامی در هندسه جدید قدرت خواهد بود. سومین هدف همایش هم جلب نگاه فرهیختگان نسبت به موضوع گفتمان سازی است.
وی در ادامه به ریز محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: در دو محور مقالات علمی پژوهشی و آثار صوتی تصویری، تجسمی و مکتوب برگزار میشود.
دوستی افزود: افول هژمونی آمریکا و زوال الگوی سرمایهداری و لیبرال دمکراسی در پساکرونا، چرخش راهبردی به سمت اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید، اتحادیه آسیایی و شکوفایی اقتصادی در هندسه جدید جهانی، حکمرانی مجازی و مدیریت شبکهای، گفتمان معنویت از جمله محورهای علمی پژوهشی این همایش است.
رییس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه عالی دفاع ملی افزود: حماسه مردمی در رزمایش هم دلی و مواسات، تحلیلهای پیرامون موضوع همایش مبتنی بر مستندات علمی و تاریخی معتبر، دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به منظور جهش تولید در عرصه مقابله با ویروس کرونا، تلاش و مجاهدت مدافعان سلامت از جمله محورهای آثار صوتی تصویری، تجسمی و مکتوب این همایش است.
دبیر همایش ملی مجازی فلق گفت: مهلت ارسال چکیده مقالات 20 مردادماه 1399، مهلت ارسال ماکت یا تیزر آثار هنری 25 مردادماه، آخرین مهلت دریافت نهایی مقالات و آثار هنری 10 شهریورماه است.
رییس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه گفت: این همایش به نقطه جدیدی اشاره می کند و در درون آن بحث گفتمانهای نوین و پساکرونا وجود دارد.
وی ادامه داد: مهمترین ویژگی گفتمان بحث نظام آفرینی است. گفتمانها مبتنی بر ارزشهای که یک حاکمیت ایجاد می کند تلاش میکنند تا با شکل دهی به یک نظم در تمام عرصه ها آن ارزشها را در جامعه مخاطب در عرصه اذهان عمومی حاکمیت ببخشد و در ذهن هایی عامی که مدنظر دارد واقعیت ببخشد.
دوستی گفت: اساس کار آمدی یک نظام در ایجاد امنیت و پیشرفت همین گفتمان است و اساس یا پایه تقابل جنگ ها هم بر پایه تقابل گفتمانها است. نماد ظهور این گفتمانها را میتوانیم در ظهور و سقوط گفتمان سلطه و گفتمان انقلاب اسلامی مطرح کنیم.
دبیر همایش ملی مجازی فلق افزود: گفتمانهای برآمده پس از جنگ جهانی دوم تلاش کردند به قدرت برتر تبدیل شوند و با فروپاشی شوروی گفتمان سوسیالیستی فرو میپاشد.
رییس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه داد: بعد از جنگ سرد آمریکاییها به دنبال تحقق رویای امپراطوری جدید بودند و آنها در ادامه به سمت منطقه غرب آسیا هجوم میآورند و در ادامه هم مقابله با کشورهای آزاد و مستقل را در دستور کار قرار می دهند.
وی اظهار داشت: اما انقلاب اسلامی با گفتمان مبتنی بر ارزشهای الهی در این منطقه شکل میگیرد وجه پیشرفت و احیای تمدن اسلامی درون آن نهفته بود. بر همین مبنا در اولین گام انقلاب اسلامی به سلطه شاهنشاهی پایان داده و در گام دوم نسلی تربیت می شود که با تمامی سختیها میتوان با تکیه بر ایمان از گردنه سخت تمام این بحرانها عبور کند تا در ادامه موجب شکلگیری تفکر مقاومت در منطقه شود.
دبیر همایش ملی فلق تاکید کرد: امروز شاهد شکلگیری یک پدیده نوین هستیم. تا زمانیکه گفتمان غالب در دنیا بر اذهان حاکم است دنیا را بر مبنای آن گفتمان اداره میکند. پس باید اتفاقی بیافتد تا ضعف گفتمان غالب را نشان دهد و پدیده نوظهور کرونا این اتفاق بود که در نتیجه آن ضعف الگوی مدیریتی غرب آشکار شد و جامعهای که خود را نماد حقوق بشر می دانست از هم پاشید در حالیکه در جمهوری اسلامی شاهد یک ثبات هستیم.
وی ادامه داد: در این کرونا جمهوری اسلامی با دو مشکل یکی دست و پنجه نرم کردن با تحریمها و مشکل دوم این بود که آمریکاییها با اینکه مدعی حقوق بشر بودند اجازه واردات حتی دارو به ایران ندادند، در همین شرایط آمریکاییها تحریمها را تشدید کردند و حتی به سایر کشورها اجازه صادرات اقلام بهداشتی به ایران را ندادند.
رییس مرکز گفتمان انقلاب اسلامی دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: نیاز بود تا کشور در جهت یک گفتمانسازی حرکت کند لذا دانشگاه دفاع ملی اقدام به تشکیل مرکز گفتمان انقلاب اسلامی کرد. این مرکز هم در اولین قدم اقدام به برگزاری یک همایش کرد.
وی افزود: آنچه که مسلم است اینکه ما همایش را به نحوی پیش ببینی کردهایم تا هم مقالات و هم آثار هنری توان ارائه داشته باشد. ما در اولین همایش تلاش کردیم در یک تنگنای زمانی این کار را انجام دهیم.
دوستی گفت: باید تاکید کنم که این همایش با استقبال خوبی چه از داخل و چه از خارج روبرو شد بنابراین تصمیم گرفتیم تعدادی از کارشناسان منطقهای را هم در این همایش مشارکت دهیم تا ارائه مقاله داشته باشند.
وی یادآور شد: برای برگزاری این همایش 15 دانشگاه، وازرتخانه، سازمان و نهاد و حدود 30 اندیشکده اعلام همکاری کردهاند.
*س_برچسبها_س*