اکران، نشست نقد و تحلیل فیلم سینمایی «23 نفر» برگزار شد
اکران، نشست نقد و تحلیل فیلم سینمایی «23 نفر» به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد.
به گزارش ایسنا از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، اکران، نشست نقد و تحلیل فیلم سینمایی «23 نفر» از جمله برنامه های هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی با عنوان «یادمان سردار آسمانی» شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی در مرکز همایش های غدیر قم برگزار شد.
در این نشست، پس اکران این فیلم، در نشست نقد و تحلیل، مجتبی فراورده «تهیه کننده فیلم 23 نفر» اظهار داشت: تاریخ 40 ساله انقلاب و 8 ساله دفاع مقدس ما سرشار از نکات نورانی و ناگفته ای است.
وی گفت: زمانی که صحبت از تولید فیلم 23 نفر شد، سعی کردیم که خود را در این کار دخیل کنیم؛ این داستان، داستانی بی نظیر است و همین اتفاقات می تواند در ایرانیان بعد از انقلاب نیز بیفتد.
تهیه کننده فیلم «23 نفر» تصریح کرد: وقتی که تمام جنگ ها را ملاحظه می کنیم، سرشار از قصه ها و رشادت های مختلف و متنوعی است اما این که 23 نوجوان که شاید حتی برخی از آنها به سن بلوغ هم نرسیده بودند، در یک برهه زمانی یک حماسه ای را خلق کردند که ما بعد از گذشت 30 سال هم از آنها تجلیل می کنیم.
* حضور حاج قاسم سلیمانی در پشت صحنه تولید فیلم سینمایی «23 نفر»
وی با اشاره به حضور حاج قاسم سلیمانی در پشت صحنه تولید این اثر افزود: حضور ایشان در صحنه، برای ما افتخار بزرگی بود و ایشان نه قبل و نه بعد از آن بر سر صحنه هیچ فیلمی حاضر نشدند و حضورشان پربرکت بود و حضور ایشان فضای خاصی را بر فیلم حاکم کرد.
فراورده به نکاتی در خصوص سردار سلیمانی پرداخت و اظهار داشت: یکی اینکه همه ایشان را قلبا دوست داشتند و کسی نبود که نسبت به ایشان کدورت داشته باشد و حضور 23 نفر یک فضای خاصی را بر فیلم حاکم کرده بود و حضور حاج قاسم بر سر صحنه برکت آورد و امیدواریم که فیلم را به نتیجه خوبی رسانده باشیم.
در ادامه این نشست، مهدی جعفری «کارگردان فیلم 23 نفر» گفت: حاج قاسم سلیمانی فرمانده مستقیم این 23 نفر بود و پس از اسیر شدن در جریان ماجرای آنها قرار گرفته بود؛ وقتی که آقای یوسف زاده در سال 1392 کتاب «آن 23 نفر» را منتشر کرد، حاج قاسم خیلی مشتاق بود که فیلمی در این خصوص تولید شود اما نمی دانستند که ما از سال 1390 پیگیر تولید این فیلم بودیم.
وی تصریح کرد: وقتی که کار فیلم برداری این فیلم شروع شد، دوستانمان در مرکز رسانه ای اوج ایشان را دعوت کردند و ایشان اشتیاق داشتند آن 23 نفر رزمنده قدیمی خود را ببیند و در صحنه تشریف آوردند و برای ما روز به یاد ماندنی شد و خاطره خوبی به لحاظ دیدار ایشان و آن 23 نفر بود؛ ایشان در صحنه فیلم با رزمنده های آن دوران شوخی می کرد و خاطرات آن دوران را یادآوری می کرد.
کارگردان فیلم «23 نفر» افزود: برای من قطعی نیست که بچه های امروزی نتوانند مانند بچه های آن دوران باشند اما بسیجیان سال 61 محصول مستقیم انقلاب و نسلی بودند که می خوستند از کشورشان دفاع کننند و این دفاع، ریشه در ایرانی بودن و اعتقادات و دینشان داشت و فرماندهانی از جمله حاج قاسم را داشتند.
وی اظهار داشت: این که در آن دوران این 23 نفر بدون حضور فرمانده تصمیم گرفتند که شکنجه ها و اعتصاب را قبول کنند اما به مجاهدین خلق نپیوندند، نشان از تربیت درست آنها بوده که اگر هر 23 نفر دیگری بودند، این اتفاق می افتاد و اینها نمایندگان نسلی بودند که به دفاع از کشور می رفتند.
جعفری گفت: این داستان جنبه هایی در خود دارد که افراد حاضر در این فیلم نیت خالصی را در خود می دیدند؛ وقتی که حاج قاسم در صحنه حاضر شد، افراد متوجه شدند که با فیلم متفاوتی رو به رو هستند که حاج قاسم به پشت صحنه این فیلم آمده است.
وی تصریح کرد: دیگر کشورها آثارشان را به کتب و دیگر منابع اقتباس می کنند و ما نیز باید به این سمت برویم.
کارگردان فیلم «23 نفر» افزود: در صحنه فیلم در برگه ای همه 23 نفر امضایی زدند که حاج قاسم خطاب به آن 23 نفر نوشتند "جان من فدای جان شما که جان خود را فدای اسلام کردید".
* ضرورت ادای دین نسبت به تولید آثار مرتبط با دفاع مقدس
وی اظهار داشت: ادبیات حوزه دفاع مقدس جلوتر از سینما است و سینما نتوانسته ادای دین به دفاع مقدس کند و از دفاع مقدس گنجینه های زیادی داریم که بتوان نسبت به آنها اقتباس کرد و این به هنرمندان بر می گردد و باید میان فیلم سازان و منابع ارتباطی برقرار شود.
جعفری با بیان این که هر اثر هنر مخاطب خاص خود را دارد، گفت: به اندازه یک سریال 50 قسمتی جا دارد که داستان 23 نفر کار شود و امیدواریم روزی بیاید که این داستان مستند به سریال تبدیل شود.
در این نشست، همچنین یحیی کسایی «یکی از 23 رزمنده» با بیان این که در دوران دفاع مقدس 16 ساله بودم، تصریح کرد: ملت و رزمندگان ما مقاوم هستند و ما در سال 1361 موقعیتی قرار گرفته بودیم که باید یا نسبت به پیوستن به مجاهدین خلق تسلیم می شدیم و یا اعتصاب غذا می کردیم و با تصمیم همه دوستان اعتصاب کردیم و کار ما در مقابل شهدا و جانبازان به حساب نمی آید.
وی با بیان این که این فیلم مستند است و در واقعیت اتفاق افتاده است، افزود: در آن دو ماه در استخبارات عراق در بغداد بودیم، اعتصاب غذا صورت گرفت و برای اعتراف گرفتن از رزمنده ها شکنجه می دادند اما رزمنده های ما حرفی را علیه کشورمان بر زبان جاری نمی کردند و شکنجه هایی که از دوران دفاع مقدس در خاطرات به گوشمان می رسد، واقعیت دارد.
شایان ذکر است فیلم «23 نفر» به کارگردانی مهدی جعفری پس از پایان ماه محرم و صفر در سینماهای سراسر کشور به اکران در خواهد آمد.
این فیلم سینمایی در جشنواره سی و هفتم فیلم فجر موفق به دریافت سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی شد.
«23 نفر» به تهیهکنندگی مجتبی فرآورده، روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.