یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایجاد 157 هزار فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی در سال گذشته

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ایجاد 157 هزار فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی در سال گذشته

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به آمار عملکردی این سازمان در سال 1401 گفت: بیش از 5 میلیون بسته معیشتی داده شد، 4000 آزادسازی زندانی و اهدای 32000 سری جهیزیه را داشته‌ایم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به آمار عملکردی این سازمان در سال 1401 گفت: بیش از 5 میلیون بسته معیشتی داده شد، 4000 آزادسازی زندانی و اهدای 32000 سری جهیزیه را داشته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی در نشست خبری با خبرنگاران که به‌مناسبت فرارسیدن سالروز تأسیس این سازمان برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: عید امسال گروه‌های جهادی به‌مانند سال‌های گذشته به مناطق محروم اعزام شدند و امسال به‌صورت قرارگاهی ساماندهی شده و اقشار تخصصی دسته‌بندی شدند.

وی افزود: بخش دیگر اینکه رسانه‌ها در نوروز امسال توانستند به‌خوبی عملکرد این گروه‌های جهادی را پوشش دهند و پوشش مناسبی صورت گرفت؛ در این حال بود که مردم خدمت‌گیرنده و جهادگران از این موضوع رضایت بالایی داشتند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اغتشاشات پاییز 1401 عنوان کرد: سال گذشته فراز و نشیب‌های متعددی در کشور داشتیم؛ اغتشاشات یک فتنه سراسری و جهانی را شاهد بودیم و کسی در این مسأله شکی ندارد که همه جبهه استکبار دست به دست هم دادند. ضمن اینکه زمین این جنگ و شیوه‌های انجام عملیات علیه ایران اسلامی با جنگ‌های دیگر و از جمله جنگ اقتصادی تفاوت داشت. در این فتنه، شاهد جنگ ترکیبی بودیم و تلاش کردند واقعیت‌های کشور و پیشرفت‌های محسوس نظام اسلامی را با استفاده از ابزار رسانه و فضای مجازی، برای مردم تشکیک و شبهه ایجاد کنند.

زهرایی گفت: سال گذشته تنها زمانی بود که از نخست‌وزیر و وزرای کشورهای معاند در کف میدان اقدام علیه ملت ما وارد عمل شدند و شکست‌خوردگان برون مرزی که در صدد دریدن ملت اسلامی هم هستند جولان می‌دادند. البته برخی در این میان، فریب خوردند و به اشتباه افتادند و ذات پلید خود را رو کردند. این فتنه در میدان به اتمام رسید ولی برخی مباحث هنوز در اذهان وجود دارد و نیازمند جهاد تبیین هستیم‌. دشمنان در این فتنه، تمام تلاش خود را علیه مقام معظم رهبری و بعد، مردم به‌کار گرفتند؛ آنان خواستند مردم را از نظام و ولایت جدا کنند.

وی خاطرنشان کرد: در نقطه مقابل، جبهه حق از ولایت دفاع کرده و به مردم خدمت‌رسانی را بیشتر کرد. بسیج حلقه میانی بین مردم و ولایت است و این خدمت‌رسانی وظیفه بسیج است. بسیج خود را برای گام دوم انقلاب آماده کرد و سند تحول بسیج به امضای مقام معظم رهبری رسیده است. در این گام تعریف کردیم که هرکس خدمت به مردم را محور قرار می‌دهد، بسیجی است و «بسیج همه مردم» را مطرح کرده‌ایم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 29 هزار صندوق تسهیل‌گر در کشور تشکیل شده و جمعیت بیش از 1.3 میلیون خانوار عضو آن هستند و هم‌چنین نزدیک 60 هزار گروه جهادی در اطلس رسمی ثبت‌نام کرده‌اند؛ این آمار جدای از 42 هزار گروه جهادی فعال و معرفی نشده است.

زهرایی اظهار داشت: قرارگاه‌هایی را طرح‌ریزی کرده‌ایم که در وقوع لحظه، گروه‌ها به مناطق مد نظر بروند و وارد میدان حل بحران بشوند.

وی در ادامه نیز عنوان کرد: ما در این سازمان، یک قرارگاه سازندگی را طراحی کرده‌ایم که به‌مانند قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) وارد عمل می‌شود، ولی با این تفاوت که ما در مقیاس‌های کوچک‌تر کار می‌کنیم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به آمار عملکردی این سازمان در سال 1401 گفت: سال گذشته برای رساندن آب شرب به 3600 روستا با وزارت نیرو قرارداد نوشتیم و در سال گذشته 680 آبرسانی انجام گرفت. سال گذشته 1200 کیلومتر جاده بین مزارع را انجام دادیم. هم‌چنین درباره مسکن محرومین، ضمن همکاری با کمیته امداد امام (ره) بیش از 10000 واحد افتتاح شد. با همکاری وزارت جهادکشاورزی، پروژه آبخیز تا جالیز را رونمایی کردیم و کار را با سرعت پیش خواهیم بود.

زهرایی ادامه داد: در ایران اسلامی زیبنده نیست که حدود 1100 محله‌های حاشیه شهر و آسیب‌های اجتماعی داریم و ما در این عرصه هم ورود کردیم تا بتوانیم در مؤلفه‌های بهداشت، زیرساخت، آسیب‌های اجتماعی و... خدمت‌رسانی کنیم. این مسأله از مطالبات مقام معظم رهبری است که تاکنون اقدام مناسبی برای آن انجام نگرفته است. هم‌چنین سال گذشته 19500 پروژه محرومیت‌زدایی کار کردیم و برای امسال 32000 پروژه را در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره لزوم سپردن اقتصاد کشور به مردم گفت: نیاز است مردم همان‌طور که در مباحث مذهبی و دینی پای‌کار هستند و وارد می‌شوند، مانند مدیریت مردم در موسم اربعین و امثال آن، در عرصه اقتصاد هم ورود کنند. بسیج حلقه‌ی واسط برای این کار است و باید از مردم بخواهیم وارد عرصه شده و از دولت و دستگاه‌ها هم مطالبه‌گری کنیم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: طرح‌های ما بر سه محور توانمندسازی، ایجاد اشتغال و تولید است. سال گذشته مجموع طرح‌های قشری ما ایجاد 157 هزار فرصت شغلی بوده است و هم‌چنین 29 هزار صندوق تعاونی داریم که خود مردم تشکیل داده‌اند. برای امسال 150 هزار فرصت شغلی هدف‌گذاری کرده‌ایم.

سردار زهرایی خاطر نشان کرد: سال گذشته در 8 استان، 8 دهکده اقتصاد مقاومتی را تشکیل دادیم که در عرصه‌های مختلف به مردم آموزش رایگان داده می‌شود و فرد می‌تواند مهارت‌های لازم را برای ورود به عرصه تولید فرابگیرد؛ برای امسال ایجاد 7 دهکده جدید را در برنامه داریم.

وی گفت: برای اولین‌بار خوشه‌سازی را در برنامه داریم؛ یعنی تعداد زیادی از تولیدکنندگان در کنار هم قرار می‌گیرند و یک نمانام دریافت می‌کنند و وارد عرصه اقتصادی و بازار می‌شوند. ضمن اینکه درباره کمک‌های مومنانه بیش از 5 میلیون بسته معیشتی داده شد، 4000 آزادسازی زندانی و اهدای 32000 سری جهیزیه را داشته‌ایم.

رئیس سازمان بسیج سازندگی در پایان بیان کرد: برخی سیاسیون دوست دارند خود را پدر جریان جهادی معرفی کنند، این خلاف بیانات رهبری معظم انقلاب است. جهادی‌ها در بسیج هستند و برای انقلاب خدمت می‌کنند؛ جهادی‌ها با کمک از دستگاه‌ها به مردم خدمت می‌کنند و دولت‌ها نباید گروه‌های جهادی را دولتی کنند؛ البته که نگاه رئیس‌جمهور نیز همین‌طور است ولی برخی اقدامات در دستگاه‌ها امکان می‌گیرد که به موازات بسیج است.

سردار زهرایی اضافه کرد: دستگاه‌ها نباید گروه‌های جهادی را به خود منحصر کنند و این خلاف بیانات مقام معظم رهبری است. ضمناً سمن‌ها و تشکیلات مردمی مجوز دارند ولی گروه‌های جهادی که ثبت‌شده‌اند و مخلصانه و بدون انتفاع و برای انقلاب خدمت می‌کنند، تسهیل نمی‌شوند و در سختی هستند؛ ما اصلاح قانون بسیج سازندگی را با این اهداف آورده‌ایم. عملکرد گروه‌های جهادی بالاتر از بسیاری از سمن‌هاست اما چرا طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی بعد از دو سال در مجلس مانده و نمایندگان آن را تعیین تکلیف نمی‌کنند؟