ایرالکو با آلایندگی فراوان هیچ عوارضی پرداخت نمی کند / اعتبار پروژه های ملی استان در سال جاری چه میزان است؟
یادگاری گفت: طبق پیش بینی ها بایستی در طول سال 1400، 5هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی جذب شود که در 6 ماهه نخست سال 2700میلیارد تومان و بیش از مقدار پیش بینی شده جذب شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رقیه یادگاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب با بیان اینکه وصول درآمدهای مالیاتی استان در نیمه اول سال 110درصد بوده است، گفت: طبق پیش بینی ها بایستی در طول سال 1400، 5هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی جذب شود که در 6 ماهه نخست سال 2700میلیارد تومان و بیش از مقدار پیش بینی شده جذب شد.
تخصیص 50 درصدی اعتبارات استانی
وی در ادامه با اشاره به اعتبارات پروژه های استان در سال جاری، گفت: دو نوع اعتبارات وجود دارد، یکی اعتبارات استانی و دیگری اعتبارات ملی؛ اعتبارات ملی در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه هاست و استان صرفا بر نحوه اختصاص و هزینه کرد آن نظارت دارد. نوع دیگری از اعتبارات، استانی است که در اختیار استان قرار می گیرد و میزان آن در سال جاری 500میلیارد تومان است. این اعتبار برای اختصاص به پروژه های کوچک مقیاس است و با تصمیم استان به پروژه های مختلف اختصاص داده می شود. از این میزان تاکنون حدود 50درصد به استان تخصیص یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی در خصوص پروژه های ملی در استان که از محل اعتبارات ملی تامین اعتبار می شوند، گفت: مهم ترین پروژه ملی که در استان دنبال می شود پروژه بیمارستان ولیعصر (عج) اراک است که 25میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال دارد و تمام آن را گرفته است. البته 40میلیارد هم اعتبار توازن ملی برای این بیمارستان در نظر گرفته شده که تا کنون 20درصد آن تخصیص یافته است. بیمارستان خمین با پیشرفت فیزیکی 90درصد و بودجه 13میلیاردی در سال جاری و 7میلیاردی از محل توازن ملی احتمالا تا پایان سال تکمیل خواهد شد. همچنین بیمارستان جایگزین ساوه به تازگی آغاز شده و اعتباری 15میلیارد تومانی دارد.
وی ادامه داد: پروژه آزادراه قم - سلفچگان - اراک - خرم آباد از دیگر پروژه های ملی است که 100میلیارد تومان در بودجه امسال اعتبار دارد. دو بانده کردن محور شازند - ازنا و راه اراک - فرمهین - خنجین - قهاوند به ترتیب با اعتبار 45میلیارد و 28 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارات ملی در حال انجام است.
موزه بزگ اراک به دلیل جانمایی نامناسب به کندی در حال پیشرفت است
یادگاری گفت: تالار مرکزی نیز پروژه دیگری است که به صورت ملی اعتبار دریافت می کند. موزه بزرگ اراک نیز با پیشرفتی 50درصدی از دیگر پروژه های ملی است که البته به دلیل جانمایی نامناسب آن، به کندی در حال پیشرفت است. پروژه کتابخانه مرکزی اراک علیرغم اینکه پروژه بسیار بزرگی است ولی در پیوست قانون نامی از آن برده نشده و این پروژه صرفا از محل بودجه های استانی دنبال می شود. تنها بودجه ای که این پروژه خارج از استان داشته است کمکی است که در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه در سال گذشته به آن شد که 3میلیارد تومان بود. علاوه بر این 10میلیارد تومان نیز از طرف استان به آن تخصیص داده شد.
وی با اشاره به پروژه های دیگر ملی در استان، گفت: آبرسانی به رینگ جنوبی کلانشهر اراک از طریق سد کمال صالح پروژه ملی دیگری است که با بودجه ای 10میلیارد تومانی در کنار 7میلیارد تومان از محل اعتبارات توازن ملی در حال انجام است. آبرسانی به شهرستان تفرش از چشمه هفتیان با اعتباری 31میلیارد تومانی نیز در حال تکمیل است.
ایرالکو با آلایندگی فراوان هیچ عوارضی پرداخت نمی کند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی در خصوص عوارض آلایندگی صنایع بزرگ استان، گفت: پالایشگاه و نیروگاه شازند بیشترین مقدار و بقیه شرکت ها و صنایع مقادیر بسیار ناچیزی بابت عوارض آلایندگی پرداخت می کنند. این دو صنعت بزرگ که در شهرستان شازند واقع هستند به علت انتشار وسیع آلودگی در شهرستان های شازند، اراک و خنداب به ترتیب 46درصد، 44 درصد و 10 درصد از عوارض خود را به این سه شهرستان می پردازند. لازم به ذکر است پتروشیمی شازند از آلایندگی خارج شده است. البته صنعت دیگری که آلایندگی بالایی دارد ولی هیچ عوارضی پرداخت نمی کند شرکت ایرالکو است که ظاهرا پرونده قضایی دارد و در حال رسیدگی است و سازمان محیط زیست اطلاع دقیق تری از این موضوع دارد.
انتهای پیام /